martinuška -> RE: Bolj slab začetek (23.7.2007 11:19:07)
|
tančica, tudi mi smo imeli težave z uvajanjem goste hrane. Po nasvetu pediatrinje smo začeli s sadjem, in sicer z jabolkom, nadaljevali z banano. Naša gospodična na začetku sploh ni hotela odpreti ust za gosto hrano. Ji enostavno ni bilo. Pa sem vztrajala. Vsak dan sem ji naredila kašico in ji poskusila dati žličko v usta. In to se je nadaljevalo vsaj kakšen mesec, preden je začela malo bolj jest. Sedaj je stara 9 mesecev (začeli smo pri njenih 6 mesecih) in še vedno ne poje celotnega obroka. Nekateri otroci pač niso blazno navdušeni nad gosto hrano. Naša zdaj je tako, da sicer je večkrat dnevno gosto hrano, vendar ne dosti in ne dovolj, da bi bila sita. Potem še vedno hoče mleko. Mi smo uvajali vsako posamezno hrano nekje 5-7 dni. In ker na začetku ni bilo nobene variante, da bi jedla na žličko, sem ji včasih tudi tako dala kašico, da sem najprej poskusila z žličko, nato pa sem ji zmešala kašico z vodo, nato pa dala za pit preko stekleničke. To sicer naj ne bi delala, vendar pri nas je to delovalo in se je počasi navadila najprej na nov okus, nato pa še na žličko. Zdaj preko žličke normalno je (prej se je namreč začela dret že, ko je videla žličko). Aja še to: gosta hrana se uvaja na začetku z eno žličko na dan (!!). Mi smo dobili pri pediatrinji eno brošuro, kjer je zelo dobro to opisano: najprej daš malo mleka (ker če je otrok lačen, ne bo dovzeten za nekaj novega), nato daš vmes med tem obrokom eno žličko goste hrane, nato pa nadaljuješ z mlekom. Nekateri otroci potrebujejo pač dalj časa, da se navadijo tako na nov okus kot tudi na to, da sedaj jejo z žličko, da se ne cartajo ob hrani pri mami in sedijo po novem v stolu. To je za njih kar velika sprememba. Ne obupaj, saj bo šlo.
|
|
|
|