Mesečnica -> Črpanje mleka - imate kakšen nasvet? (23.7.2007 13:24:48)
|
Ker vidim, da vas kar veliko črpa svoje mleko, vas prosim še za kakšen nasvet v zvezi s tem. Sama sem se namreč zdaj, ko imam Aventovo črpalko, ki res super deluje, odločila, da si bom mleko črpala in malega hranila po steklenički. Razloga sta dva: - Že od začetka sem morala za dojenje uporabljati nastavke, ker je imel mali spodnjo čeljust pomaknjeno precej navznoter, moje bradavice pa so tudi malo "štrajkale". Malemu se je čeljust popravila, moje bradavice so tudi OK, a se mali kljub temu nikakor ne more navaditi na dojenje brez nastavka - vedno postane povsem paničen in ga ne morem umiriti drugače, kot da dojim z nastavkom.
- Mali je blazno počasen jedec, včasih se dojiva tudi uro in pol (vmes večkrat malo podrema, pa zelo počasi vleče), kar je zame absolutno preveč, saj sem potem že povsem mravljinčasta, bradavice pa bolijo, kot da bodo vsak čas odpadle.
Zdaj torej mleko črpam in mali je brez problema prešel na stekleničko. Zanima me pa, kako ve to počnete? Črpate mleko takrat, ko otrok postane lačen in ga potem s tem mlekom nahranite? Ali pa črpate mleko v rednih časovnih presledkih in ga potem shranjujete v hladilniku? Kaj je boljše? Imate še kakšen drug nasvet? Hvala!
|
|
|
|