Pikabu
|
Ma ne vem, zakaj imam občutek, da s tole sladkorno niti nimajo kaj dosti izkušenj. Ko takole berem, precej različno pripovedujejo in "strašijo" glede nosečniške sladkorne. Pa tudi izkušnjo imam, ko sva bili s teto istočasno noseči in obe s tem, kako so nama različna navodila dajali. Jaz sem o tem kar dosti pisala, se mi ne da, lahko pa na ZS, če bo kakšna želja. Imela sem jo v obeh nosečnostih, v prvi z inzulinom, pa sem ga dobila zelo zgodaj, v drugi je šlo brez, pa so vsi govorili, da ga bom sigurno imela, ker sem ga v prvo tako zgodaj dobila. Porod v prvo se je začel spontano, točno na rok, niti mi ni nihče rekel, da bi kaj prej prožili. V drugo je bil sicer sprožen en teden prej, pa ne zaradi sladkorne. Pa nič nisem bila prej v bolnici, tudi preglede sem imela normalno, nič bolj pogoste. Je pa ta sladkorna drugačna od navadne, vsaj tako so meni rekli, tudi meni je bolnišnična dietna hrana precej dvignila sladkor. Sama sem pogruntala, kaj mi paše, kako moram jesti, da je sladkor v redu. Pa gibanje res zelo veliko pomaga. Tudi jaz sem to počela, da sem šla takoj po obroku kaj migat. Predvsem je pomembno, da se vse dela s čim manj panike. Jaz sem v drugo vedela, kaj me čaka, pripravljena sem bila na inzulin, itak so vsi rekli, da ne bo šlo brez, bila sem precej neobremenjena, sproščena, pa se je krasno izšlo. Bolj me skrbi, da bi kateri od otrok imel kdaj kasneje zaradi tega težave, to pa nihče nič ne reče.