Razlaga imena Matic (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

babylove -> Razlaga imena Matic (9.11.2004 16:22:37)

Nikjer na netu ne zasledim razlage imena Matic, pa me zanima, ce mi lahko katera pomaga. Morda bi lahko pogledale v Leksikon imen, ce ga ima katera doma?
Vnaprej hvala!

Urška* -> Razlaga imena Matic (9.11.2004 16:58:04)

Ojla!

Iz mamine knjigice imen:

MATIC, MATJAZ, MITJA
Vsa ta imena imajo isti izvor, vsa so zelo pogosta, udomacena. Njihova priljubljenost iz leta v leto sicer niha, nikoli pa bistveno ne upade. V isto druzino imen bi lahko uvrstili tudi danes redkejsi imeni Mitja in Matevz, ki spet pridobivata veljavo v zadnjih nekaj letih, ko se modni trend pri izbiri imen vraca k starim in pred petdesetimi leti priljubljenim imenom. Ime izhaja iz herbejscine in lahko bi ga prevedli kot "bozji dar" oz. natancneje "Jehovov dar".

Nic ni kaj posebnega, upam, da ti je kaj pomagalo.

LP:)

babylove -> Razlaga imena Matic (9.11.2004 17:18:24)

Hvala, soncek!

Si mi pomagala, seveda. Samo zdaj se sprasujem, kaj naj to pomeni - vsa imena iz najinega ozjega izbora imajo namreč podoben pomen (Samo, Matic, Denis, Teo...). Ali pa so pri vseh razlage enake in ni kaj dosti na tem? :zmeden: Čudno se mi namreč zdi, da sva naključno izbrala sama takšna imena, ki pomenijo bodisi bozji sin, božji dar, zmeraj nekaj v zvezi z bogom. Pa sem dokaj daleč od cerkvene miši :miska:!

Urška* -> Razlaga imena Matic (9.11.2004 17:31:57)

:)-:)-:)-

Mislim, da vecina imen ima razlago nekaj "bozjega". Jaz ce bom imela :modri: bo Zan, pa tudi pomeni "bog je milosten". Se pa sploh ne obremenjujem s tem.

Uzivaj in LP:)

Stran: [1]