Vlažilni robčki (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Caarmen -> Vlažilni robčki (28.7.2007 9:21:05)

Nekatere srečne mamice pravijo, naj uporabljam samo vodo, druge spet menijo drugače.
Robčke pa vsekakor rabiš če greš na kak obisk, sprehod...

Kdaj in katere ste uporabljale?

P_Petra -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 9:23:12)

Do enega leta smo uporabljali vodo in vato

Strawberrie Cherrie -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 9:25:41)

Jaz se poizkušam vsem vlažilnim robčkom res izogibati. Ker smo imeli ful probleme z vneto ritko. Kot je rekla predhodnica, najbolje je vata in voda. Jaz uporabljam Toto soft krpice in vodo. V torbi za sprevijanje imam pa ene Bedutan ali Nivea robčke; občasno pa tudi kakšne Pampers ali Mullerjeve. Nekako se ne obremenjujem s temi vlažilnimi robčki, ker jih uporabljam res redkokdaj. 

LuLu -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 9:29:25)

Ojla, meni so ti robčki za malega kot wc papir za mene. Sploh si ne znam več predstavljat kak bi brez njih. V bolnici smo imeli plenice in vodo, ampak tam sem za eno lulanje ali umivanje porabla več plenic. Nič nisem šparala, ker tak drugi perejo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] doma pa mi to več ni bilo praktično.
Uporabljam jih od rojstva, pa še vedno. Pampersove ali Nivea... tiste, ki mi ne smrdijo.
Mogoče nekatere pravijo samo za vodo, da ne bi dobila koža bebice kakšne reakcije na tiste kreme v robčkih... naš ni dobil ničesar.

moci -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 9:37:57)

jaz doma uporabljam vodo in to to krpice. se mi zdi res brezveze tiste parfume na ubogo malo rito mazat. še meni ne bi pasalo. v nahrbtniku imam ponavadi dm-ove, ker so majhni in gredo v škatlico. 

mojcapr -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 9:40:06)

Novorojenčke je fajn umivati z vodo in vato. Jaz uporabljam blazinice od Muellerja in vodo. Za na pot pa imam Pampers sensitiv robčke.
Pol ko so pa večji sem pa tudi jaz uporabljala vlažilne robčke. Ko je pa bila rdeča ritka pa sem uporabljala vato in fen. odloči se sama. Samo mislim da je vata in voda naravna in boljša za umivanje ritk, saj tako malih.

Enolla -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 9:56:46)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Jaz se poizkušam vsem vlažilnim robčkom res izogibati. Ker smo imeli ful probleme z vneto ritko. Kot je rekla predhodnica, najbolje je vata in voda. Jaz uporabljam Toto soft krpice in vodo. V torbi za sprevijanje imam pa ene Bedutan ali Nivea robčke; občasno pa tudi kakšne Pampers ali Mullerjeve. Nekako se ne obremenjujem s temi vlažilnimi robčki, ker jih uporabljam res redkokdaj. 

Enako jaz - tako, da se kar podpišem. Naj dodam, da nismo imeli nikoli vnete ritke.

martinuška -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 10:17:57)

Vlažilne robčke uporabljamo Pampers Sensitive, ampak to samo takrat, ko smo zdoma. Doma ne, razen če je ful pokakana in jo hočem bolj umit (pa še potem sperem še enkrat rito z vodo in ToTo krpicami, da ne ostane gor to od vlažilnih robčkov).

Doma uporabljamo ToTo krpice od Tosame (so mi dosti boljše in bolj praktične kot vata) in vodo.

total -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 10:20:40)

Vedno vlažilne robčke uporabljam in je super,kupujem pa čsit odvisno od razpoloženja in do zdaj so bili vsi super.

*alja* -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 10:41:03)

Jas uporabljam vlažilne robčke in si sploh ne predstavljam kako bi bilo brez njih, da bi pri vsakem previjanju letala v kopalnico po vodo.

arielca -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 13:52:32)

Prve tri mesece sem uporabljala vodo in vato (ali krpice), potem pa Babylove robčke (oljnate), kasneje pa Pampers Sensitive.

Antigona -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 15:58:45)

Jaz sem od samega začetka uporabljala pampers sensitive ki so brez parfuma. Z vneto ritko nismo imeli nikoli problemov...

Maxica -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 16:08:56)

Načeloma uporabljam vodo in vato, če je pa samo polulan, pa uporabim kdaj tudi samo robčke od Nivea. Z vneto ritko nismo imeli nikoli težav, ne pri ta velikem, ne sedaj, pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

Vilma -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 16:18:46)

Do 6.meseca smo uporabljali le Tosamine Toto krpice in vodo.
Zdaj Mullerjeve vlažilne robčke.
Sprobali smo tudi Papmers sensitive pa je dobil pikice.
Ostalih pa nismo preizkusili.

Anonimen -> RE: Vlažilni robčki (28.7.2007 18:51:04)

Od začetka, vse po malem. Pampers, Penaten, Mueller, DM, Huggies, Nivea. Na ritki ni opaziti nobene razlike, verjetno ni tako občutljiva.

Bonnie_RR -> RE: Vlažilni robčki (29.7.2007 10:25:11)

Od prihoda iz porodnišnice uporabljamo vlažilne robčke in nismo imeli zaradi njih nobenih problemov. Na začetku sem kupovala Niveine, kdaj pa kdaj tud Pampers, zdaj pa večinoma kupim Šparove PrettyBaby. 

lunca2 -> RE: Vlažilni robčki (29.7.2007 16:50:44)

Od prihoda iz porodnišnice uporabljamo vlažilne robčke iz Mullerja beauty baby. Zelo lepo dišijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

pravljica -> RE: Vlažilni robčki (29.7.2007 23:36:23)

jaz sem mu že v porodnišnici brisala rito z vlažilnimi robčki (ne vedno), se mi ni dalo vedno cele kolobocije okoli tega opravljat, potem doma pa itak...od prihoda domov dalje...kupujem takšne, ki so najbolj vlažni...pampers, penaten npr...aja, tudi ni imel nikoli vnete rite ali kakšne druge reakcije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Vlažilni robčki (30.7.2007 7:33:59)

ČE lepo na suho obrišeš ritko po uporabi vlažilnega robčka, rita skoraj ni mogoče, da je vneta.

Drugače pa je vsako obdobje nekaj posebnega. Včasih rabiš take ful mokre (ala PAmpers senzitiv), potem bolj take suhe (ala Mullerjeve).

Sem pa tudi jaz na začetku uporabljala samo vato in vodo. Se mi zdi, daj e prvi mesec, ko se novorojenček na vse privaja, čisto prav tako.

pina-1 -> RE: Vlažilni robčki (30.7.2007 11:25:24)

jaz sem vseskozi uporabljala vlažilne robčke in to tiste ki so mi bile pod roko... najbolj mi pa dišijo in najbolj mehki so mi pa od Beucatan-a. Jih še dan danes uporabljamo po potrebi.

neja24062007 -> RE: Vlažilni robčki (30.7.2007 11:47:49)

Jaz uporabljam vato in vodo, če je to mogoče... se pa poslužujem tudi vlažilnih robčkov. Pri vsakem previjanju pa moraš ritko posušit do suhega (tudi pri robčkih), da se ne vname. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]