|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dober večer
24.7.2007 0:20:00   
Anonimen
Sem prišla kar sem po nasvet oz. po odgovor na moji dve vprašanji. nisem ena izmed tistih, ki ne morem zanositi, ker še nisem poskušala, sem še namreč študentka in čakam na primerno situacijo in čas, ki bo primeren za zibanje. Rada bi se postavila malo na noge in potem šla v akcijo.
Dve leti sem jemala tabletke Diane 35, sedaj pa sem prenehala z uporabo, ker sem imela obdobje, ko sem jih kar pozabila jesti.... bla bla bla in sem rajši nehala, da si nebi preveč škodovala in mela kdaj kasneje težav. Na začetku sem jih jemala zelo redno in resno, ker sva takrat tudi začela s fantom dobro hoditi in imeti spolne odnose, pa si nisem želela že takoj na začetku dojenčka, ker bi tudi težko razložila doma.... dlje kot sva skupaj, bolj se mi je fučkalo za vse skupaj. Bolj sem si tudi govorila, če bo pa pač bo... ni me več strah in če bi se nama zgodilo, da bi bile user posted image , bi to sigurno z veseljem sprejela.
Sedaj me pa zanima kateri dan po prvem dnevu user posted image  je O? Kaj ve štejete za prvi dan user posted image . Že takoj ko se pojavi rdečkasta sluz oz. sled na spodnjih hlačkah? Ali potem, ko se oreng začne.
Včasih imava spolni odnos tudi brez kondoma in potem prej končava ( ga vzame prej ven ) oz. ga dava gor pred koncem. Pa me zanima ali lahko zanosim tudi brez tistega oreng izliva. Ker se tudi že prej izloča tekočina oz. sluz ali kar koli že je...
Če bo katera imela čas, da bi mi odgovorila, bi lepo prosila. Drugače pa želim vsem veliko sreče pri slončkanju in da bi čim prej zagledaleuser posted image user posted image , ter zdravo in srečno nosečnost, ter čim več radosti s svojim otročičkom... hvala vam...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dober večer
24.7.2007 6:50:05   
srki
Joj, pri meni je bilo to tako različno, ker sem imela neredne M in ti po pravici povem, da ne vem oz. si nisem nikoli štela tistih dnevov. M je bila včasih na 30 dni, včasih celo na 50 dni.

Malo sem se ravnala po sluzi, da sem vsaj približno vedela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.7.2007 7:08:39   
Anonimen
V teoriji naj bi bilo takole: (čeprav nisem s foha, nekaj malega vem o tem)
Prvi dan M je prvi dan, ko opaziš krvavitev, kakršnakoli pač že je. Zadnji dan ciklusa je torej 1 dan pred naslednjo M. Nekje na srednini naj bi se zgodila ovulacija. Plodna si 3 dni prej in 3 dni po tem, pa raje vzemi 5 dni (malo rezerve). Ženska je načeloma plodna samo 2 dni, ampak katera 2 je pa zdaj vprašanje.
Oploditev se zgodi že pred O v jajcevodu, potem pa se oplojena celica spusti v M in se tam zasidra (vgnezdi). Nekatere opazijo tudi vgnezditveno krvavitev ali pa se tisti čas počutijo malce drugače.

Zanosiš lahko tudi samo zaradi predsemenske tekočine, lahko pa sploh ne zanosiš, pa če je izliv direkten v nožnici. Odvisno je od.....kaj pa veš.....(ne)sreče.

Sama sem precej staromodna in sem se tudi držala tega: najprej štalca pol pa kravca. Če si kravce resnično želiš ti tudi to da zagon, da štalco prej pozidaš.
Pa srečno!

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.7.2007 8:18:37   
prymorka
no lahk ti še jaz povem,...
prvi dan M se šteje ne glede na to koliko je krvi.... pol pa 14dni... za O pa lahko po belem toku opaziš kdaj jo imaš...
jaz sem po tem vedno vedela kdaj je O... ko je beli tok lepljiv-se vleče (grdo se sliši ampak je tko)... takrat moraš ali pa ne smeš sexat brez zaščite ker je lahko tudi predizliv dovolj da pride user posted image ...
moja prijateljica je sexala s fantom 7let brez zaščite... in po 7letih zadela zgleda lih dan O in predizliv je bil očitno tok močen da se je prijelo...nenačrtovano...
tko da vse je možno...
srečnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.7.2007 9:28:11   
Caarmen
Ko sva bila z možem pri dr. Rešu je rekel da lahko zanosiš tudi če ješ tabletke ( mala verjetnost). Ko sem mu omenila da sva slončkala tako kot vidva ( brez zaščite in prej ven) je dejal da bi v teh letih že mogla zanosit. Štela sem dneve, čakala ovulacijo... pri meni ni nič od tega pomagalo. Ne se zanašat, da v ostalih dneh pa ne boš zanosila...

