zaspi samo na rokah (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> zaspi samo na rokah (25.7.2007 14:22:35)

Ja, čisto res. Lahko je utrujen na smrt, ampak zaspi samo na rokah, drugače se pa lahko v nedogled dere. Vem, da je scrkljan in vem kdaj smo ga scrkljali - zamenjal je dan in noč, dajali so ga krčki in je ponoči neusmiljeno jokal in smo ga nosili in nosili... Sedaj je star 4 mesece, pa me zanima če ga še lahko kako odvadimo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Poskusili smo z muziko, uspavankami, petjem, božanjem, da smo ležali zraven njega, z zizo,... in ne gre in ne gre. Samo v naročju zaspi - no zraven je treba še guncat in pet.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




*Uršula* -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 15:01:52)

Pri nas je bilo točno tako kot pri vas. dokler me ni spravila ob živce in se je vsakič ko sem jo položila v posteljico zbudila. Odločila sem se da jo pustim da se zdere. Ni bilo prijetno ampak je pa pomagalo. Sedaj je stara 1 leto in točno od takrat mi vedno zaspi sama. Samo položim jo v posteljico dam ji dudo in zaprem vrata. sedaj se tud oglasi več ne. Samo enkrat sva pač moglia malo potrpet in jo poslušat da se je zdrla. saj slišati je grozno ampak bolje tako kot pa jo vsakič nosit - tudi ko ima 11 kg.




Maleal -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 15:09:40)

Se strinjam z Uršulo.Jaz sicer takih problemov nikoli nisem imela,saj sem oba že od rojstva navadla,da se jih ne uspava z nošenjem.Spat jih dam tako,da jo položim v kinderpat,nardim uspavanko na glasbeni lučki in dudko v usta,pa lepo zaspi.Ko pa se je v začetku jokala sem ji magari 50x šla dat dudo kot pa da bi jo nosla in bi mi tako zaspala.




pika30 -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 15:18:28)

IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Se strinjam z Uršulo.Jaz sicer takih problemov nikoli nisem imela,saj sem oba že od rojstva navadla,da se jih ne uspava z nošenjem.Spat jih dam tako,da jo položim v kinderpat,nardim uspavanko na glasbeni lučki in dudko v usta,pa lepo zaspi.Ko pa se je v začetku jokala sem ji magari 50x šla dat dudo kot pa da bi jo nosla in bi mi tako zaspala.

E tako je pri nas,samo zraven dude mora imeti še pleničko za naniko.
Jjasna kaj pa,če bi ji probala dati dudo,pa k obrazu mu daj pleničko,tak ima občutek,da je nekdo ob njem.ker takle je že muka no.saj nimaš nič več časa zase.




Anonimen -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 15:27:33)

Tudi z dudo in pleničko smo že probali, pustila sva ga da se dere, dokler ni začel loviti zraka in pol se ni potolažil še pol ure...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]    pa zibelko sva guncala, pa bila zraven tiho, pa ni bilo učinka...




pika30 -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 15:49:04)

Probaj ga čez dan imeti čimanj na rokah,daj ga v ležalnik,če ga imaš ali na podložena tla in nad njim daj kakšen lok z igračami,tako se bo počasi navajal sam zamotit.in tudi pol zvečer pred spanjem mu vklopi vrtiljak in naj leži v postelji in ne na rokah,ti bodi samo ob njemu in ga nežno božaj po obrazu.
Ne vem kaj ti naj še svetujem,smiliš se mi,probat pa ni greh.
Vso srečo!




suzolinka -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 15:52:35)

Hmmmm ... zelo znano, s tem da naš zaspi še v vozičku.

Pa je tudi meni živec počil in sem ga pustila, da se izdere. Zdej ga dam v posteljo, ko je čas za spanje in ko se začne jokat, pridem, mu dam dudo in ga narahlo tapkam (rukam po ritki). Zaspi pa še vedno ne sam, mogoče mi je 3krat v 7ih mesecih




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.7.2007 16:23:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 16:24:56)

Pika30, imam ležalnik, pa noro kriči, če je notri, kenguruječek mu tudi ni všeč, če ga dam po digralni most je  zadovoljen 5 minut, potem pa konec. Igra se in je nekje pri miru samo če se jaz igram z njim. Pa se greva biba leze, pa da mu bom nogice popapala,... pa takšne in se smeje in kriči in je zadovoljen, če ni tega je pa jok ali pa v naročje. Aja pa še to, na začetku smo ponoči spali samo če smo imeli prižgano luč - vsaj tega smo se že odvadili! Pa ne zaspi niti v vozičku, le v izjemnih in zelooo redkih primerih v avtu.

