Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 11.11.2004 12:59:32
|
|
|
|
KIRA
|
kaj pa, če je otrok rojen v MB, doma je pa v MS? pa kje na netu se najde tak obrazec? tudi nam bi nekaj denarcev prav prišlo...
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 11.11.2004 13:12:32
|
|
|
|
Erdbeere
|
Pripada ti če tam, oz. v tisti občini, kjer imaš stalno prebivalčišče ti ...ne vem pa če mora tud otrok imeti istega...najbolje da vprašaš na svojo občino....kar po telefonu se najhitreje zve
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 11.11.2004 13:38:35
|
|
|
|
pi
|
Kako je pa kaj s tem z občinami v Prkmurju ? Jaz prvič slišim za to. Lahko to uveljaviš tudi če je otrok star že 2 leti?
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 11.11.2004 14:21:46
|
|
|
|
KIRA
|
ne vem PI. nama ni noben nič rekel, pa sva klicala na občino zaradi stalnega bivališča, ko se je mala rodila. se pa ne čudim. ko sva se poročila, je v "prospektu" tudi pisalo, da dobiva darilo od občine, pa nisva nič dobila. izpisek da sva poročena pa sva tako ali tako plačala, pa obred tudi...
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 11.11.2004 16:49:40
|
|
|
|
benita
|
Vam iz Prekmurja bi odgovorila, da sem sama dobila od občine MS eno knjigo, precej veliko in z ogromno slikami z naslovom Kaj bi rad povedal moj otrok. Meni se knjiga ne zdi nič posebnega, dobila pa sem jo, ko je bil otrok star 6 mesecev. Pa si lahko mislite, kako na veliko sem pogledala poštarja kaj za vraga mi je prinesel. Ko sva se pa poročila, pa res nisva nič dobila. Sem pa zadnjič v enem zadnjih uradnih listov brala, da v eni občini (če se ne motim Brežice, vendar me ne držat za besedo) podarijo za vsakega otroka 100.000 SIT. To pa je že lepo darilo, kaj?
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 11.11.2004 16:55:47
|
|
|
|
KIRA
|
To bi bilo super. Nama sploh, ko si bajto rihtava, pa nama denarja zmanjkuje, pa še službe nimam. Tak da ne vem, kako bova po moji porodniški.... Tako rada bi, da bi najina mala imela svojo sobico, pa bo zgleda dalj časa morala počakat, kot je blo planirano..
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 12.11.2004 1:17:25
|
|
|
|
smrček
|
V občini Laško je takole, od župana dobiš čestitko, potem ti pa še neke knjigice pošljejo. Dinarčkov pa nič:zmeden:
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 12.11.2004 18:16:31
|
|
|
|
Dadi
|
mami Lea..v Ljubljani ne dobiš nič.Žal. Baje to dajo občine, v katerih spodbujajo "mladino". Kjer je tendenca izseljevanja in manjše št. rojstva otrok.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.11.2004 8:53:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 15.11.2004 10:24:47
|
|
|
|
KIRA
|
Punce to je svinjarija! Se opravičujem izrazom.:pujs: Sem probala klicat zaradi tega na občino - zaradi nagrade ob rojstvu otroka. Ali namerno "****", ali pa ne vem. :grrr: Klicala sem na 3 različne številke, ki sem jih dobila na centrali MS občine, pa noben nič ne ve. Pravijo da niso pristojni za kaj takega oz. da to oni nimajo. Na koncu so me napotili celo na matični urad, češ da to oni imajo prek!!! :zmeden::((:((Tam pa seveda tudi nič. Ne vem, kam še naj kličem. Rada bi vedela, če MS občina daje kake nagrade za rojstvo otroka, pa če je možno oddati vlogo za to. oz. če sploh obstaja taka vloga. PROSIM POMAGAJTE PREKMURKE, ker to kaj delajo z mano po telefonu, ni res!!! Čisto sem že obupana, ker ne vem, kje se naj pozanimam, na koga obrnem.:((:((:grrr: Ta denar bi nam tako prav prišel - jaz že od lanskega maja nimam službe, mož pa bajto rihta, pa nama zmanjkuje na vseh koncih in krajih. Tisto malo, kar dobim za porodniško pa sproti porabiva, čeprav probava šparat, kjer se le da...
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 15.11.2004 11:54:50
|
|
|
|
KIRA
|
Sem dobila idejo, jim poslat e-mail.. Bomo videli, kaj bojo odgovorili..
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 15.11.2004 13:03:17
|
|
|
|
ronja5
|
Na UE Maribor sem v petek poslala e-mail. Sedaj pa čakam na odgovor.Vam sporočim ko in če ga dobim! LP! Ronja
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 15.11.2004 17:54:11
|
|
|
|
benita
|
Kira, meni so za to nagrado rekli na CSD in sem morala tam izpolnit nek papir, ki ga potem oni pošljejo županu. Mislim, da bi se bilo treba obrnit ali na csd ali pa na župana. V darilu, ki smo ga dobili mi (knjiga), je bila namreč čestitka, v kateri je bil podpisan župan ( g. Anton Slavic). Upam, da zdaj podarjajo kaj "čednejšega". Vso srečo!