Poznam pa primer, ko sta slončkala samo enkrat in takrat je bil tisti dan in čez mesec dni bo rodila...

Želim ti veliko sreče

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.7.2007 10:50:31   
TinaUros
Pozdravček

Glede na to, da si prej jemala KT, po prenehanju ponavadi nimaš rednih ciklusov, ovulacij so bolj zgodje ali pa bolj pozne, pa tudi jajčeca pospešeno delajo...tako, da imaš dosti večjo možnost za zanositev, ker imaš več jajčec, pa seveda tudi varnih dnevov se ne splača igrat, ker so ovulacije najverjetneje zamaknjene.

LP

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.7.2007 11:02:30   
AnaB.
Točno tako je bilo pri nama...sva se zanašala na tisto, da je ovulacija nekje 14-16 dan po M. Ker pa imam neredne cikluse, imam tudi neredne O. In se je zgodilo user posted image . Sicer v fazi načrtovanja, ampak veliko bolj hitro, kot sva si mislila. Zdaj smo že v 29. tednu in komaj čakamo na finišuser posted image user posted image user posted image .
Kar se tiče štalce pa pol kravce ... tudi jaz sem še študentka oz absolventka, moj dragi pa na podiplomskem. Vsi so nama vedno govorili, da se ne splača preveč čakat, ker pol si kar naenkrat "precej star", pa sva samo z roko zamahnila in rekla: "Najprej štalca ...." Potem pa se nama zgodi, da je mali, kar sam določil, da on pa ne bo čakal, da se midva "odločiva" in naju je prehitel.user posted image  Še dobro, če bi bilo po najino, bi verjetno še sedaj samo razmišljala. Pa sva podnajemnika s samo eno plačo in eno štipendijo ... ampak veš kaj, me niti malo ne skrbi. Vse kar potrebuje in bo potreboval najin zakladek, je le najina brezpogojna ljubezen in pozornost. To mu lahko zagotoviva tudi v enosobnem stanovanju ... do takrat, ko bo dovolj velik za svojo sobo, pa se bova že znašla user posted image user posted image .
Je treba bit optimist, a neuser posted image !

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.7.2007 13:34:23   
Anonimen
Hvala vsem vam za odgovore. Tako sem bila presenečana, ko ste mi vse tako lepo razložile, brez nekega obtoževanja. Pod drugimi rubrikami te sprot neki obtožujejo, če nisi Einstein. Pač so določene stvari, ki jih človek ne ve. Pa bi lahko kdo rekel, da če imam spolne odnose že dve leti, da bi že lahko vedela. Se pač zgodi. Prej sva imela tabletke, sedaj imava kondom in se z določenimi stvari res nisem tako obremenjevala... bo že nekako. Še enkrat hvala za odgovore. Bom sedaj bolj beležilauser posted image  pa si bom izračunala O. Hvala in lep dan...

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.7.2007 14:24:33   
Pia77
Ovulacija se obicajno zgodi 14-16 dni pred 1.d naslednje M, pri tistih, ki imajo reden ciklus, je to okoli 14. dneva oziroma na sredini ciklusa. Pri tistih, ki imajo nereden ciklus, je stvar slabše predvidljiva.

Poleg opazovanja sluzi, merjenja bazalne temperature, ipd. se da prisotnost ovulacije preverjat tudi s testnimi trakovi za ovulacijo, ki ugotavljajo vrh hormona LH tik pred O. Kupit se jih da v DM ali dosti ceneje na https://www.accuratepregnancytests.com/.

Te informacije ti bodo po moje bolj prisle prav, ko bos hotela zanosit. Seksanje na 'varne dni' in umik pred izlivom spadajo na slabse metode kontracepcije. Veliko srece (zdaj in kasneje :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.7.2007 14:47:48   
sonce in smeh
Kot zaščito imava tako kondom. Skoraj vedno. Le mogoče 2x se je zgodilo v dveh letih, da sma brez oz. z umikom pred izlivom. Le na splošno me je zanimalo. Hvala. Lp

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?