lulček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ČITA -> lulček (10.11.2004 9:24:54)

Imam eno leto starega fantka, pa kožice na lulčku še vedno ne dobiva čez.
Mogoče katera ve, do kdaj je skrajno rok da to urediva. Se trudim vsak večer, pa ni in ni rezultata.
Mogoče kakšen dober "recept"?
Pri kakšni starosti ste ve dobile kožico čez??




Anonimen -> lulček (10.11.2004 9:30:35)

Oh, ti lulčki.... Jaz sem našo zgodbo že napisala, pa naj jo na kratko še enkrat: imel je priraščeno kožico, zato in pa še zaradi nečesa drugega, ki se je izkazalo za nepomembno, smo pri dobrem letu pristali pri urologu. Ta mu je kožico na hitro potegnil dol, tako da se je verjetno "odtrgala". Zelo, zelo je jokal, še par dni po tem, ko je lulal, mi je zraven lezel na glavo in vreščal. Danes, ko je star dve leti in pol, pa se mi zdi, da se mu je koćica nazaj prirasla. Pediatrinji zaenkrat sploh ne upam povedati, da ga ne bi spet matrali, ker se (pozneje je bil še v bolnišnici zaradi borelije) boji zdravnikov kot hudič križa.

Kolikor vem, pa pediater ob posvetovalnici vedno preveri, kako je s kožico. Vsaj pri nas je bilo tako, zato so nas tudi poslali k urologu. Če je kožica priraščena, menda itak operirajo šele pri sedmem letu starosti.

Če ste stari eno leto, boste verjetno imeli v kratkem posvetovalnico. Pa tam vprašaj. Upam, da bo vse v redu.




Lenny -> lulček (10.11.2004 9:33:37)

Najin pikec ima dobri dve leti, kožico priraščeno, urolog pa je zaenkrat kakršenkoli poseg odsvetoval, ker se stvar baje lahko ponovi, če jo operirajo prehitro. Tako da čakamo, da bo dečko večji.




Anonimen -> lulček (10.11.2004 9:44:09)

No ja, lepa stvar, točno to se je izgleda pri nas naredilo...




VALENTY -> lulček (10.11.2004 10:23:25)

To je pa tko,k eni pravjo da dol vlečt eni pravjo do enga leta nič. Jaz sem mu v topli vodi,vsakič malo,kasneje pa enkrat na dan med previjanjem. Mu je pediatrinja enkrat dol potegnila in mu ješe dva dni kri tekla. Zato pa rajš vsak dan enkrat,pa je. Zdej nimamo več teh problemov.Upam,da se nisem prekmal pohvalila.




Donja -> lulček (10.11.2004 11:40:08)

Enkrat na dan povlečeš dol samo toliko kot gre, na silo nič. Ima pa res do 7 leta čas, tako da ni panike. Mojemu so jo odstranili, ko je bil operiran na kili in res je tudi meni en dan na glavo plezal, ko je lulal, pa nisem vedela zakaj, ker mi kirurg ni povedal, da je tudi to naredil. Sem potem sama opazila. Lepo nežno delajte z lulčki, pediater pa tudi ne sme na silo dol vlečt, to ja grozno boli.




niki5 -> lulček (10.11.2004 19:11:49)

Nam so pri starosti enega meseca na pediatrični naročili, da vsak dan pri kopanju pod vodo počasi vlečem kožico dol. Počeli smo pa zato, ker je bil vsak vzorec urina poln bakterij in niso vedeli ali se nabirajo za kožico ali je to iz mehurja. Tako, sem mu vsak dan po malo in je lepo šla, tako da mali še vedel ni.




Stran: [1]