ZO v celju (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica

Sporočilo

Anonimen -> ZO v celju (23.7.2007 14:36:01)

ali ve katera kako poteka zunanji obrat v celju, kako dolgo traja, kako dolgo si na opazovanju???
kaj v primeru če jim ga uspe obrnit in kaj v primeru če ne?
sem v 37 tednu

sisi80 -> RE: ZO v celju (23.7.2007 21:22:12)

Zunanji obrat so delali moji znanki v Celju. Ni bil uspešen, rodila je s carskim rezom. Nočem te strašit, bilo ji je zelo neprijetno ob samem postopku, sicer pa je potekalo tako, da je zdravnik z osebjem budno opazoval z UZ plod, pri tem pa so obračali in se mučili. Kot sem napisala, ni bilo uspešno.

*lenc@* -> RE: ZO v celju (23.7.2007 21:30:10)

Ne vem nič za Celje, mam pa izkušnjo frendice k je šla na ZO v Kranj in so baje strokovnjaki tam. Uspešno in zdaj ma že 1 leto staro punčko. Sp'lača se ti pozanimat, preverjena zadeva. Pa srečno!!!!

*lenc@* -> RE: ZO v celju (23.7.2007 21:31:31)

Še to pozabla napisat-so prav poznani po teh ZO. Preberi si na njihovi strani.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.7.2007 9:41:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: ZO v celju (24.7.2007 11:42:45)

Jaz sem imela tudi medenično lego, pa mi G, ni svetoval zunanjega obrata. Mi je pa rekel, da moram čim več ležati na D boku, ker jo tako sama silim, da se obrne na glavo dol zaradi neugodnega položaja. PA se je kmalu po tistem res obrnila.

piči -> RE: ZO v celju (24.7.2007 11:43:15)

Oj

Moji prijateljici so v 37 tednu naredil zunanji obrat in to uspešno.
Je rekla, da občutek res ni najbolj prijeten ampak potem je tri teden do poroda tako uživala, ker je veliko bolj čutila svojo pikico.
Potekalo je pa nekako tako, da je prišla v p, so jo pregledali, priklopili na ctg in zraven delali uz. Dali so ji neko pomirjevalo, da se telo in mišice sprostijo in še nek obliž na trebuh, da se maternica sprosti. Nato so začeli s postopkom obračajna. Vse skozi so potek nadzorovali.

Je rekla, da bi se še enkrat odločila za to, ker ni boleče, le čuden občutek.

Bonnie_RR -> RE: ZO v celju (29.7.2007 10:18:12)

Meni je pa moja G svetovala ZO. Ker v tistem času v CE ni bilo na voljo dr., ki to opravlja (mislim celo, da sta 2, nisem pa ziher), me je naročila kar v LJ pri dr. Pušenjaku.
Sam postopek mi je bil precej neprijeten, kljub 4 poskusom, pa mu malega ni uspelo obrnit. Rodila sem v CE z dogovorjenim CR 2 dni pred rokom.

bucbuc -> RE: ZO v celju (10.8.2007 23:35:02)

ZO se izvaja nekje v 36 do 37 tednu, pod pogojem da je dovolj plodovnice in da je posteljica, otroček in ostalo o.k. Posname se CTG, naredi UZ, potem dobiš obliž in zdravilo za sprostitev, da mišice niso napete. Poseg se kontrolira z Uz, sočasno se snema CTG.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Stran: [1]