Anonimen
|
Tudi jaz občudujem tiste, ki preživjo samo s 700€. Ste mi dale mislit,pa sem šla seštevat položnice in evo 89 vrtec,200€bencin(nujno potrebujeva 2 avtomobila), 41€ zdravstveno zavarovanje,28€ internet, 13€ telefon, 30Emobitel, 25€ elektrika,11 RTV,10 SNAGA, 8 VODA, varuška 1€ na uro (šele s septembrom sem dobila )torej povprečno če računam 9ur na dan je to 180€mesečno, eto samo osnovni stroški pa znesejo 600€. Na te stroške nimam vpliva, mogoče kakšen €pri porabi elektrike, ali pri porabi mobitela) Ostane 100€. Smo 4, to je premalo za hrano, kaj šele za kaj drugega. Res ne morem verjet, verjet trditvi, da se s 700 € na mesec, da lepo preživet, vem pa da se mora in je najbrž zelo težko. Nevem mogoče če maš manjše dohodke, potem ne plačaš vrtca pa tu privarčuješ nekaj... Potem pa so tukaj pozimi še stroški ogrevanja, zavarovanje avtomobila, varčevanje za otroke 120€, varčevanje za penzijo,vsake tri mesece zavarovanje hiše, pa za oblečt ....,hrana, plenice. Skupno imava 1700€ mesečno, pa nam kar lepo znese, gremo vsako leto na morje, za 1maja si privoščimo 1teden morja, in potem še decembra smučanje 1teden ali toplice. in še malo uspemo privarčevat za otroke in za penzijo. Kupujeva stvari, ki so kvalitetne in tudi cenovno ugodne- kakšna akcija, otroška oblačila tudi v trgovini z rabljenimi stvari, zase na razprodajah in tako malo privarčujeva. Za hrano pa se mi res zdi, da je zelo draga in kar nekaj denarja gre za jogurtke, pa skutke ....
|