nina166 -> RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti? (20.7.2007 20:38:36)
|
Pred enim letom sem imela EA v Celju. Tudi jaz sem bila na predavanju in mi je zdravnica dala en list, na katerem je pisalo kaj vse lahko gre narobe in zraven še enih par pol za izpolnit. Po tem predavanju sem si premislila, a sem vseeno za vsak slučaj izpolnila tiste obrazce za EA in jih dala v materisnko knjižico. Ko sem prišla v porodnišnico, sem po uri in pol v porodni sobi in ob groznih popadkih rekla zanjo, poklicali so anestezistko, ki mi je vstavila kateter in je bilo veliko boljše. Ne bom rekla, da pol me pa ni nič bolelo, vendar so bile bolečine enkrat manjše kot pred EA. Naslednjič se bom spet odločla za EA, vendar že na začetku poroda, saj je vstavljanje katetra med porodom, ko imaš že močne popadke dolgotrajnejše in bolj boleče. Vstavljanje me sicer ni nič bolelo, bolelo me je to, ko sem mogla bit med popadki čisto pri miru in so me trije držali, da se ne bi premaknila. Po porodu sem imela kar hude glavobole, samo ne vem ali je bilo to od epiduralne, ali zato, ker sem imela zelo visok pritisk in sem že med porodom in po njem dobivala zdravilo za znižanje pritiska, med porodom sva oba s sinom dobila še eno bakterijo in sem jaz imela zelo visoko vročino, sin pa težave z dihanjem in dvojne antibiotike. Tako da možno da me je glava bolela tudi od tega in ne od EA. Naslednjič se bom spet odločla za EA , saj se mi zdi to super način za lajšanje bolečin. Pa še to: od takrat ko sem dobila EA sem rodila v uri in pol (ker pravijo da naj bi podaljšala porod, samo meni ga ni). Če te še kaj zanima, vprašaj. Čimlepšo nosečnost in čimlažji porod
|
|
|
|