Pobalami -> RE: Kje najdem ceno vrtca? (31.7.2007 22:23:40)
|
oj Nika, Kar se tiče povprečne plače sem jaz mislila povprečna bruto plača, saj se tudi osnova za vrtec obračunava glede na povprečno letno bruto plačo. Ampak pustimo zdaj to. Zdajle sem šla gledat tale navodila : Kot premoženje družine se šteje vse premično in nepremično premoženje razen stanovanja v katerem živi družina, predmetov ki so izvzeti iz izvržbe, gotovine in enega osebnega vozila v vrednosti do višine 18-ih minimalnih plač. če družina razpolaga s premoženjem katerega vrednost presega: -10 mio sit se plačilo poveča za en plačilni razred -20 mio sit se poveča za dvaplač. razreda... -itd. Torej po tej logiki, če imaš avto vreden 9 mio sit in nobenega ostalega premoženja, ne greš v višji plačilni razred. Torej je odvisno še od ostalega premoženja koliko boš plačal. V premoženje pa ne gre en avto vreden do 18 min mesečnih plač. Drugače kar si napisala je čisto prav, samo upoštevati je treba celotno premoženje, ki ga imaš. Torej če nimaš še kakšnega stanovanja, vikenda, jahte...in imaš povprečen avto ni bojazni da greš v višji razred.
|
|
|
|