Govedina iz juhe (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Nasy -> Govedina iz juhe (22.7.2007 13:06:05)

Kaj naredite z njo? Nekje sem brala, da jo eni narežejo in pripravijo kot zrezke, popečejo in omaka ali kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? Meni je sicer dobra kr tko narezana, sem navajena še od stare mame, smo vedno tako jedli ali pa mrzlo narezano na kocke, zraven čebula in zabeljeno-solata. Več pa mi ne pade na pamet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Govedina iz juhe (22.7.2007 13:26:24)

Če je topla, jo jemo kar tako z hrenom (kisla smetana, kis, sol) in praženim krompirjem in zeleno solato. Če je hladna jo narežem na tanke rezine, čim bolj tanke, čebula in domače bučno olje, kis, pa sol.




Erdbeere -> RE: Govedina iz juhe (22.7.2007 13:31:22)

jaz naredim polpete, zmeljem in dodam mlet kruh (star) začinim, peteršilj, jajce, česen naredim zmes in naredim polpete. 




pikica*13* -> RE: Govedina iz juhe (22.7.2007 13:38:33)

Kaj pa špinača, pire krompir in govedina?


Lp





Barči78 -> RE: Govedina iz juhe (22.7.2007 14:00:43)

Jaz jo najraje narežem na kocke, kot praviš, pa čebula, žlica senfa, pa obvezno kakšen kuhan jajček vmes. Ali pa jo pojemo ob pire krompirju, ko je še topla, takoj iz juhe, včasih pa jo tudi popečem na malo olja, če je hladna.




jade1 -> RE: Govedina iz juhe (22.7.2007 15:17:02)

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6614




Anonimen -> RE: Govedina iz juhe (22.7.2007 16:41:37)

Narezano s hrenovo omako ki je lahko ali topla (v 2dl juhe vržeš narezano žemljo, mešaš dokler ne razpade in je gosto, sol, poper, odstaviš in vmešaš hren) ali hladna (hren, bučno olje, nariban trdo kuhan jajček, kis, sol), tenstan krompir in solata. Jami.
Pa tudi s špinačo in pirejem gre super skupaj.




qwasy -> RE: Govedina iz juhe (22.7.2007 19:14:35)

Meni se je govedina iz juhe vedno valjala nekaj dni po hladilniku, pol sem jo pa stran vrgla (nimam psa...). Nakar sem odkrila tale recept za prazolio s kulinarike, ki ga je zgoraj jade1 navedla [sm=smiley20.gif]. Od takrat se grebem za meso, prej smo pa samo juhco jedli. Super stvar, sprobaj!




dana -> RE: Govedina iz juhe (23.7.2007 13:49:34)

Jaz nardim žlinkrofe (ne vem če so res tisti ta pravi?). Testo: moka, jajce, voda, olje, sol. Meso zmiksam, dodam mleti česen, eno jajce, praženo čebulo, mal vegete. Pa še fajn je ker dam lahko zmrzniti.

Ko so kuhani, naribam še sir nanje. Njami, pa solata zraven...




mojsoncek -> RE: Govedina iz juhe (25.7.2007 8:04:29)

Ponavadi imamo meso s hrenom kar za kosilo skupaj s prazenim krompirjem. Ce kaj ostane pa naredim solato: na kocke narezano meso, fizol (rjavi ali rdeci) in cebula. Ali pa ga malo popecem in pripravim v omaki (lahko uporabis tudi zelenjavo iz juhe, ce vam ne gre drugace v promet) za naslednji dan ali za v zmrzovalnik.

Iz otrostva pa imam se v spominu, da je mami vcasi zvecer pripravila oblozene kruhke: kruh, gorcica, meso in cebula.




Stran: [1]