zaposliti (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> zaposliti (29.7.2007 10:41:37)

Trenutno sem redna študentka. Septembra bom diplomirala. Noseča 14t. Takoj po diplomi bi se zaposlila v domačem podjetju. Žal imam določene probleme v nosečnosti in bom morala na bolniško verjetno. Me je g. že zasliševala kje delam itd. Skratka bolniška mi ne uide. Sedaj pa me zanima glede na VII. stopnjo izobrazbe, kakšna bi bila moja bolniška in kasneje porodniška. A slučajno ve katera kakšen bi znašal znesek. Bruto ali pa neto

Se mi bolj splača na zavodu prijaviti? Lepo prosim kakšen nasvet.

A moja izobrazba vpliva na višino porodniške če sem zaposlena, ali je znesek enak, kot naprimer pri starševskem dodatku če sem npr na zavodu ko  je za vse enoten znesek?

Udb -> RE: zaposliti (29.7.2007 11:19:42)

Dvomim, da te bo kdo hotel zaposliti, kot nosečko - razen če si zelo iskan kader. Drugače ti pa želim veliko sreče.

Anonimen -> RE: zaposliti (29.7.2007 11:24:29)

Zaposlil me bo mož. Tako da ni problem v tem da me kdo ne bi hotel zaposliti. Problem je koliko denarja bi dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.7.2007 11:32:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.7.2007 11:36:57)

Anonimen -> RE: zaposliti (29.7.2007 11:52:51)

Hvala

A je tole bruto ali neto

http://www.durs.gov.si/si/aktualno/minimalna_in_zajamcena_placa/minimalna_placa_po_mesecih/

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.7.2007 14:14:53)

Henry1 -> RE: zaposliti (29.7.2007 14:24:03)

pomembne so plače v obdobju zadnjih 12 mesecov, jaz sem ravno tako ženi v začetku nosečnosti začel nakazovati dosti večji znesek kot prej, da ima sedaj dobro porodniško.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.7.2007 21:52:27)

Taula -> RE: zaposliti (30.7.2007 12:48:08)

Kot je ena pred mano napisala...v mislih imej tudi da ne boš potem previsok vrtec imela.

mkonec -> RE: zaposliti (27.8.2007 12:55:05)

LP,
tudi jaz imama podobne težave. Vlačim se po zavodu in javnih delih kljub 7. stopnji izobrazbe. Konec 2006 mi je poteklo zadnje javno delo in sem od takrat prijavljena na zavodu in nimam nobenih dohodkov ali denarne pomoči.
Za otroka sva se trudila kar nekaj let (stara sem tudi že precej čez 30), no in zdaj sem v 12t nosečnosti. Prej sem si rekla, da mi ničesar drugega ni pomembno, kot le otrok (služba gor dol, le otrok), zdaj pa ni tako in prihaja za mano, ko si na cesti in že pol leta brez kakega €.
Moj ima sicer s.p. in je v podjetju zaposlen sam. Zdaj pa ne veva kako in kaj, me zaposliti ali ne, da bom imela vsaj porodniško in malo svojega denarja. Sploh pa zdaj, ko sem že noseča?

Rabim kak nasvet, če je katera v podobni situaciji.

LP

Stran: [1]