[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2004 14:18:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mala Zala -> KAJ POMENI BESEDA "ŠTUDIJ"? (10.11.2004 14:30:58)

Baby angel, poskusi vzeti v roke knjigo Vida pečjaka, "Pripravljanje na izpit". Meni je knjiga zelo všeč, v njej sem prebrala veliko koristnih tehničnih nasvetov, kako se lotiti preučevanja učne snovi. Res mi je pomagala pri študiju.

Kar se pa tega tiče, koliko moraš znati - boš sama videla. Glavno je, da hodiš na predavanja, saj skoraj vsak profesor na njih pove, kaj zahteva in v kakem obsegu.

Kar se pa kolokvijev tiče - DELAJ JIH REDNO!!, kolikor pač moreš, ker ti začne drugače zmanjkovati časa, pa vse se ti zbrklja...

Veliko sreče pri študiju!!

mala Zala -> KAJ POMENI BESEDA "ŠTUDIJ"? (10.11.2004 14:33:02)

Ja, kaj mi pomaga naziv, ko pa PEČJAK pišem z malo, ha, ha!!

balaena -> KAJ POMENI BESEDA "ŠTUDIJ"? (10.11.2004 14:43:24)

Zdravo!

Jaz se ravno učim (študiram) za svoj zadnji izpit na FF.
Moji nasveti:
- na začetku je hudo, potem pa vedno lažje

- lažje je zato, ker ugotoviš, kakšen način učenja ti najbolj ustreza (najbrž si imela že v srednji šoli bolj priljubljenega, ampak zdaj bo snovi veliko več in učenje bolj kampanjsko)

- vedno lažje je tudi zato, ker spoznavaš starejše študente (ki ponavljajo, ali pa jih spoznaš kje drugje) in ti so najboljši (čeprav ne vedno zanesljiv, saj nekateri radi pretiravajo, kako je kje težko/lahko) vir informacij, kaj je za izpit/kolokvij potrebno prebrati, kakšna so vprašanja ipd.

- lažje je tudi zato, ker so profesorji do študentov višjih letnikov navadno bolj prijazni, razumevajoči, vsaj pri nas je tako. s prvimi letniki pa delajo bolj tako-tako, pa tudi selekcijo hočejo nekako narediti

Ne se ustrašit, če bodo prve ocene slabe, ali če ti kdaj ne uspe. Res, boš videla, da ti kar pride v kri. Junija sploh ne boš več vedela, da si nas zdajle to spraševala.

Aja, kako se učiti?
Odvisno kakšen spomin imaš. Nekateri si večino zapomnijo že pri prvem branju, drugi si delajo miselne vzorce. Jaz si vedno naredim izpiske (čeprav imam zelo lepe zapiske predavanj), ki so kombinacija zapiskov in literature, potem to pri prvem ponavljanju barvno podčrtam, obkrožim,... in potem še 2x do 3x ponovim po teh izpiskih in je dovolj.
Pa meni pomaga, če na koncu ponavljam na glas, še najbojše pa mi je, če se me kdo (moj dragi) usmili in me posluša, ko mu razlagam. To je res super, ker je podobno kot na ustnem izpitu in ugotoviš, kje se ti kaj zatika...

Držim pesti za prvi kolokvij, pa ne se bat... aja, nasvet, ki sem ga jaz prejela pred vsako preizkušnjo na faksu: TRIKRAT GLOBOKO VDIHNI, PA BO. in je bilo vsakič... no še enkrat je treba.

LP

Anonimen -> KAJ POMENI BESEDA "ŠTUDIJ"? (10.11.2004 21:05:37)

Hoj,
punce so ti zgori natrosile čist dovolj nasvetov.
Dodajam pa še enega: HODI NA PREDAVANJA!!! Pa če so še tako brez veze. SE SPLAČA. Jaz sem na dodiplomcu en izpit z 10 naredila brez se učit, sam vsako nedeljo zvečer (še danes ne vem zakaj:zmeden: ) sem prebrala tisto, kar nam je prejšnji teden predaval, pred izpitom pa nisem imela časa se učit in sem rekla kar bo bo, ponavljam izpit lahko še vedno, in sem naredila z 10! :bravo: zame. Od takrat nisem manjkala niti na enem predavanju. Katerem koli (razen če sem bila bolana).
Definitivno ti želim več sreče kot sem jo imela jest danes (sem pisala kolokvij) - katastrofa :((:((:((
Tolk sem bla živčna, da sem pozabila vse kar sem znala in to samo zato, ker poznam profesorja tako izven - in sem se fuuul sekirala, kaj bo če ne znam :grrr: butec jaz, saj je samo en kolokvij.
Tako, da se ti samo skuliraj, ne se preveč sekirat, če ne narediš, potrudi pa se, da jih narediš čimveč - se vedno izplača, tako ali drugače (ali ti priznajo izpit, v najslabšem primeru, pa ponavljaš učno snov, vsaj vsake kvarte enkrat že pred izpitom).

Veselo na delo in dost sreče s kolokvijem, z vsemi izpiti in nasploh držimo :miska::miska::miska:,
pa enga :pujs::pujs: za srečo
Mej se
.

Anja167 -> KAJ POMENI BESEDA "ŠTUDIJ"? (10.11.2004 21:07:40)

Pa če se da, zadnji dan ali vsaj pol dneva raje ne študiraj preveč, ker se ti zna po kampanjskem učenju vse zbrkljati. Rajši pojdi v naravo in na izpit nič ne misli. Baje, da pomaga. Mogoče ti pred kolokvijem koristi samo še malo ogrevanja - hiter prelet zapiskov. Prelet, ne branje! Naj traja max 10 minut, toliko da ti možgani zafunkcionirajo v jeziku kolokvija. Pa srečno!

Stran: [1]