m76 -> prisrčne izjave otrok. (25.7.2007 8:30:30)
|
Zanimivosti iz šolskih spisov 2. Razred OŠ • Muslimanska Biblija se imenuje Kodak. (in Fuji se po japonsko reče, če nekdo umre…) • Papež živi v Vakuumu. (bi bilo lepo!) • V Franciji so nekoč usmrtitev zločincev izvajali z želatino. (to pravzaprav niti tako ne boli) • Pri nas se lahko moški poroči le z eno žensko. To imenujemo monotonija. (Frustrirajoče, če tako razmišljajo že v 2. razredu…) • Pri nas ima vsak svojo sobo. Le očka ne, on mora vedno spati pri mamici. (kruta usoda!) • Ribe se razmnožujejo tako, da valijo iskre. (Hm..?) • Vrtni palčki imajo rdeče čepice zato, da se jih opazi pri košnji trave. (to celo zveni logično!) • Moški se ne morejo poročiti z moškimi, ker se potem ne bi nihče mogel stlačiti v nevestino obleko. (kakšna škoda) • Življenjsko zavarovanje je denar, ki ga dobi tisti, ki preživi smrtno nesrečo. (drži! In ti ljudje potem v večini primerov živijo pod drugim imenom v Braziliji, recimo!) • Moji starši kupujejo le recikliran toaletni papir, ker je bil že enkrat uporabljen in ne škoduje okolju. (prijetno!) • Pravzaprav je posvojitev boljša možnost. Tako si lahko straši sami izberejo svoje otroke in jim ni treba vzeti prav tistega, ki ga dobijo. (Enako velja tudi za hišne ljubljenčke.) • Adam in Eva sta živela v Parizu. (to je pa lepo!) • Med tednom Bog živi v nebesih. Le ob nedeljah pride v cerkev. (vendar ima vedno probleme s prevelikim številom cerkva…) • Severni pol se obrača v nasprotni smeri od južnega. (Na Ekvatorju mora to prav smešno izgledati…) • Krave ne smejo teči hitro, da ne razlijejo mleka. (kako prisrčno!) • Deževniki ne grizejo, saj imajo spredaj in zadaj rep. (Tudi to zveni zelo logično!) • Breskev je kot jabolko s tepihom. Če jemo bolane krave, dobimo ISDN. (In kaj moramo pojesti, da bi končno dobili ASDL?) • Ribje paličice so že dolgo mrtve. Ne morejo več plavati. (Pač, v maščobi!) • Nisem krščen, sem pa zato cepljen. (To tudi zna biti bolj koristno.) • Potem ko so ljudje nehali biti opice, so postali Egipčani. (Tega pa nisem še vedel!) • Vlak je ustavil s cvilečimi zavorami in potniki so se izpraznili na peron. (So imeli po takšni vožnji pač hudo potrebo…) • Ves svet je postal pozoren, ko je Luther 1517 izobesil svojih 95 protez na cerkvena vrata v Wittenbergu. (Radi verjamemo.) • Pomlad je prvi letni čas. Spomladi kokoši valijo jajca, kmetje pa krompir. (jak, ne bom več jedel krompirja!) • Stric je prašiča pripeljal v skedenj in ga z dedkom enostavno zaklal. (če je bil ravno pri roki...) • Pred 8 dnevi se je očetu na glavo usedel krotek lišček. Ta je bil ravno na poti v službo. (Toda še vedno je okrog 4,8 Mio brezposelnih liščkov.) • Moja teta je imela tako močne bolečine v sklepih, da je roke komaj lahko dvignila nad glavo. Z nogami je imela prav take težave. (Ok, potem imam očitno tudi jaz bolečine v sklepih..) • Umetnostna drsalka je izvedla svojo pirueto, ob tem pa so ji lastni vetrovi dvignili krilo. (Ups…) • Krog je okrogel kvadrat. (Tudi tako lahko gledamo na stvari.) • Zemlja se vrti 365 dni vsako leto. Vsako leto za to potrebuje en dan več in to se obračuna v februarju. Zakaj tako, ne vem. Mogoče zato, ker je v februarju vedno tako mraz in gre malo bolj na trdo. • Moja sestra je zelo bolna. Vsak dan vzame eno tabletko. Ampak to naredi naskrivaj, da si moji starši ne bi delali skrbi. • Ena najbolj koristnih živali je prašič. Od njega lahko uporabimo vse, meso od spredaj do zadaj, kožo za usnje, ščetine za ščetke in ime za žaljivko. • Živalska teorija: Veliko psov ima rado vodo. Nekateri v vodi celo živijo, to so morski psi. • Vse ribe izlegajo jajčeca. Ruske celo kaviar. • Živalski vrt je super. Tam lahko vidiš živali, ki sploh ne obstajajo.
|
|
|
|