Tako, da grem težko sama na WC, kuham in vse ostalo delam z eno roko, v eni roki imam pa njega...




Anonimen -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 16:26:48)

Nalin sling, kengurujček mu nista všeč. Imam doma dva različna kengurujčka, pa noben ne odgovarja, sling pa še manj. Pomaga pa res samo to, da se z njim igram na tleh, amapk tako ne naredim nič. Upam, da ko se bo začel plaziti res bolje.




K_a_t_i -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 17:22:32)

Jjasna, ta recept bi tudi nam prav prišel. Tudi naš ne zaspi sam pa skoz ga je treba animirat in nosit. Ampak jaz ne grem v takšne ekstreme kot ti. Če me lulat, če se moram stuširat, ko je treba skuhat, ga odložim pod vrtiljak ali pa v igralni center. To so moji higienski in prehrambeni minimumi in pač "preslišim" če tudi joka. Saj zaradi mene mu ves dan ni treba spati, ampak kaj ko vem, da je zaspan in da potem zaradi utrujenosti še bolj slabo spi!
Mi pa VČASIH uspe, da ga po hranjenju prestavim v ležalnik/gugalnik - seveda joka, ampak ga hitro začnem guncat in občasno uspe... V leže se ne dojiva, ker se mi zdi, da potem samo zamenjam nošenje za dojko, kar se mi zdi podobno (dolgoročno ne OK). Čez dan verjetno tudi jaz nimam takega potrpljenja. Ponoči, ko pa je res potrebno zaspati nazaj, se pa skoraj "vržem" na njega - beri mu stisnem rokice in nogice, ker se samo tako umiri. Ko smo enkrat pri tem, da neha kričati, zaspi.




Boni3 -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 20:20:23)

Našo smo od rojstva položili v posteljico,da zaspi.Tako veselje je trajalo samo tri tedne.Pa je nismo čisto nič nosili.Enostavno ne zaspi sama. Zaspi v vozičko,v slingu,drugače ne. Evo pa je nismo razvajali. Čez dan jo malo po rokah poguncam,potem pa jo odložim,zvečer se pa vsedem v fotelj in na rokah zaspi,pa kaj! Se je tavelik navadil sam spat,ko je zrasel,pa se bo ta tudi. Ne pustim pa da se dere,sem jo samo enkrat,pa se je skor zadušila od histerije,ne hvala!




Naty*Taja -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 20:24:12)

Jasna! Iz lastnih izkušenj ti povem, da tvoj otrok pač je tak, da rabi tvojo bližino in ne bo pomagalo nobeno preslišanje joka, ninica, uspavanka......
Brezveze! Jaz sem imela pri prvem isto, čisto isto zgodbo - enostavno sem mogla bit skoz z njim, ker se ni znal zamotit, pa uspavali smo se na rokah do leta, ko je bil z 12 kg odločno pretežak, sem ga navadla, da sem ga tapkala po ritki in včasih je bilo treba tudi malo bolj ostro postopat, da je zaspal. Enostavno ga nisem mogla več nosit! Pa ne mi s kako dudo al ke podobnega, ker ni pomagal ama ništa!!Še zdej pri dveh letih rabi varnost, da lahko zaspi! Sem ga že ene parkrat hotla pripravit do tega, da mi nebi bilo treba bit v isti sobi, dokler ne zaspi, pa je tako otožno zajokal, da se prav vidi, da ga je, ne vem kaj, strah al kaj? Jaz tole pripisujem porodu - zgleda, da je bil takrat malo v krizi (čeprav mi niso povedali) je pa potem dva dni bruhal plodovnico, tak da po moje je mogla bit kriza, sam, ker je šlo hitro niso paničarli! Me je pa pretrgal in so me prerezali.... No v glavnem prve dni po porodu je kot podoživljal grozo in se kr naenkrat začel dret, kot upalen. Po moje to ostane in zato rabijo ti otročki potem pač več varnosti. Če mu jo boš dala, bo čez čas bolje, drugače pa se po moje lahko začne kriza kazat tudi kasneje (more, lulanje v posteljo)...
Vse to je samo moje laično mnenje in izkušnje z mojim sinom. Vse to sklepam tudi iz tega, da je hči po čisto lahkem porodu povsem druga! Ona se zamoti sama, zaspi sama, se nikoli ni tako zbujala in jokala.... V glavnem prišla sem do sklepa, da to ni moja krivda, ker potem bi bila hči ista, glede na to, da pri njej vse stvari počnem isto, kot pri sinu!
Upam, da boš svojga sinka cartala, kolikor bo rabil! in se ne boš več obremenjevala s tem, kako ga pustit samega, če te on rabi ob sebi....
Sej vem, da je delo, kuharija, pospravljanje....pa vse to počaka kakih par mesecev in se nič ne buni, sinko pa te potrebuje....
Lep pozdrav




tinaaja -> RE: zaspi samo na rokah (25.7.2007 22:36:32)

