|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nastavki za dojenje
25.7.2007 12:27:29   
Klarita
Če se slučajno zgodi, da bi imela vdrte bradavice, a dobim te nastavke v bolnici ali jih moram imeti že zraven?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nastavki za dojenje
25.7.2007 12:31:56   
2.2.
meni je naknadno prinesel mož nove. rekla je sestra kakšne rabim in velikost tako da je on mi pol prinesel, drugač do takrat pa mi so posodili v porodnišnici. prej si pa tega nisem nič kupovala; te nastavke pa sem mogoče uporabljala samo 3x, potem sem si stiskala, ker ni hotela zagrabit pa še mleka nisem imela dovolj

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2007 12:37:43   
Anonimen
NAjboljše, da jih imaš zraven, ker jih boš tudi doma rabila.

Kupi si pa aventove silikonske, take, ki imajo spodaj obliko osmice in ne ovalne (del, ki je na dojki), ker se bolj prilega dojki in bolj dihta. Preverjeno.

(odgovor članu 2.2.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.7.2007 13:00:02   
manetka
Jaz bi jih vzela že s sabo v porodnišnico, sem imela problem ploskih bradavic, pa so mi sestre v KR samo rekle da brez ne bom mogla, tam jih ne posodijo. Tako da sva se s tamalo matrali en dan, potem jih je pa moj prinesel, pa je takoj lahko zagrabila, pa tud meni se ni bilo treba več mučit, prej pa res jaz švicala ona jokalauser posted image  ker ni mogla nič, jaz pa tudi neuser posted image

Pa pazi, da ne boš kupila premajhnih nastavkov, ker če so premali zna dojenje fino boleti, ker ne objamejo pravega dela bradavice. Večini žensk so pravi M velikost. Meni so bili najboljši Aventovi.

pa čimlažje dojenje in srečno, lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.7.2007 14:34:58   
Klarita
Hvala punce, za vse odgovore. A je uporabljala katera mogoče te? Medela se jim reče in so tudi različne velikosti....

user posted image

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.7.2007 17:13:53   
blue sky
Jaz sem imela Chiccove in so veliko boljši od Aventovih.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.7.2007 21:30:00   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: blue sky

Jaz sem imela Chiccove in so veliko boljši od Aventovih.

enako, chicco silikonski user posted image user posted image user posted image aventovih ni znala zgrabit. ampak  je razlicno od otroka do otroka, enim pasejo avent, enim chicco, enim kavckuk, enim silikon... je treba probat - za to da dojis se splaca dati ta denar. mi smo pri 2 mesecih uspesno nadaljevali dojenje brez nastavkov..

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.7.2007 7:16:11   
Pikica pokica
Tudi jaz sem imela Aventove ( M velikost- srednjo), ampak jih nisem sama vzela poleg  v porodnišnico. Tam so mi jih posodili, potem pa mi je te Aventove šel kupit mož po nasvetu medicinske sestre. Najprej sem imela prepolne prsi, da bi otrok sploh lahko zagrabil bradavico, kasneje pa so me ful bolele in mi je nastavek olajšal dojenje.
Tokrat si jih bom nabavila prej in jih imela poleg.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.7.2007 22:07:21   
Ajvy
IZVIRNO SPOROČILO: Klarita

Hvala punce, za vse odgovore. A je uporabljala katera mogoče te? Medela se jim reče in so tudi različne velikosti....

user posted image

jst jih uporabljam - super so user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2007 17:54:26   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica pokica

Tudi jaz sem imela Aventove ( M velikost- srednjo), ampak jih nisem sama vzela poleg  v porodnišnico. Tam so mi jih posodili, potem pa mi je te Aventove šel kupit mož po nasvetu medicinske sestre. Najprej sem imela prepolne prsi, da bi otrok sploh lahko zagrabil bradavico, kasneje pa so me ful bolele in mi je nastavek olajšal dojenje.

se podpišem samo nama je po dveh mesecih dojenje normalno steklouser posted image

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.8.2007 13:48:54   
SU
V Trboveljski porodnišnici jih imajo tam..pa pač njihove uporabljaš dokler svojih ne nabaviš...če je potrebno seveda. Jaz sem uporabljala Chiccove in sva doma že 2. dan zizala brez nastavkov!user posted image Je pa razlika tudi v velikosti-dolžini cuclja-in ne samo v materialu. Po mojem je bolje, če jih nabaviš, ko boš videla, če jih sploh potrebuješ! Kar optimistično! Itak ti jih lahko dragi takoj prinese, če bo nuja... Lp, Saša

