Bučke na žaru (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Maleal -> Bučke na žaru (20.7.2007 8:37:57)

Kako jih pripravite?Jih solite surove?Kako dolgo se pečejo?




kalbo -> RE: Bučke na žaru (20.7.2007 8:52:59)

Najlepše se spečejo na litoželezni plati. daš jih pečt, popečeš na eni strani, pol obrneš, tik pred koncem daš zraven nasekljan česen, malo premučkaš in to je to.




Anonimen -> RE: Bučke na žaru (20.7.2007 9:11:02)

Evo pišem drugič, ker me prvič "vrglo dol"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Naredim podobno kot Kalbo, za direktno toplo uporabo....ampak imam še eno kulinarično dobroto iz pečenih bučk, ki se jo že zadnjič želela podeliti z vami, pa se mi nekak ni dalo...

PEČENE BUČKE MARINIRANE V OLIVNEM OLJU Z ZAČIMBAMI
(kadar se tega lotim naredim kar iz velike količine, da lahko potem to počasi konzumiramo kake 2 ali 3 tedne)

2-3 kg bučk operem in jih prečno razpolovim in narežem na cca. 4-5 mm debele liste ter jih malce posolim, da spustijo vodo (pa tudi če ne - ni nič narobe; morda še bolje).
Nato jih pečem bodisi na ravni ali rebrasti žar plošči, ki jo malce pošpricam z olivnim oljem (imam olje za te potrebe kar v šprici). Par minutk na eni, par minutk na drug strani, ko so pečene jih zložim na krožnik.

Vmes pripravim še začimbno mešanico iz: BAZILIKA + PETERŠILJ + ČESEN + PEHTRAN + ROŽMARIN ( slednjih dveh bolj malo -> vse skupaj sesekljam ali zdrobim v možnarju) dodam sol in deviško olivno olje.

Nato plast bučk naložim v posodice za shranjevanje premažem z zeliščno marinado + bučke + marinada....na koncu morda še malce zalijem z deviškim olivnim oljem, počakam da se čisto ohladi, zaprem in dam v hladilnik, kjer zdrži cca. 3 tedne.

Se prileže kot samostojna priloga k mesu, zelenjavi ali npr. kot dodatek k kruhu za malico (jaz si kruh namažem z mlečnim ali kakšnimi zeleščnimi namazi + marinirana bučka in je super).

Včeraj sem naredila za kosilo npr. /osebo :
- par razpolovljenih češnjevih  paradižnikovi
- 2-3 rezine mozarele
- slaba pest rukole
- 2-3  marinirane bučke
- par oliv
- malček posolila in pokapljala z oljem, kjer se marinirajo bučke
- dodala kruh z olivami --->>> super poletna varianta







Saša27 -> RE: Bučke na žaru (20.7.2007 10:20:55)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Najlepše se spečejo na litoželezni plati. daš jih pečt, popečeš na eni strani, pol obrneš, tik pred koncem daš zraven nasekljan česen, malo premučkaš in to je to.


Tudi moj možek tako naredi in so odlične[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]