Dabroston (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Pingvinčica -> Dabroston (26.7.2007 8:25:28)

Zdravnica mi je zaradi rahlih krvavitev predpisala ta zdravila. Berem stranske učinke in piše, da kot vsako zdravilo jih ima tudi dabroston. Tudi okvare na plodku oz.dojenčku niso izključene. Zdaj pa me kar malo stiska in ne vem kaj naj. Nehati jemat, si jih ne upam. Me je pa tudi čedalje bolj strah da bi imel otrok res kakšne posledice. Napišite mi prosim vaše izkušnje, mnenja. Hvala za vse odgovore.

koala -> RE: Dabroston (26.7.2007 8:29:56)

Dabroston jemljemo vse, ki smo zanosile z pomočjo OBMP, pa nima noben otrok, ki jih poznam kakšnih okvar. Jaz sem prepričana da ga kar tako ne bi predpisovali. Proizvajalec pa se seveda mora zavarovati, saj še nisem slišala za nobeno zdravilo, ki bi ga testirali na nosečnicah. Jaz ga jemljem že od pozitivnega testa in ga bom po navodilih zdarvnika še do 16. tedna.

Anonimen -> RE: Dabroston (26.7.2007 10:46:15)

Tudi jaz sem imela v začetku krvavitve, zato sem jemala Dabroston do 15 tedna.  Vmes sem po nasvetu zdravnice poskusila prekiniti jemanje, vendar se je krvavitev ponovila.
Sedaj sem v 24. tednu in videti je, da je vse v redu s tamalim, vendar dokler jo/ga ne vidim na lastne oči, ne bom mirna.

Srečno naprej in veliko optimizma!

nana35 -> RE: Dabroston (26.7.2007 11:32:08)

Kot Koala (pozdravljena mimogrede)sem tudi jaz zanosila po OBMP in vse ti je že opisala in se z njo strinjam.Bolje ti ne bi mogla razložiti,jaz pa se pridružujem da boš še bolj prepričana,da ni strahov.Na take stvari kot so posledice nikoli nisem niti pomislila,ker sem vedela da jemljem Dabroston le v svojo korist in v korist mojega otročička.Jemala sem ga do 11.tedna,lahko pa ga jemlješ (če ti zdravnik predpiše) do 16.tedna.Ti ga le pridno jemlji dokler imaš predpisanega in ga nikar ne poskušaj prenehati,če ti ga je predpisal ginekolog.Jaz jim popolnoma zaupam kar se tega tiče in še marsičesa.

ribica. -> RE: Dabroston (26.7.2007 11:35:06)

Jaz sem v 6-7 tednu rahlo krvavela in mu je zdravnik dal dabroston. Pa sem ga doma nehala jemat, ker mi je bilo po njem zelo slabo. Moji G sem to  povedala, pa me ni  nič nadrla. Sedaj imam 15 mesečnika.

TANTRA -> RE: Dabroston (26.7.2007 11:36:38)

Pozdravljena,

naj te potolažim, da sem v prejšnjih dveh nosečnostih jemala Dabroston in rodila zdravi punci. Tudi v tej nosečnosti sem ga jemala in zaenkrat so vsi izvidi ok in sem v 26 tednu.
Prepričana sem, da so stranski učinki zanemarljivi in da ji pri veliki večini sploh ni. Izdelovalci zdravil so ob registraciji dolžni napisati vse možne stranske učinke. 
Lahko smo le srečni, da obstaja cela paleta zdravil, ki nam pomaga donositi zdrave otroke. 
Zato bodi brez skrbi glede učinkov, boš videla, da bo z otročkom vse ok.

Stran: [1]