Goveja župca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> Goveja župca (21.7.2007 13:31:27)

Kaj daste vse v govejo župco. Poleg peteršilja, korenja, pol čebule in 1česna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




blue sky -> RE: Goveja župca (21.7.2007 13:40:23)

Obvezno dam še luštrek, ker naredi ful dober okus. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Goveja župca (21.7.2007 13:46:24)

Luštrek, korenje rumeno, korenje rdeče, prepražena čebula, česen, por, malo cvetače, kolerabica in pol paradižnika.Lahko tudi koren od zelja, da dober okus.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




N _ B -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:19:59)

A mesa ne da nobena? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Se hecam.

Jaz dam poleg mesa: korenje, por, peteršilj (perje in korenino), zeleno (perje in korenino), kolerabo, luštrek, prepraženo čebulo, česen, lovor, cel poper. Včasih še pol paradižnika, ampak se mi zdi juha potem malo bolj kisla.




Enolla -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:20:32)

Luštrek, zlasti v zelenjavni mineštri mi je zelo dober samo se ga pri nas ne dobi. Sicer pa - šop peteršilja, šeleno koren in list, korenje rumeno in oranžno, čebulo, por, če imam kakšnega zrelega in domačega pa še paradižnik - ni pa nujno. 




Anonimen -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:21:31)

MESO ja, ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:26:00)

Ja, meso je pomembno! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Točno koleraba - imam domačo...kdaj pa veš, kdaj je zrela? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:27:37)

Ko ni več zelena.Imaš dve vrsti kolerab, ena je nadzemna, ki je že zrela in podzemna, ki se pozneje seje in v jeseni uporablja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:28:23)

Moja je kr nad zemljo. Je pa res še zelena, velika je pa za pest? No, imam jih namreč 14. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
A potem je bolje, da jo kupim?

Kaj ni smešno, da vsakdo 1x prvič dela govejo župo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:29:23)

Nadzemna je stalno zelena, če je velika za pest, jo poberi, če ne rada poči.Ta je že za uporabo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:30:10)

Ok...thanks

A jo lahko zamrznem?




Anonimen -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:30:31)

Lahko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:31:12)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




pika30 -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:36:06)

IZVIRNO SPOROČILO: nežna

Luštrek, korenje rumeno, korenje rdeče, prepražena čebula, česen, por, malo cvetače, kolerabica in pol paradižnika.Lahko tudi koren od zelja, da dober okus.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Naredim isto samo jaz dodam se malo rdece paprike-> za boljsi okus.




bamby -> RE: Goveja župca (21.7.2007 14:40:18)

Jaz dam poleg vsega tudi malo  drobnjaka in eno celo surovo čebulo, prerezano čez pol, sem pa tja cel paradižnik, (da ne daje kiselkastega okusa), pa žličko sladkorja, govejo kocko, sol in vegeto.




crci06 -> RE: Goveja župca (21.7.2007 15:22:33)

naša mati prav'jo da zato ne daja paradižnika v juho, ker se potem tako hitro skisa...

(sicer pa - kaj se oglašam... glavni kuhar za juho je v naši hiši moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]... komaj kdaj jo uspem dat kakšno malo posodico zamrznit, sploh če so notri zdrobovi žličniki (to je pa moja specialiteta), jo od velikega lonca v nedeljo zvečer že nič več ne ostane...)

Kdaj jo pa lahko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] jejo?




fusia -> RE: Goveja župca (21.7.2007 15:44:13)

Ne dam česna, dam pa še gomolj zelene in nekaj zrn celega popra.




Nasy -> RE: Goveja župca (21.7.2007 22:57:41)

sem jo glih dala kuhat za jutri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]meso, košček gomolja zelene, čebulo, peteršilj, korenje, poper, košček paprike, več pa nisem našla v hladilniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Saša27 -> RE: Goveja župca (23.7.2007 11:02:53)

No še moj recept: Meso, vodo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], liste in gomolj petršilja, korenček, liste zelene, liste pora, polovičko paradižnika, popečeno šalotko, celi poper, sol, malo vegete, malo muškatnega oreščka.




Nika v službi -> RE: Goveja župca (23.7.2007 12:26:31)

Kosti, kosti, so tudi pomembne za okus. Mi damo v vodo meso, rahle kosti, surovo čebulo, prerezano na polovico, papriko, cel paradižnik, peteršilj, korenje, malo kolerabice, vegeto, govejo kocko. Pa kuha se počasi, na nizki temperaturi... Je njami!




MID -> RE: Goveja župca (30.7.2007 23:48:23)

Mi lahko kdo pove kaj za boga je luštrek?




*BellaLuna* -> RE: Goveja župca (31.7.2007 21:15:34)

Luštrek je zelišče podobno peteršilju - ima pa specifien vonj in okus. Jaz ga obožujem v omakah, predvsem v kombinaciji s pašto.

Drugače pa tudi jaz dam v juho muškatni orešček, nikoli pa ne dam česna.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.8.2007 9:33:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Goveja župca (1.8.2007 11:20:06)

moja župca: meso (bočnik), eno kost, korenje, peteršilj, koleraba, ena velika čebula, šetraj, žefranika, poper, vegeta, sol, luštrek, zelena, polovico paradižnika.... vse kupaj kuham min 3 ure - njami!

nikoli, nikoli ne dam notri goveje kocke, ker se mi zdi, da če kuham domačo juho, kuham domačo, če pa želim kocko, pa raje samo kocko v vodo fliknem za 5 min in je!




Stran: [1]