Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Porodniška in samozaposlitev kot gospodin... 27.7.2007 12:49:48
|
|
|
|
Taula
|
da me kdo zaposli za krajši čas. Da bom prijemala porodniško. To mi je vse jasno. Če te zaposlili plačuje zate prispevke. Če te zaposlil samo za 1 mesece, ne bo nič večja porodniška..razen če ti ne nakaže ogromne plače. (ogromne dajatve sledijo seveda) Se ti pa vse to pol upošteva tudi po poteku porodniške. Pa so mi rekli, da smo z rojstvom otroka družina neglede kje in kako živimo in da mi tega ni treba urejet, da se upoštevajo dohodki obeh.... Če sta vsak na svojem in ne boste uradna družina, pol on mora plačevati preživnino, ker si ti kao samohranilka. Če ste skupaj..se upošteva tudi njegova plača..če ne, pa samo tvoja. Če sem se pa kaj zmotila, naj me pa kdo popravi.
|
|
RE: Porodniška in samozaposlitev kot gospodin... 27.7.2007 12:58:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica* Rada bi tudi informacije glede otroškega dodatka, s fantom ne živaiva skupaj, vsak v svojem gospodinjstvu in kot sem bila seznanjena bi morala urejat preživnino. Pa so mi rekli, da smo z rojstvom otroka družina neglede kje in kako živimo in da mi tega ni treba urejet, da se upoštevajo dohodki obeh.... Kako je s tem, kaj morava uredit? To tudi mene zanima, če kdo lahko svetuje.
|
|
|
|
RE: Porodniška in samozaposlitev kot gospodin... 27.7.2007 13:00:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taula Pa so mi rekli, da smo z rojstvom otroka družina neglede kje in kako živimo in da mi tega ni treba urejet, da se upoštevajo dohodki obeh.... Če sta vsak na svojem in ne boste uradna družina, pol on mora plačevati preživnino, ker si ti kao samohranilka. Če ste skupaj..se upošteva tudi njegova plača..če ne, pa samo tvoja. Ma jaz tega sploh ne razumem. Meni so rekli, da tudi če imava vsak svoj naslov, se upošteva tudi njegova plača.
|
|
|
|
RE: Porodniška in samozaposlitev kot gospodin... 27.7.2007 13:41:42
|
|
|
|
piščanc
|
če si brezposelna ali gosp. pomočnica, študent...dobivaš starševsko nadomestilo (ali nekaj takega), če si zaposlen pa porodniško. včasih je bilo nadomestilo za polovico manjše od minimalne porodniške. če te nekdo zaposli, potem dobivaš povprečje 12 mesecev oz. minimalno porodniško (cca. bivših 80 jurjev). sedaj mislim, da je nadomestilo zelo blizu minimalne porodniške, še vedno pa je manjše. so pa naredili neko omejitev in moraš biti vsaj par mesecev zaposlen v zadnjih 3 letih. če bosta oba s fantom delovala kot družina, potem moraš za otroške dodatke prijaviti oba dohodka in tudi vse osebe. ker se otroški dodatek, vrtec itd. deli na osebe v gospodinjstvu v tem niti ni kakšna velika razlika (če ste vsi trije ali samo vidva z otrokom). če fanta nočeš prikazati kot otrokovega skrbnika, gresta na csd, mora podpisati, in ti si potem enostarševska družina. plačevati pa ti mora preživnino.
|
|
RE: Porodniška in samozaposlitev kot gospodin... 4.8.2007 21:27:59
|
|
|
|
saraja
|
Ola, mene je fant zaposlil kot gospodinjsko pomočnico dva dni pred porodniškim, plačal je okrog 6 bivših jurjev, zato sem pa vsak mesec več prejemala 10 jurjov, to pomeni 52 jurjov, zdaj ko sem pa konec porodniške, sem se šla odjavit, da pač več ne plačuje prispevkov in sem šla na Zavod za zaposlovanje in prejemam 3 mesece neko nadomestilo oziroma 70 % tiste moje plače v porodniški! Meni se je splačalo, pozanimaj se, je pa reskirano, če prej rodiš, če čakaš da se prijaviš kak dan pred porodniško. Če te še kaj zanima, vprašaj! LP
|
|
RE: Porodniška in samozaposlitev kot gospodin... 5.8.2007 21:53:37
|
|
|
|
lojzika
|
Meni pa so rekli pred 2 letoma, da baje teh g.pomočnic ni več. So me ziher naf. Sicer točno se nisem zanimala, (imam še status študenta) Me pa zanima. Koliko je potem ta znesek. A se bolj izplača kot biti samo na zavodu? Kako pa se to pozna naslednje leto pri vrtcu in otr. dodatku in ostalem. Padeš v najnižji rang (dobiš največje možno) ali se ti tudi tukaj pozna. Se pravi če imaš porodniške toliko kot je zajamčene plače? Kako je potem z vrtcem? LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?