|
RE: Pranje, sušenje otroških oblačilc 13.8.2007 7:35:53
|
|
|
|
crci06
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak A potem bos loceno prala dojenckove obleke tudi vsakic ko bos imela menstruacijo?? Čišča je kužna, menstra pa ne. V MŠ res svetujejo, da naj se otroške cunje pere posebej. Jaz sem jih nekaj časa + brisače (na 60°C), ker 1) nisem dodajala vanishov in megliotov 2) malo ali nič mehčalca 3) svojih cunj za na 60°C skoraj nimava, tako, da se ločijo že po barvi... 4) so se mi zdele dojenčkaste stvari doliko bolj svete kot npr dedkov delavski T-shirt. 5) naš otok je tolk polival, da bi že samo plenice lahko dajala prat vsak drug dan, tako, pa sem lepo naredila njegov kupček in to je bilo to. + 6) ne razumem, zakaj je treba vedno mlado malico zmest, če sprašuje za mnenje, kot je dobila navodila na MŠ, pa potem vedno dobi odgovore, da ne, nikakor ne, tam povejo narobe, komplicirat, depresivna... Mene bi ravno tako zatiranje spravilo v depresijo. Jaz običajno svetujem, da delaj tako, kot ti dajo nasvete tisti, katerim zaupaš. To je npr, ločeno pranje, mehčalec, spanje na boku, dajanje kapljic... potem pa šele posplošuješ, kar ti govorijo drugi - spi na trebuščku, pa mu nič ni... ja, ko boste sami prišli do tega. Če se tvojemu otroku kaj zgodi (npr. razvije alergijo, ki lahko traja celo življenje), takrat ne bo drugih na forumu, ki te bodo tolažile... in ja, jaz bi (in sem) oprala cunje 1,5m pred rokom. Saj jih ne boste imele na policah na hodniku, da bi se toliko zaprašile? Če narediš kupčke, jih lahko pokriješ z eno plenico in je... 1,5 m pred rokom jih opereš VELIKO LAŽJE kot par dni prej, pa še luštno mi je bilo vse pripavljat
|
|
|