Tuna¶dižnik&testenine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 8:21:12)

Doma imam ogromno paradižnika češnjevca za porabit. In tuno ... pa bi naredila testenine. Mogoče še malo sira dodala in olivnega olja.

A ima katera kakšen super recept?




nuala -> RE: Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 8:34:46)

Ne vem, če je recept super ( dvomim, ker nisem bogvekaj kuharica ) ampak to bo danes pri nas za kosilo:

- na olivnem olju dušiš 1/2 - 1 bemo čebulo
- dodaš zrezan paradižnik, sol, poper, žličko sladkorja, origano
- kuhaš cca 30 min
- jaz potem s paličnim mešalcem omako zmiksam
- skuhaš testenine
- zmešaš testenine, parad.omako, tuno iz konzerve, nekaj žlic koruze
- serviraš potreseno s parmezanom in zraven zeleno solato

Varianta: v testenine zmešaš še nariban sir in zapečeš v pečici.





Anonimen -> RE: Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 8:53:19)

Če imam paradižnikovo omako, potem naredim tako: prepražim čebulo in česen, dodam paradižnikovo omako oz zmiksane pelate, maloše podušim, nato tuna, pa koruza. sol, origano. ko je vse kuhano in na krožniku naribam parmezan in nastrgam svežo baziliko ter posujem s čilijem.

če pa nimam omake, pa naredim tako: v olivnem olju prepražim na kocke narezano rdečo papriko, dodam tuno in velik česna, pa na polovičke narezan češnjev paradajz, lahko tudi koruzo. to vse bolj na hitro naredim. sipam na testenine, dodam nariban sir ali pa na kocke narezano mozarelo, ter svežo baziliko in nasekljan čili




Strawberrie Cherrie -> RE: Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 9:07:30)

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13


če pa nimam omake, pa naredim tako: v olivnem olju prepražim na kocke narezano rdečo papriko, dodam tuno in velik česna, pa na polovičke narezan češnjev paradajz, lahko tudi koruzo. to vse bolj na hitro naredim. sipam na testenine, dodam nariban sir ali pa na kocke narezano mozarelo, ter svežo baziliko in nasekljan čili



Evo, bom tole naredila.

Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




dulcinea -> RE: Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 10:25:51)

Jaz sem letos v Barceloni jedla home made pašta od pristnega Italijana. In sicer so ble kitke sam kuhane. Pol pa na mal oljčka prepražen na polovičke razrezan češnjevec in v to nadrobljena tunina. In sam prelito čez. Enostavno da bolj ne more bit. Pa še fino.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Enolla -> RE: Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 13:05:07)

IZVIRNO SPOROČILO: dulcinea

Jaz sem letos v Barceloni jedla home made pašta od pristnega Italijana. In sicer so ble kitke sam kuhane. Pol pa na mal oljčka prepražen na polovičke razrezan češnjevec in v to nadrobljena tunina. In sam prelito čez. Enostavno da bolj ne more bit. Pa še fino.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Isto sem ti hotela predlagati, pa sem tolko časa pisala odgovor, da me je Dulcinea prehitela. Špageti, oljčno olje, češnjev praradižnik, tuna, za spremembo lahko brez tune samo z baziliko, kakšno črno olivo,..... milijon variacij in skoraj brez kuhanja.




beba76 -> RE: Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 13:54:26)

Paradižnike prepoloviš, vzameš ven sredino in jo zmešaš s tuno iz konzerve. Pol to maso napolniš v prazne polovičke in je kot predjed suuuuper! Midva sva zadnjič enkrat mela to za večerjo. Vsak še kos kruha zraven in je blo.

Fajn pa je ta paradajz shranit v skrinjo in ga pol lahko dodajaš kakšnim jedem - npr. za džuveč riž[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Enolla -> RE: Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 16:42:18)

IZVIRNO SPOROČILO: beba76

Paradižnike prepoloviš, vzameš ven sredino in jo zmešaš s tuno iz konzerve.


Češnjev paradižnik? 




beba76 -> RE: Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 22:30:02)

Ja, češnjevca. Je malo dosti dela s tem filanjem pol, ker so ful mali. Jaz se po navadi že zraven najem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
Je pa res ful dobro, ker je ta paradajz malo sladkast, pol pa tun zraven...njami!!! Bi šla zaj najraje kar na vrt in jest




Enolla -> RE: Tuna¶dižnik&testenine (28.7.2007 22:37:26)

IZVIRNO SPOROČILO: beba76

Ja, češnjevca. Je malo dosti dela s tem filanjem pol, ker so ful mali. Jaz se po navadi že zraven najem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  
Je pa res ful dobro, ker je ta paradajz malo sladkast, pol pa tun zraven...njami!!! Bi šla zaj najraje kar na vrt in jest


Ja sej zaradi tega sprašujem, ker je tak majhen. Ampak okusen. Bom poskusila za kakšen prigrizek ob kakšne RD ko rabiš take malenkosti. 




Stran: [1]