|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečniška sladkorna
26.7.2007 15:13:42   
ašun
V 32 tednu so mi odkrili povečan sladkor 8,9. Jutri grem še enkrat na pregled, da potrdijo izvid. Nobeden mi pa ni nič povedal, kaj to zdaj pomeni. Zato se obračam z vprašanji na vas.

Koliko je meja višine sladkorja, da dobiš inzulin?
Imaš zaradi sladkorne obljubljen prezgodnji porod?
Kako vse to vpliva na otroka?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečniška sladkorna
26.7.2007 15:23:41   
digi
Evo, jaz nisem imela nosečniške sladkorne, tako da moji podatki so skjlepanja, imam pa sladkorno belezen tipa 1 in sem torej odvisna od inzulina. predvidevam, da, če bo jutri izvid podoben te bodo dali na dieto, če ne bo palilo pa na inzulin, morda enkrat na dan, kar se tiče poroda pa je tako, da običajno se sproži porod nekoliko prej ni pa nujno, predvsem je to odvisno od velikosti ploda. Sicer sladkor je zelo različen, samo da te pomirim, jaz sem imela na tešče, ko so mi odkrili sladkorno, 19,2 sladkorja..... Lepo se imej in pazi na svojo pikico pa brez skrbi, ker te tudi dvigujejo sladkor....

lp

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.7.2007 15:25:40   
maliva
Jaz sem imela povišan sladkor. Ponavadi tam okrog 8,2 do 9,2. Zadnje tri tedne sem imela injekcije inzulina (rodila sem v 37-tem tednu) in sem se po vsakem obroku morala pikati in ga meriti. Zelo stresno obdobje...

Meni hrana, kolikor je bilo predpisano po dieti, ni bila dovolj. Kadar sem bila res že zelo lačna, sem se najedla do sitega, nato pa šla na sprehod (z gibanjem se raven sladkorja zniža)... V bistvu sem se počutila kot v začaranem krogu - lačna, sladkor pa kljub temu povišan, sline so se mi cedile, jesti pa ne bi smela...

Priporočam ti, da se držiš diete kolikor pač moreš. In če dobiš injekcije, ne imej predsodkov, ker le-te manj škodujejo otroku kot stanje, če jih nimaš.

Če smrdiš po opicah, še nisi Tarzan.

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.7.2007 15:56:52   
bodoča
Hey!

Imam podobno stanje kot ti, pa še se so septemberki sva user posted image . Na prvem pregledu sem imela mislim da 8,4, pol na drugem pa 10,04 sladkorja. Takoj so me dali na dieto in dobila sem aparat in sem si morala 6x na dan merit cuker (pred in po zajtrku, kosilu in večerji), kontrola je sledila čez 1 teden.
Po enem tednu ugotovijo, da imam čez dan sicer vredu količino sladkorja (sem se tudi resno držala diete) ampak zjutraj po zajtrku je bilo še vedno vse zelo visoko, zato sem dobila inzulin. Dati si ga moram vsako jutro pred zajtrkom, prej sem imela takega da sem lahko pol takoj jedla, zdaj pa sem dobila drugega, po tem pa moram čakati pol ure in nato lahko jem.

Sem pa bila pred kratkim par dni v bolnici in sem normalno povedala za to sladkorno in so mi dali dietno hrano za sladkorne bolnike. Ti povem, da je bil moj sladkor po tej njihovi dietni hrani čez cel dan povišan, veliko lažje ga kontroliram doma.

Na otroka slabše vpliva zdaj to stanje kot pa če boš dobilainzulin. Glede poroda pa tako, meni  so rekli, da mi bojo sprožili 14 - 10 dni pred PDP-jem, s tem da bom od začetka 38 tedna morala ležat v bolnici, ker sta zadnja dva tedna za otroka sladkornih bolnic bolj nevarna kot za ne sladkorne.

Meni je bilo grozno, ko so mi povedali za sladkor, samo jaz se tolažim s tem, da ga kmalu (upam) ne bo več.

mojeustvarjanje

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.7.2007 16:09:18   
ašun
O punce hvala za odgovore.
Bom jutri zvedela točno kakšno diagnozo mi bojo postavili.
Jutri mi bojo najprej vzeli kri, potem bom spila 1 dl glukoze (fuj), potem čez 2 uri mi bojo spet vzeli kri. Dolg dan me čakauser posted image , ampak samo da bo z mojim user posted image  vse ok.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.7.2007 16:18:33   
Pia77
ašun: ...potem bom spila 1 dl glukoze (fuj)...

Sklepam, da nisi cisto nic sladkosneda, ce se ti kozarec zelo sladke vode tako upira? :)))

Pa dobro opravi jutri!

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.7.2007 16:38:17   
ašun
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

ašun: ...potem bom spila 1 dl glukoze (fuj)...

Sklepam, da nisi cisto nic sladkosneda, ce se ti kozarec zelo sladke vode tako upira? :)))

Pa dobro opravi jutri!

Ne res ne. Kavo, čaj pijem brez sladkorja, vse sokove zmešam z vodo in sploh imam najraje vodo.

Na vsake toliko, pa si privoščim košček čokoladeuser posted image

Si ti že pila tisto glukozo? Jaz sem mislila, da bom umrla. Pa še full mi je bilo po tem slabo in vrtelo se mi je v glavi, user posted image  je pa tok razgrajala.....

