Anonimen -> RE: Bučke na žaru (20.7.2007 9:11:02)
|
Evo pišem drugič, ker me prvič "vrglo dol"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Naredim podobno kot Kalbo, za direktno toplo uporabo....ampak imam še eno kulinarično dobroto iz pečenih bučk, ki se jo že zadnjič želela podeliti z vami, pa se mi nekak ni dalo... PEČENE BUČKE MARINIRANE V OLIVNEM OLJU Z ZAČIMBAMI (kadar se tega lotim naredim kar iz velike količine, da lahko potem to počasi konzumiramo kake 2 ali 3 tedne) 2-3 kg bučk operem in jih prečno razpolovim in narežem na cca. 4-5 mm debele liste ter jih malce posolim, da spustijo vodo (pa tudi če ne - ni nič narobe; morda še bolje). Nato jih pečem bodisi na ravni ali rebrasti žar plošči, ki jo malce pošpricam z olivnim oljem (imam olje za te potrebe kar v šprici). Par minutk na eni, par minutk na drug strani, ko so pečene jih zložim na krožnik. Vmes pripravim še začimbno mešanico iz: BAZILIKA + PETERŠILJ + ČESEN + PEHTRAN + ROŽMARIN ( slednjih dveh bolj malo -> vse skupaj sesekljam ali zdrobim v možnarju) dodam sol in deviško olivno olje. Nato plast bučk naložim v posodice za shranjevanje premažem z zeliščno marinado + bučke + marinada....na koncu morda še malce zalijem z deviškim olivnim oljem, počakam da se čisto ohladi, zaprem in dam v hladilnik, kjer zdrži cca. 3 tedne. Se prileže kot samostojna priloga k mesu, zelenjavi ali npr. kot dodatek k kruhu za malico (jaz si kruh namažem z mlečnim ali kakšnimi zeleščnimi namazi + marinirana bučka in je super). Včeraj sem naredila za kosilo npr. /osebo : - par razpolovljenih češnjevih paradižnikovi - 2-3 rezine mozarele - slaba pest rukole - 2-3 marinirane bučke - par oliv - malček posolila in pokapljala z oljem, kjer se marinirajo bučke - dodala kruh z olivami --->>> super poletna varianta
|
|
|
|