Polovična zaposlitev (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Lea -> Polovična zaposlitev (9.11.2004 21:09:09)

Pozdravljene!
Ker sem že večkrat dobila koristne nasvete, se tudi tokrat obračam na vas, če bo katera kaj vedela o tem. Nekje sem zasledila, da se je mogoče zaposliti za 4 ure, ostale 4 ure pa bi še lahko koristila dopust za nego in varstvo otroka. Sedaj pa me zanima ali je ta varianta res mogoča in če spada še v sklop porodniške; kajti če bi recimo izkoristila celotno porodniško (to je vseh 105 dni + dopust za nego in varstvo otroka 260 dni) verjetno potem nimam kaj več iskati s tem dopustom. Jaz osebno mislim, da je takšna zaposlitev sicer mogoča, vendar le če predhodno ne izkoristiš celotne porodniške. Ali se motim? In je mogoče še kaj ugodnejšega?

KIRA -> Polovična zaposlitev (9.11.2004 21:17:48)

kolikor jaz vem, to nima nobene veze s porodniško, ampak po mojih info. znajo delodajalci glede tega zelo komplicirat. vsaj v naši okolici je tako...

NinaŠ -> Polovična zaposlitev (9.11.2004 21:18:59)

Do otrokovega 3. leta imaš pravico delati za skrajšan delovni čas - največ za polovico (se pravi 4 ure), vednar pod pogojem, da se delodajalec s tem strinja (tolarčkov je pa potem tud samo pol!). LP

kimi -> Polovična zaposlitev (9.11.2004 21:31:35)

ja vse je odvisno od delodajalca

tjaga -> Polovična zaposlitev (9.11.2004 22:31:40)

Hoj,

tudi sama imam namen koristiti to možnost in sem se (bolj površno :ups:) že pozanimala o tem:

Z delodajalcem moraš imeti pogodbo za polni delovni čas torej za 8 ur, potem pa imaš možnost da delaš po 4 ure, ki ti jih plača delodajalec in ravno tako prispevke za te 4 ure. Za ostale 4 ure pa ti država plača prispevke.

To je bolj v grobem, za kaj več informacij pa povprašaj na svojem Centru za socialno delo.

Dobra možnost, da nas imajo naši :duda: dalj časa na razpolago, samo da ni potem v službi cel :hudicek::hudicek:

tjaga -> Polovična zaposlitev (9.11.2004 22:32:25)

Kimi,

plavam :bravo::bravo:

Anonimen -> Polovična zaposlitev (10.11.2004 15:28:57)

Polovičen del. čas je v tem primeru delodajalčeva zakonska obveza in se MORA strinjati, tako kot je to jasno zapisano v zakonu.

Stran: [1]