Zgoščevanje Allernove? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Liona -> Zgoščevanje Allernove? (21.7.2007 22:38:27)

Oj,

ker naš pišek Allernovo najbolje prenaša, je bolj živahen, skoraj nič ne joka, krčev smo se skoraj povsem znebili z uvedbo te formule, me zanima, kako jo lahko zgostim glede na to, da ima refluks oz. precej poliva. Prijateljica mi je rekla, da v pediatrični dajo noter dve žlici "rižkota" za tiste, ki polivajo in pijejo Allernovo. Se vam sanja, kaj bi bilo to in kje se dobi? Je to mogoče rižolino???? Ali je rižko kakšna posebna hrana?

Hvala za pomoč




Jančika_ -> RE: Zgoščevanje Allernove? (22.7.2007 0:45:58)

To so riževi kosmiči. Po moje ima Rižolino od Podravke (al od koga je že[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) cel kup enih dodatkov not (sklepam pač glede na ostale Linote), mogoče bi bili boljši Alnaturini (DM), ki so čisto naravni. Če se pa še kakšni drugi dobijo, tega pa ne vem, ker so mi ti pač vredu in kupujem samo te. Tudi ne vem, kako je z zgoščevanjem mleka, ker jih imam za zgoščevanje sadnih kašic.




martinuška -> RE: Zgoščevanje Allernove? (22.7.2007 1:08:10)

Mi smo uporabljali (in še uporabljamo) za zgoščevanje od Milupe riževe kosmiče, dve žlički.




blue sky -> RE: Zgoščevanje Allernove? (22.7.2007 7:19:33)

Ja, Milupa ima bio riževe kosmiče, ki se mešajo z mlekom.

Drugače pa me veseli, da vam gre na bolje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image].




Liona -> RE: Zgoščevanje Allernove? (22.7.2007 19:12:52)

Smo kupili od Milupe Bio riževo kašico, ki je iz 100% riževe moke, ekološko obdelano z vitaminom B1. Ampak na embalaži piše, da je od 4. mesecev naprej. Mislite, da je kaj narobe, če mu v 100 ml pripravljene Allernove vmešam po eno čajno žličko? Naš pišek je namreč star šele 2 meseca in pol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hvala in lp




mpotocn -> RE: Zgoščevanje Allernove? (22.7.2007 22:17:59)

Vprašaj pediatra.
Jaz ne bi dodajala, če dovolj pridobiva na teži, se mi zdi še malo premlad. Drugo je, če tolko poliva, da ne pridobiva dovolj.




suzolinka -> RE: Zgoščevanje Allernove? (23.7.2007 19:38:35)

Men so v bolnici, v mlečni kuhinji dali naslednji recept: v 100 ml vrele vode vmešaj 5 meric (takšnih od Aptamila) Rižolina od Podravke. Močno premešaj in spet nad ogenj in kuhaj še dve minuti. Potem dobiš tako zelo gosto, sluzasto zmes. Te zmesi daš eno merico na 100 ml mleka. Čeprav jaz sem včasih dala tudi več, ker se mi sploh ni zdelo gosto. Dajala sem pa v svoje mleko, ker so mi  tako naročili.
Aja! Pa Žiga še ni imel 1 mesec




suzolinka -> RE: Zgoščevanje Allernove? (23.7.2007 19:40:51)

Aja, še to. Rižolino kuhaš samo zato, da se ne zatakne v flaški, da lepo teče, da se ne naredijo grudice. Vem pa da so dajale tudi suhega direkt v vroče mleko.




Liona -> RE: Zgoščevanje Allernove? (23.7.2007 22:51:04)

Hvala vsem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tudi sama sem dobila recept na pediatrični. Če ga bo še katera rabila.
250 ml prekuhane vode ohladiš  na cca. 50 stopinj. Vanjo daš 15 meric Allernove. Zavreš še 200 ml vode, vanjo daš 5-8 (odvisno od gostote) riževe moke (Rižolino od Podravke ali bio riževa kašica od Milupe), mešaš cca. 3 minute. Dobiš lepljivo zmes, primešaš v že pripravljeno Allernovo, ohladiš in v hladilnik (dlje stoji, bolj je gosto, max. pa je lahko v hladilniku 12 ur). To je to. Če malček allernove ne prenaša se lahko da na 100 ml vode ena čajna žlica sladkorja (torej 4 čajne žličke v tole "našo" papico). Je rekla pediatrinja s katero sem govorila, da mirno. Navaden kristalni sladkor. Sploh ni panike in otroček bo še lažje odvajal (ker je Allernova brez laktoze in sladkorjev).
To je to. Mi že pridno kuhamo obroke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Polivanja skoraj ni več. Pa še jami mu je, ker še sladkam...




Stran: [1]