trojči
|
Sem že mislila, da je kaj narobe z mano, ko me kaj, hmmm, kako naj se izrazim, čustveno vklopi. Hvala! Če sem se včeraj še smejala dvoličnosti ljudi, sem danes, ko spet razmišljam o tem, otožna. Kako "lahki" smo, lahko kupljivi. Jaz ne verjamem v ljubezni na delovnem mestu (se zaljubiš, a če si človek na mestu, se tudi odljubiš), ljubezni med prijatelji, poročenega se ne bi več dotaknila niti s palico. Ne verjamem v skakanje iz avtobusa na avtobus. To delajo izkušnje in znanje, ki sem si ga pridobila, ko sem morala začeti delati na sebi. Forum mi je veliko pomagal. Končno sem si iskreno priznala, da le nisem tako zlata in brez napak in da ne vem vsega, kot sem doslej mislila. Prepoznala sem oz. dovolila sem si priznati, da sem imela v preteklosti probleme z odvisnostjo od odnosov in sedaj vedno analiziram svoja ravnanja, svoje besede, besede drugih, ravnanja drugih. Rekla sem, da smo lahki, ker vas večina razmišlja enako kot jaz, da se ne vara, da se rešuje zakon, da se ne skače iz vlaka na vlak.....a ko gre za nekoga, ki nam lahko v prihodnosti škodi, kako pikro napiše, mu hitro damo podporo. Nočemo več videti, da ne gre za Hugota in Parisino, Romea in Julijo, ne gre za res romantično prepovedano ljubezen, da gre za čisto običajno vsakodnevno varanje s človekom, ki bi naj bil prijatelj. In potem so bivši prijatelji nepravi prijatelji. Človek, ki ni pripravljen delati na svojem zakonu, ki ni pripravljen iti k strokovnjakom, ki ti pomagajo sprevideti, kaj delaš narobe, da se odljubiš, da se zaljubiš v nekoga, ki je pri roki, na delovnem mestu, prijatelj, bo naslednjič, ko bodo težave, storil isto. Ne bo znal prepoznati težav, še vedno si ne bo priznal, da je z njim kaj narobe (vedno je kriv partner in ljubezen tudi kar tako izpuhti baje ), obesil se bo na prvega, ki mu bo zaupal. Zaupamo pa zelo, vsaj jaz, tako zelo, da me je včasih kar strah same sebe. Saj se hecam na ta račun, a me je vseeno strah. Oj sem se čisto raznežila in začutila potrebo, da izrazim zahvalo, da povem, da sem hvaležna za ta forum. Res pravi psihiater.
|