No, mene pa zaenkrat se ne moti, da se uspava na zizi ali na rokah. nekako se mi zdi, da vsem nam to odgovarja - ona prej zaspi in mi2 imava pol cas zase. Ce jo to umiri in uspava  - [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ugotovila sem, da jo uspava tudi dojenje v leze - ko poje, se na zizi uspava in pol imam spet cas zase - ker drugace ni kaj dost spala, zdaj pa vcasih cez dan tudi 3-5ur. Tko da ali spim z njo na joski ali pa grem kaj narest.
Je pa res, da je z Juretom bolj naporno - krci, noci.. in da mora bit utrudljiv tak tempo. Naso zdaj na sprehodu prav vidim, kdaj joka pred spanjem, kdaj pa iz ihte - v vozicku se najprej malo dere preden zaspi. Ce pa je ihta, pol je to ornk arija, pa solze,.. in takrat ne pomaga nic drugega kot ven vzet in nosit. Tko kot doma - ni sanse, da bi sama zaspala. Zato tega (zaenkrat) tudi ne poskusam.




T in J -> RE: zaspi samo na rokah (26.7.2007 10:52:05)

Ej, jaz sem imela enak problem. Nikakor, res nikakor, ni zaspala brez, da smo jo nosili. Vččasih tudi po pol ure. Če sem jo položila zaspano v posteljico se je histerično jokala.
No, zdaj nam pa je končno uspelo to prebresti-stara je 6 mesecev in jo približno 14dni več ne nosm pred spanjem. Ko sem opazila, da bo počasi zaspana, sem jo polozila na posteljo, se ulegla zraven in ji dala piti sok. Trajalo je kar nekaj časa, da se je umirila-ni jokala, ampak jamrala, se obračala vrtela, jaz pa sem ji za vsako, ko je hotela zajokati samo dala sok. In je uspelo prvič, drugič...vse do danes. Upam, da bo.
Če je navajen na dudo, poskusi z njo, moja je ne mara.
Ne vem no, sam ideja, da ga pustiš samega, da se zjoka mi je zelo kruta, jaz vem, da bi to bila res zadnja možnost, pa še to ne vem če bi zmogla.




saline -> RE: zaspi samo na rokah (26.7.2007 13:46:14)

Jaz mislim, da tako mali otrok ne more biti razvajen. Ko joka, te očitno rabi. Jaz naše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tudi ne pustim jokati, preden zaspi. Včasih zaspi sama, včasih s tapkanjem po ritki, včasih pač z nošenjem. Mislim, da se pri tako majhnih otrocih moramo starši prilagoditi njim, ne pa pričakovati, da se bodo oni nam.




Pikca -> RE: zaspi samo na rokah (26.7.2007 14:17:14)

jjasna, naša ta prva je bila podobna... nimam recepta... še zdaj pri skoraj 3 letih je precej naporna - v smislu, da se je treba skoz ukvarjat z njo, stalno rabi družbo, skoz nekaj sprašuje, še risank noče sama gledat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Da bi zaspala sama seveda ni šans... pa to ni (samo) razvajenost, je pač tak otrok, to vidim zdaj, ko imamo Jerneja, ki je bolj normalen. Da bi imela še eno Živo, se mi pa sfuzla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




nena82 -> RE: zaspi samo na rokah (26.7.2007 14:33:08)

Mene tudi čisto nič ne moti, ker mi zaspi v naročju. Ali pa očku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Meni jo je tako lepo gledat, ko zaspančka, pa se še smejčka zraven. Mi je že malček težka, vendar potrpim, ker se s tem tudi jaz malček pocrtam pred spanjem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pol pa k možeku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]




Anonimen -> RE: zaspi samo na rokah (26.7.2007 14:57:22)

Eh, pol vidim, da ni edini...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Me je pa teta potolažila, da je bil tud moj bratranec kr naprej po rokah, pa se čudi da je sploh shodu do enega leta, ker ni videl nikoli tal... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in se še sedaj rad stisne k mami in očiju (končal je 6. razred, da ne bo kdo mislil, da ima že +20let).




nana 27 -> RE: zaspi samo na rokah (26.7.2007 15:45:47)

