Micy
|
Mislim, da nobena mati ne bi brez razloga počela kaj takega.Edino, če je umsko prizadeta. Zakaj ljudje obsojamo samo eno stran? Dobro bi bilo slišati še drugo, ker, tam kjer je ogenj je tudi dim. Tudi, če bi mati hotela tebi škodovati,sigurno ne bi grdo govorila o vnukih in jih osirala po socialni.Oprosti, ampak meni v tej zgodbi nekaj smrdi in ponavadi se ne motim. Pa kaj se pa ene greste tuki ej. Kr neki napadate. Sam neki da vam povem, moja mama nikoli ni imela razloga da bi me lahko zmerjala pa me je!!!!! Nikoli ji nisem dala povoda zato. Bila sem stara 14 let ko sem šla delat, ker če nebi šla delat nebi imela denarja niti za mesečno karto do Ljubljane. Hodila sem delat in v šolo. Naredila sem srednjo upravno administrativno. Ampak če bi bilo po njeno bi bila trgovka, ker se ji nisem pustila me je ozmerjala in govorila da itak ne bom nikoli naredila te šole ker sem zabita, kot moj fotr. Vedno me je zmerjala s prekmursko ciganko, ker je pač moj oče prekmurec in sva se imela zelo rada, vedno sva držala skupaj. Moj fotr je pil, zdaj je že tri leta ozdravljen alkoholik. On je bil edini ki me je držal pokonci, in me podpiral pri moji šoli. zelo mu je bilo hudo ko sem odšla od doma, takrat je potem tudi zapadel v krizo, da je na koncu pristal v psihiatrični bolnici in potem na zdravljenju na poljanskem nasipu. Tudi on je večina pil samo zaradi moje mame. Ona hoče imeti komando nad vsem, pri nama pa je pač ni dobila in zato naju ni marala. Delala je kot kuharica, zdaj je 4 ure v pokoju 4 ure pa še dela. No in včasih ko sva bili še obe iz sestro doma, je pri nas dan med počitnicami izgledal takole: ob pol dveh je prišla domov in se butnila direktno na kavč v dnevni sobi, potem pa nama je diktirala, posodo pomit, cunje oprat,zlikat, skuhat ona pa je cel popoldan ležala in gledala telenovele. Ko pa kaj nisem hotela naredit ker mi je bilo tega dovol, sem bila ****, ****, prekmurska ciganka in to se je ponavlalo z dneva v dan dokler nisem povedala atiju. Ati ji je rekel da če jo bo še enkrat slišal kaj takega reči , da se ji ne bo dobro pisalo, ampak verjemte ni dosti pomagalo. Čez dve uri je bilo isto ker je bila jezna da sva z atijem tok povezana in da drživa skupaj. Bila sem spet od kurbe do ne vem česa. No potem pa je bilo meni tega dost ko sem dopolnila 17 let mije enkrat počil film in ji rekla: da dokler me ne bo videla na cesti da nekomu dajem fu***za denar mi ne bo govorila d asem ****, ko pa me bo vidla mi pa naj reč da sem ku***. No potem je kmalu zaključila s tem zmerjanjem, ker mi je bilo dovol. Potem pa sem spoznala mojega fanta inko sem začela resno hodit z njim sem se začela še bolj zavedat kakšno mamo imam. Ko sem videla mojo taščo, kako hodi na šiht delat po 12 ur kot kuharica tako kot moja mama, pri tašči živim že 5 let pa je niti enkrat še nisem videla da bi se vlegla ko pride iz službe, niti enkrat , še nisva imele nesporazuma. No in moja mama je mojega dragega zmerjala s prascem še preden ga je spoznala in veste zakaj ker jiv nisem hotela prinesti v posteljo paradižnikove solate, (nikoli mi ni bilo všeč da se je v dnevni sobi)sva se sprle in mi je rekla da odkar sem s tistim prascem sem še večja **** k sm bla. No kaj pravite. nO in pri tem prepiru sva prišle tako daleč da sem ji rekla da bom odšla še predn bom stara 18 letm ona pa mi je rekla, kaj a misliš da te bo kar maral, poglej se kakšna si a misliš da te bo kr k seb uzel al kaj. Moj lubi je to vse spremljal kr sem mu vse povedala in mi je rekel da če bom hotla pridt k njemu so mu vrata na stežaj odprta in drage moje punce 24 julija leta 2003 sem bila zadnjič doma. Tisti dan sva odšla na morje. Prvič sem bila na morju. Ko sva prišla iz morja sem se preselila k njemu, domov sem hodila samo š eza viken in vsak vikend z novo vrečko odšla k njemu, mojega očeta pa je zvilo vsakič bol. Nakar se je junija leta 2004 hotel obesiti ker ni videl več rešitve iz njegovega bednega življenja. (imel je veliko težav, med drugim tudi to da je naredil prometno nesrečo v vinjenem stanju in ta ga je pognala v bedo, ker ni vedel kako bo plačal kazen, ker je imela že tako polno glavo dolgov in vsega boga, se je odločil da naredi samomor). Odšel je za tri dni tretji dan pa se je javil mami na telefon, a ni spustil niti glasa, jaz sem bila takrat v šoli šlo se mi je az oceno pri nemščini, popravljala sem da nebi dobila popravca. In nakar me kliče pol sestra da naj hitro pokličem atija da samo mene bo poslušal nikogar drugega noče. In res jaz letim v šolsko stranišče in ga pokličem. Ga vprašam ati kje si on pravi v gozdu, pa kej u gozdu mu rečem on pravi ti bom zvečer povedal, sm mu rekla takoj zdele mi povej. NO in mi je povedal. Rekla sem da naj počaka tam da ga pridejo iskat in da ga imam rada in da brez njega ne morem živet, ker ga rabim da mi bo pomagal pri nemščini, ker sem dobila popravca. On mi je rekel da me ima rad in da mi bo pomagal. NO ko sem prišla domov je sedel na stolu k kup nesreče ves dehidriran čist gotov, nakar sem se vsedla k njemu in oba sva zajokala. Potem sem ga vprašala če gre zdravniku in rekel je da si sam ne more več pomagati, da ga je pijača tako daleč pripeljala. MOja predraga mami pa se je hinavsko nasmihala za kuhinjskim pultom in zavijala z očmi. NO to je en del moje zgodbe več vam pa povem če bo kero kaj zanimal. Tiste ki me poznate, veste da je vse to res, in me ni strah da bi me kdo prepoznal ker govorim samo resnico in me ni sram povedati kako mamo imam in kako garjavo življenje sem jaz živela ob njej. Tako to je vse kar sem hotela povedat. lepo se imejt še naprej.