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.8.2007 14:19:07   
Antigona
Meni so jih v Postojnski porodnišnici posodili. Rabila sem jih samo dva dni, potem smo uspešno zizali naprej brez njih...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.8.2007 21:08:37   
ajtak
Sama imam udrto levo bradavico, ampak sem ob branju clanka  o dojenju na http://otrocarije.googlepages.com/home
ugotovila, da to nebi smel bit problem za dojenje.
PŠise, da ce se bradavica ob dotiku obrne navzven, oz. ce je zunaj ko je vzburjena potem tudi z dojenjem nebi smelo biti tezav...

Na tem naslovu je opisan tudi kratek test kako preveriti ali so bradavice res udrte ali ne!

Upam da sem kaj pomagala, ker sem zaenkrat se teoretik user posted image , nas mali pride novembra, takrat pa sporocim a je slo brez ali z nastavki.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.8.2007 7:09:53   
Pikica pokica
Ajtaksaj ti nastavki niso le za vdrte bradavice - meni so jih v bolnici posodili zato, ker sem imela prepolne prsi in otrok ni mogel zagrabiti bradavice.
Kasneje so mi še kako prev prišli, saj so me bolele in sem imela malo vnete, z nastavki pa sem v tem času lahko brez problema dojila.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.8.2007 9:34:37   
Nika v službi
Moje mnenje je, da je brez veze kar koli kupovati vnaprej - če rabiš, ti za prvo silo posodijo v porodnišnici, sicer pa nabaviš kasneje oz. koga pošlješ.

Se mi zdi res povsem nepotrebno vnaprej kupovati vse živo (nastavke, pa črpalko, pa ne vem kaj še bodoče mamice kupujejo vnaprej).

Jaz nisem imela ničesar, nastavkov nisem potrebovala, črpalko pa je šel moj kasneje kupit, ampak predvsem zaradi preverjanja, koliko mleka si dejansko načrpam, ker je mala v začetku kao premalo pridobivala in je patronažna predlagala tak "test" (če imam dovolj mleka).

Potem sem črpalko zelo kmalu prodala.

Neposredna povezava do sporočila: 15
2.8.2007 12:20:16   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica pokica

Ajtak saj ti nastavki niso le za vdrte bradavice - meni so jih v bolnici posodili zato, ker sem imela prepolne prsi in otrok ni mogel zagrabiti bradavice.
Kasneje so mi še kako prev prišli, saj so me bolele in sem imela malo vnete, z nastavki pa sem v tem času lahko brez problema dojila.

Aha, no vidis saj pravim, da sem teoretik user posted image .

Zelela sem predvsem potolazit tiste, ki imajo eno ali pa obe bradavici obrnjeni navznoter, da ni nujno da ne bodo mogle dojit brez nastavkov...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

Neposredna povezava do sporočila: 16
2.8.2007 12:53:55   
Klarita
Punce the best ste, vsaka info prav pride.
Hvala vam. user posted image user posted image user posted image

Nastavkov ne bom kupovala vnaprej. (bom mojega dragega poslala, če bo treba), črpalko pa imam izposojeno....

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.8.2007 15:46:39   
ronja
pikapolonica, če imaš prepolne prsi, jih lahko malo sprazniš prej, pa ni problem s sesanjem.
Če imaš vdrte bradavice pa mislim, da lahko že prej preveriš tako, da probaš bradavico z "masažo potegnit ven".
Jaz jih sicer nisem kupovala, če bi rabila, bi mi jih posodili v porodnišnici, res je bolelo na začetku, ampak bradavice se pač morajo navadit, kaj češ... Pa bala sem se, da bi se navadila pa potem ne bi več hotela brez njih sesat. Pa ni bil problem, ker nimam vdrtih bradavic in je šlo.

Neposredna povezava do sporočila: 18
2.8.2007 15:49:44   
ronja
nika, sicer tudi za izbrizgavanje mleka ne rabiš nujno črpalke - če je mleka dovolj, gre zelo lepo tudi na roke - če katera slučajno ne bi imela za črpalko ali pa da si lahko izčrpaš kjerkoli (roke imaš vedno sabouser posted image ) Jaz mam črpalko izposojeno, pa je še nisem uporabila, čeprav sem si že nekajkrat izbrizgala mleko, sicer bi mi prsi razneslo, je že tako ven teklo, da je bilo vse mokro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?