Jjasna, tudi pri nas je bilo podobno in predvsem naporno. Ko zdaj gledam nazaj in ko gledam našega fantka (21 mesecev ima), pa vidim, da je bilo vse to nošenje po rokah pa jok, nerganje za nekaj dobro. Tudi naš fant se je rodil hitro, z zlomljeno ključnico, nekaj dni bruhal plodovnico (kot Piše Naty)..potem pa krči, pa nič spanja čez dan ali le po nekaj minut.. Ležalnik smo takoj pospravili. Slingi in štorklje za odmet. Čeprav se niti ni hotel crkljat, je bilo nošenje in uspavanje na rokah edina varianta, da je zaspal. Da bi bil na tleh in da bi se sam zaigral po mostom, so bile le pobožne želje. Zaspal ni nikoli sam - vedno sem ga nosila, ali dala čez kolena na trebuščka, ga tapkala po riti in dve uri ves čas pela: Čuk se je oženil..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zdaj se smejim, takrat se nisem.. Sva ga z možem pustila, da se je jokal, ampak se je vsakič pobruhal in se še uro ni uspel pomirit. No, v glavnem..zdaj pa k boljšemu delu zgodbe. Spoznala sem, da je moj otrok bolj občutljiv, da potrebuje več časa, da se privadi na življenje "zunaj" in več razumevanja in ukvarjanja. Nekje okrog desetega meseca, ko je imel že 12 kilogramov, sva ga neko noč dala v posteljico, mu prižgala zvezdico, ki na stropu odslikava medvedke, flaško v roke in priprla vrata..najprej se je jokal (a samo minuto ali dve - ni bilo tistega hudega joka ), nato je začel nekaj čebljat in nato je zaspal in tako sedaj zaspi vsako noč in čez dan. Sploh ne morem verjet. Ima še finte ponoči, ampak je pa veliko lažje. Dnevno spanje je podaljšal in ujeli smo nek ritem. Ko ga opazujem, vidim, da je izredno previden fant, občutljiv, dobre volje, zaposli se sam (niti sledu o ekstremno zahtevnem in sitnem dojenčku - razen ob boleznih)...mislim, da je takšen, ker smo se z njim toliko ukvarjali in ker sem se trudila razumeti njegov svet, čeprav mi je velikokrat zakuhalo in čeprav sem komaj čakala, da se neha nošenje. Upam, da bo tudi pri vas tako in da boš čez kakšno leto prišla do enake ali vsaj do podobne ugotovitve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] Je pa takšna tema bolj za forum "zahtevni dojenčki" (itak so vsi, ampak roko na srce, nekateri presegajo vse meje pa niso scrkljani, ampak so se taki rodili), ker te mamice, ki nimajo izkušnje s takimi karakterji otrok ne morejo razumeti. In poleg vsega, roko na srce, od obeh staršev takšen otrok zahteva veliko več potrpljenja in predstavlja posebno preizkušnjo njun odnos.




nena82 -> RE: zaspi samo na rokah (26.7.2007 16:02:44)

Meni se moja ne zdi zahtevna dojenčica. Sploh ne, scrkljana tudi ne, le nežnost in stik z človekom ji dopade....




ajja -> RE: zaspi samo na rokah (26.7.2007 16:05:36)

IZVIRNO SPOROČILO: jjasna
Samo v naročju zaspi - no zraven je treba še guncat in pet.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


Pri nas je bilo popolnoma isto. Potem se je po prvomajskih praznikih moj odločil, da bo stvar uredil in res ga je naučil v 3 dneh, da je zvečer mali zaspal sam v svoji posteljici. Čez dan pa ni bilo tako do pred dvema tednoma, je zaspal in spal samo na rokah, če sem ga položila v posteljico je v istem hipu že gledal in seveda jokal. Pred 14 dnevi pa sem se odločila, da ga bom tudi čez dan poskusila navaditi zaspati in spati v posteljici. In nam uspeva pa sploh ni bilo hudo. Zdaj spi po 3 ure v kosu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Po mojih izkušnjah je to spanje na rokah tako prehodno obdobje, ki pač mine in ko bo mali pripravljen bo spal sam. Aja, star pa je 6,5M.




K_a_t_i -> RE: zaspi samo na rokah (26.7.2007 18:04:30)

ajja, kako ga je pa to naučil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




BAMBINA_ -> RE: zaspi samo na rokah (27.7.2007 9:03:05)

No, jaz sem definitivno proti skrajnim ukrepim, kot so, da naj se zdere ipd. Svojega malčka še naprej crkljaj, očitno te potrebuje, čisto prehitro pa bo zrastel in tedaj boš še pogrešala njegovo potrebo po tvoji bližini. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] No pri nas je bilo čisto enako, sedaj pa sem ugotovila, da če ga položim na kavč poleg sebe, ga božam po glavi in pazim, da mu duda ne pade ven, ravno tako zaspi. Roke, pa križ ne trpita več toliko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]