Anonimen -> RE: bom ogrozila nosečnost??? (24.7.2007 9:53:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Paštetov kruh, šele načrtujeva dojenčka, nisem še noseča. Vprašala sem ravno zato ker nisem egoist in ne gledam le na svoja stegna ampak predvsem na otročka. To da se mišice ne smejo krčiti na stegnih če si noseč nisem vedela, zato vam vsem hvala za odgovore. Bomo pa hodili peš in kolesarili. Zakaj pa se ne bi smele mišice krčiti na stegnih? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tega pa jaz nisem napisala. Kontrakcija in vibracija so kot hruške in jabolke. Seveda je fajn, če telovadiš že pred nosečnostjo in potem tudi skozi nosečnost nadaljuješ. Boš tako lažje rodila. Samo prosim ne z raznimi "vibratorji" naprej hoditi. Kot 1. ti niso učinkoviti (bolj psihično verjetno), kot drugo pa zares ogroziš nosečnost. KAr se pa teka in kolesarjenja tiče, pa komot to počneš, dokler ti trebuh ne bo v napoto. Sicer boš pa videla ko boš noseča. Jaz sem celo življenje športnica in sem bila na začtku nosečnosti tako zmatrana in brez kondicije, da sem se težko na sprehod spravila, potem ko je pa ta utrujenost minila in sem bila polna energije, pa me je ali trebuh oviral ali mi je pa po parih metrih tako trebuh dol padel, da sem komaj hodila. Vse pride sčasoma, boš videla, ko boš noseča. Lahko pa komot plavaš, vadiš v vodi (tu se odlično delajo vaje za stegna in so zelo učinkovite), in izvajaš druge športe, kjer ne pride do pretirane aktivnosti trebušnih mišic ali kjer bi obstajala možnost, da ti npr. pade kakšna žoga v trebuh... Če rabiš vaje za stegna ali katere druge mišice v vodi piši na ZS.
|
|
|
|