tinkatonka -> a bom sploh še kdaj spala? (26.7.2007 8:48:24)
|
Oh ja, večno vprašanje. Preden vas zaprosim za kakršnekoli nasvet naj samo povem, da nisem pristaš pristopa, da se otroka pusti jokat do onemogolosti par noči, da dosežem spanje skozi vso noč. Mora biti kak drug način. Ali to mine lahko samo od sebe????? da razložim.... Sem mamica 17. mesečnega - zelo aktivnega fantka. Ko je buden je zelo živahen, ni sekundo pri miru, potem se vsake tok čase pri pocrklat v naročje, da se mal spočije, popije sok in že nasledjo sekundo spet leta naokoli in dela vragolije. Konec dneva je tako utrujen, da ponavadi zaspi brez ugovarjanja, ko ga dam v posteljo. Mogoče kdaj kej pojamra ampak res ni problem za zaspat. In spi, tja do 2h ure, ko je ponavadi prvo bujenje, če mi ga uspe premotiti z dudo in niniko. Pa se tam do 4h zbudi že drugič in dviguje roke, da hoče ven iz postelje, čisto zbrihtan. Ok ga vzamem, da ga pocrklam, in z namenom, da ga potem takoj ko zaspi dam nazaj v njegovo posteljo. Seveda vmes zaspim, še predno zaspi on in tako spi pri nama do zjutraj, ko je treba v službo. Danes ponoči pa je imel "veselico" in sicer je "plesal" kar od 2h do 5:30, kar ni mogel spati in je skoz neki rogovilil. Nasveti drugih so seveda: - premalo je zmatran - odpade, zmatran je tok, da zaspi prvo skeundo , ko ga dam zvečer v posteljo - lačen je - 17. mesečni otrok ponoči ni lačen če podnevi zaužije dovolj hrane (sam pokaže kdaj ima dovolj), če ima obilno večerjo (npr 200 ml čokolinota) - žejen je - mu dam za pit ponoči, pa včasi popije pol deci, včasih pa nič, odvisno od dneva - scrklan je - ja majčken najbrž res, samo pristopa z tem ,da bi ga pustila par noči jokat se ne grem Prosim dejte mi povedat še kak nasvet! Jaz res ne vem kaj delam narobe, al je samo moj fantek tak, da ima pač zelo slab spanec in se večkrat prebudi. Se mi zdi da se to ne bo nikoli končalo.
|
|
|
|