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.7.2007 16:45:33   
Pia77
Nisem, vem pa, kako preiskava poteka.
Ko bos pila tisto  'cukrnico', razmisljaj o tem, kako pomembna (in pravzaprav neskodljiva) preiskava je to za tvojega otrocicka. ;)

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.7.2007 17:21:22   
ašun
Ja seveda. Potem se bom tudi zelo potrudila, da ne bom bruhnilauser posted image . V labaratoriju so mi svetovale, naj si doma stisnem limono in ta sok vmešam med tisto glukozo. Baje pomaga, če ti je potem slabo.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.7.2007 17:23:11   
Pia77
:))) Ce bi jaz morala it na OGTT, bi si zraven verjetno prnesla kisle kumarce :)))

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.7.2007 21:19:54   
scubadiver
Ašun jaz sem imela ravno včeraj 100g preglaed za cukr... preživela glukozo in pregled... limono pa si le stisni tja noter je veliko bolj užitno. Iz lastnih izkušenj ;)
No moj rezultat ni bil tako slab kot po 50g testu. tako da sem morala na predavanje o prehrani in bom morala malo pazit. sem pa imela povečan sladkor samo pri prvem merjenju pa še tega ne hudo, po ostalih treh merjenih pa sem imela normalne vrednosti.
Srečno!

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.7.2007 21:29:40   
Pikabu
Ma ne vem, zakaj imam občutek, da s tole sladkorno niti nimajo kaj dosti izkušenj. Ko takole berem, precej različno pripovedujejo in "strašijo" glede nosečniške sladkorne. Pa tudi izkušnjo imam, ko sva bili s teto istočasno noseči in obe s tem, kako so nama različna navodila dajali. Jaz sem o tem kar dosti pisala, se mi ne da, lahko pa na ZS, če bo kakšna želja. Imela sem jo v obeh nosečnostih, v prvi z inzulinom, pa sem ga dobila zelo zgodaj, v drugi je šlo brez, pa so vsi govorili, da ga bom sigurno imela, ker sem ga v prvo tako zgodaj dobila. Porod v prvo se je začel spontano, točno na rok, niti mi ni nihče rekel, da bi kaj prej prožili. V drugo je bil sicer sprožen en teden prej, pa ne zaradi sladkorne. Pa nič nisem bila prej v bolnici, tudi preglede sem imela normalno, nič bolj pogoste. Je pa ta sladkorna drugačna od navadne, vsaj tako so meni rekli, tudi meni je bolnišnična dietna hrana precej dvignila sladkor. Sama sem pogruntala, kaj mi paše, kako moram jesti, da je sladkor v redu. Pa gibanje res zelo veliko pomaga. Tudi jaz sem to počela, da sem šla takoj po obroku kaj migat. Predvsem je pomembno, da se vse dela s čim manj panike. Jaz sem v drugo vedela, kaj me čaka, pripravljena sem bila na inzulin, itak so vsi rekli, da ne bo šlo brez, bila sem precej neobremenjena, sproščena, pa se je krasno izšlo. Bolj me skrbi, da bi kateri od otrok imel kdaj kasneje zaradi tega težave, to pa nihče nič ne reče.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.7.2007 7:43:07   
maliva
Bolj me skrbi, da bi kateri od otrok imel kdaj kasneje zaradi tega težave, to pa nihče nič ne reče.

Ja, tega je mene zelo strah. Pa mi tudi noben ni dal odgovora na to vprašanje. Zgleda, da je res, da so nosečniške sladkorne nekaj še ne povsem raziskanega...

Če smrdiš po opicah, še nisi Tarzan.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.7.2007 10:39:56   
Pia77
Ce marate angleske linke, se najde nekaj uporabnih strani:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gestational_diabetes

http://familydoctor.org/online/famdocen/home/women/pregnancy/complications/075.html

http://www.mayoclinic.com/health/gestational-diabetes/DS00316

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.7.2007 19:07:21   
bodoča
IZVIRNO SPOROČILO: maliva

Bolj me skrbi, da bi kateri od otrok imel kdaj kasneje zaradi tega težave, to pa nihče nič ne reče.

Ja, tega je mene zelo strah. Pa mi tudi noben ni dal odgovora na to vprašanje. Zgleda, da je res, da so nosečniške sladkorne nekaj še ne povsem raziskanega...

Jaz sem to vprašala mojo zdravnico in je rekla, da ko se otrok rodi naj ne bi imel sladkorne, je pa res da bo celo življenje spadal v skupino ljudi, ki imajo več možnosti da jo dobijo. Rekla je tudi da kakšnih drugih težav zaradi mojega zdajšnjega stanja naj ne bi imel.

Nekaj čudnega sem slišala zadnjič od enih kolegov in sicer, da je ena ženska imela nosečniško sladkorno, vendar je zavračala zdravljenje in ni sprejemala dejestva da jo ima. No, rodila je baje OK, ko je bil otrok star nekje 5 let pa je ta ženska skup padla in za to onesvestenje naj bi bila kriva nezdravljena nosečniška sladkorna izpred 5. let? user posted image
Ne vem ali je to ravno za verjet.

mojeustvarjanje

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.7.2007 19:11:38   
Pikabu
IZVIRNO SPOROČILO: maliva

Meni je samo G toliko rekla, da je velika verjetnost, da bo tudi moja hčerka med nosečnostjo imela nosečniško sladkorno. Torej obstaja tudi verjetnost, da jo je imela moja mami, pa tega takrat sploh niso pregledovali. user posted image Zase pa vem, da obstaja možnost, da bom imela pravo sladkorno in da jo bom zaradi nosečniške lahko dobila že prej, kot bi jo sicer.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.7.2007 22:37:48   
ašun
Moram povedat, da sem bila danes na ta dolgem testu in mi ta ni pokazal povišan sladkor.
Ne vem, zakaj me ni takoj dala na ta dolgega :?  Sem vesela, da je vse ok. Hvala za vaše odgovore :wink:

Sem pa vprašala kaj pomeni, če bom imela zdaj sladkorno. Pa mi je rekla, da za otroka ni nič posebnega, jaz bom pa lahko na stara leta prej zbolela za diabetes kot sicer.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......