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 15.11.2004 19:08:59
|
|
|
|
KIRA
|
Bom se probala pozanimat še tam. Če dobim kak odgovor na moj e-mail občini, bom vsekskor javila. Vragovje ti ne povejo nikjer nič - če ne vrtaš...
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 16.11.2004 13:44:52
|
|
|
|
FAILA
|
Pri nas na Jesenicah imajo pravico do nagrade za novorojencka samo tiste mamice, ki prejemajo denarno socialno pomoc. Nagrada je v denarni obliki in sicer 21.000,00 sit (letos). V sosednji Kr. Gori pa mamice dobijo (vse) kar 50.000,00 sit. Tuhtam in tuhtam, a logike ne zatuhtam. f.
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 16.11.2004 14:17:12
|
|
|
|
babylove
|
Ronja, tudi jaz sem iz Mb. Me pa res zanima, kdaj boš dobila odgovor, ponavadi te stvari vzamejo precej časa, če se jim ravno ne vsedeš za vrat in gnjaviš do onemoglosti... Sicer je menda malo višje ena objavila podatek, da v Mb ne dajo nič, ampak vseeno me zanima, kaj ti bodo odgovorili. Javi prosim.
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 16.11.2004 14:23:54
|
|
|
|
Blink1
|
Zdravo Jaz sem julija klicala na Mb občino in so rekli, da v Mariboru tega ni! Dajte kar poklicat tja in se pozanimat...samo ne verjamem da so do zdaj kaj spremenili.
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 17.11.2004 14:36:52
|
|
|
|
Ro-La
|
Mi smo danes po devetih mesecih dobili čestitko in sporočilo, da jim posredujemo št. transakcijskega računa. Punce ne obupat, saj bo.... boljše pozno kot nikoli:bravo:
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 17.11.2004 14:59:11
|
|
|
|
Teni_
|
No vidiš, romci, da niso tako škrti. So pa nekam pozni, jaz sem kar hitro dobila, samo sem potem na plačilo čakala 3 mesece, ker so moralii najprej vsi prinest št. transakcijskega računa. LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 17.11.2004 15:12:08
|
|
|
|
Anonimen
|
A se keri kaj sanja kako je pa v Kranju? Pa kje naj se sploh pozanimam. Na spletni strani občine ni nič!
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 17.11.2004 15:19:04
|
|
|
|
ZARA
|
poklic direkt na Obcino,pa bo!!
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 17.11.2004 15:26:12
|
|
|
|
Anonimen
|
A prov na občino? A na csd? K tm na občini se zmeri oglasi en zoprn stric, k se mi kr koža naježi, ko ga slišim! Bom jutr, k dons so gospodje itak že nehali delat. Madona zakva jest ne delam na občini?!
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 17.11.2004 15:27:16
|
|
|
|
ZARA
|
ja prov na obcino,CSD nima nic s tem...
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 18.11.2004 14:34:57
|
|
|
|
ronja5
|
Mariborčanke! Končno sem dobila odgovor! Gospa Slana mi je poslala tale članek: Delo / doseg: 237000 / perioda: dan, 1 / 18.11.2004 / stran: 7 Občine, ki ne dajejo pomoči Boris Sovič, župan Maribora (ZLSD): Za rojstvo otroka ne izplačujemo enkratne denarne pomoči. Družinam pomagamo posredno, s finančno podporo na različnih področjih. Po letu 1996 se je število novorojenčkov v Mariboru pričelo zmanjševati. V tem pogledu pa je bilo prelomno, kot marsikje, leto 2000, ko se je število novorojenčkov krepko povečalo. Tudi v poznejših letih zaznavamo pozitiven trend. V Mestni občini Maribor je bilo lani rojenih 867 novorojenčkov, kar je največ v zadnjih šestih letih. Tega smo posebej veseli in upamo, da bo tako tudi v prihodnje. Sicer pa že deset let v Mariboru s proračunskimi sredstvi pomagamo pri otroški prehrani tistim, ki so pomoči najbolj potrebni, torej otrokom iz socialno šibkejših družin. V letošnjem proračunu je zato namenjenih približno 22 milijonov tolarjev. Torej v Mariboru ne dobimo nič! :grrr: Sramota! LP! Ronja
|
|
|
|
Nagrada za rojstvo otroka"PRVEGA"??? 18.11.2004 14:44:38
|
|
|
|
Majabo
|
Alja, ko pa kaj izveš, pa objavi no, da ne bomo vsi zoprnega strica klicali :-) :nosecka:
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?