otrok bruha med vožnjo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

živa -> otrok bruha med vožnjo (21.7.2007 14:56:49)

Pozdravljeni!

Leto in pol star otrok mi navadno bruha med daljšimi vožnjami (npr. na morje). Danes spet, ko je šel s taščo na morje (v Pulo) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Moja svakinja me kar naprej prepričuje, naj mu dam pol ali vsaj četrt tablete proti slabosti, češ da je ona to dala svojemu sinu, ko je bil tako majhen, in mu je pomagalo. Jaz pa sem načeloma proti tabletam pri tako malem otroku (če seveda ni bolan oz. mu jih ne predpiše pediater). Hkrati pa se mi smili, ker mu je med vožnjo tako slabo (to je očitno podedoval tako od mene kot od moža [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]).

Kaj mi svetujete?

Lp,

živa 

Aja32 -> RE: otrok bruha med vožnjo (21.7.2007 15:19:14)

Jaz bi mu dala tableto. Saj so za to, da pomagajo. Ne vem. A ni bolje, da otrok uživa na poti, kot pa da mu je vso pot slabo, potem ti pa še revež bruha. Sigurno mu ni prijetno.
Jaz sem bila ista - bruhala vsakič, potem smo pa to začeli reševati s tabletami.

Lp A

nuala -> RE: otrok bruha med vožnjo (21.7.2007 15:41:34)

No, seveda je najprej za poskusit z naravnimi metodami npr.
- zadnji obrok naj bo 2 uri pred potjo, pa še to samo kaj nevtralnerga ( npr. kruh in čaj, makarončki z drobrinicami, ... ), za žejo pa voda, nesladkan šipkov čaj
- zmeren tempo, dovolj zraka v avtu, postanki na 1 uro
- poslušanje otroških pesmic med vožnjo
- mojemu pomagajo bobi palčke in šibak ingverjev čaj

Če pa to ne pomaga, mu pa le daj tabletko. Saj tolikokrat pa tudio ne gre na daljšo pot, verjetno?

MARJANAG -> RE: otrok bruha med vožnjo (21.7.2007 15:42:43)

Sedaj se boš najbrž nasmejala do solz. Zelo preprosta in na prvi pogled neverjetna metoda ampak cca 80 % ljudi pomaga.

Preden se odpravite na pot mu čez popek prilepi navaden obliž.

Poskusi ! Saj nimaš kaj zgubiti !

Sicer pa je najbolje pri takšnih otrocih, da se gre na pot v hladu po možnosti takrat ko je še čas za spanje( da večino poti prespi ) Če pa to ne gre pa se je potrebno pogosto ustavljati: Najmanj na 1 do 1 1/2 ure, da se otrok " prelufta".

Lp,

Marjana 

čaki -> RE: otrok bruha med vožnjo (21.7.2007 15:57:17)

mojedva od prvega bruhanja pri enem letu dobivata tableto. ampak samo za morje, drugače jima ni slabo, pa sta stara2,5 in 8 let.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.7.2007 16:28:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.7.2007 16:30:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: otrok bruha med vožnjo (21.7.2007 16:37:02)

Ja tableto mu daj, naj se ne muči v tej vročini.

soncek&luna -> RE: otrok bruha med vožnjo (22.7.2007 22:05:08)

ce mu ne zelis dati tablete, naredi kot je svetovala marjanag... lahko tudi jaz potrdim, da to deluje... moji necakinji je tudi bilo vedno slabo in je ravno tako po nasvetu cez popek dala navaden obliz... in je delovalo.... probaj

Nika v službi -> RE: otrok bruha med vožnjo (23.7.2007 8:33:27)

Flajšter! Če ne pomaga, pa tablete. Bruhanje je najslabša izbira.

KIKI**** -> RE: otrok bruha med vožnjo (23.7.2007 8:40:08)

Tud moja dva sta bruhala, ampak samo 1x vsak potem smo dali tabletke (jaz dam vsakemu pol -2 in 4 leta) in ne bruhata več-zakaj bi jih mučla z bruhanjem ki ni prijetno, saj na morje pa tud ne gre vsak dan ampak 1-do parkrat na leto.

bebica -> RE: otrok bruha med vožnjo (23.7.2007 9:12:06)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nam je zadnje čase kar nekajkrat bruhal na daljših relacijah. In ker čiščenje avto sedeža, otročka in avtomobila ni najbolj prijetno, bomo tudi mi verjetno kar s tableto probali. Pa še otroka ne bomo  mučili s slabostjo.
Me pa zanima:
Katere tablete date? Se dobijo brez recepta? In koliko prej npr. jo je potrebno dati? Mi bomo šli na pot okrog 2h ponoči - ali mu potem dam tableto že zvečer ali naj ga ponoči zbudim in mu tik pred odhodom dam tableto?
En kup vprašanj? Star pa je 3 leta.
Hvala za pomoč.

biba77 -> RE: otrok bruha med vožnjo (23.7.2007 9:40:05)

No, jaz zaenkrat moram potrkat, nas bauc kot kaze zaenkrat te slabosti ni podedoval po meni.

Sama sem kot otrok in se sedaj izjemno obcutljiva pri voznji.

Meni tabletke niso pomagale in tudi "flajster" ne. Tudi dve uri pred potjo NE jesti ni pomagalo. Vcasih je bilo se hujse.

Jaz sem kot otrok se najbolj prezivela pot, ce sem jo uspela prespati (najbolje ponoci). V avtu je moralo biti tudi dovolj svezega zraka...

Druga stvar pa so bile bobi palcke ali zemljica. Pa ne zaradi slabosti v zelodcu, ampak sem takrat imela obcutek, da ne bom bruhnila GOR, ker nekaj skozi poziram DOL.

Pa cimmanj tekocine; se to samo nekaj nesladkanega (caj, voda).

Upam, da cimprej najdete najboljso resitev...

Lp,
b77

Stran: [1]