nesy
|
Vsak dan berem, koliko odzivov je sprožil moj klic po tolažbi. Hvala vsem, tudi tistim, ki ste se nekoliko hudovali name, kaj mi je bilo, da sem mu šla zatrjevat, da bomo imeli fantka. Posrečen je bil odgovor, češ ali me je z lulčkom žgečkal ali kaj. V obeh nosečnostih sva se s partnerjem pretežno ukvarjala s tem, ali je vse v redu z otročkom, kaj bo prinesel novi član ali ČLANICA družini, seveda pa, ker se z otročkom pogovarjaš skozi trebuh, tudi s tem, ali se bomo pogovarjali z še nerojenim otročičkom o šminkah ali o fuzbalu. Žal mi je, če je izpadlo, kot da sva obremenjena samo in zgolj s spolom otročkov. Zakaj sem imela tako močan feeling, da bo fantek? Ker sem ga imela tudi v prvo, da bo deklica, ker sem napovedala točen datum, kdaj se bo punčka rodila, ker je soseda amaterska šlogarica in je v prvo takoj napovedala punčko (menda se zmoti le v 5% primerov), tokrat pa izstrelila,da bo definitivno fant. In ja, saj sem takoj rekla, eh, pa ja, ti pa veš. Malo vraže pa ostane v tebi. Kljub temu sem vedno tudi poudarila, no bomo videli, čeprav se mi kar zdi, da bo tole fantina. Naj povem še, kako je zdaj. Bodoči očka mi je povedal, da pač ni mogel zatajiti svojih čustev ob novici. Da bi se mu po to po toliko letih skupnega bivanja tudi nesmiselno zdelo, da se pretvarja pred mano, ki ga itak poznam v dno duše. Da sem ga jaz vpeljala v ta scenarij, ko si je pač naslikal sina in si domišljal, kaj vse bo počel z njim, kake moške debate bo imel z njim, kam ga bo vse peljal itd. Da si žal ne zna pomagat in izbit te moške ego želje po sinu, da pa bi mu tudi rad dal vse tisto, česar njegov oče nikoli ni njemu ... In da jasno, da bo imel hčerko groooozno rad, da ve, da so očki in hčerke super naveza. Da pa je racio eno, čustva drugo. Ker je prva hči nora nanj in obratno in je sicer super oči, me tega, da deklice ne bi sprejel, zdaj ni več tako strah. Prizadeta pa sem bila ob njegovi reakciji, saj do takrat nisem vedela, da je to vprašanje tako sila pomembno. Nisem mogla verjeti, da se to sploh dogaja. Upala sem, da je vse skupaj res le afekt in da ne misli tako resno. Žalostna sem zaradi njegovega razočaranja in njegovega odnosa do mene, ampak to je že za na drug forum.
|