Prodaja stanovanja / nakup hiše (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Katja 271 -> Prodaja stanovanja / nakup hiše (19.7.2007 19:16:02)

Pozdravljeni!
Zanima me, kako najlažje finančno speljati prodajo stanovanja in hkrati kupiti hiško.
Seveda bi bil denar od stanovanja namenjen za nakup hiše, vendar bi jo bilo potrebno obnoviti (cca 6 mesecev za obnovo). Torej stanovanja ne moremo prodati pred vselitvijo.
Ali obstaja kakšna opcija, da banka oz. nepremičninska agencija "založi" vrednost stanovanja za ta vmesni čas? Ali vse sloni le na dogovoru oz. pogodbi s prodajalcem?
Imate kakšne izkušnje? Kako ste vi to zadevo izpeljali? Kakršnekoli informacije so dobrodošle.
Hvala!

hubi -> RE: Prodaja stanovanja / nakup hiše (19.7.2007 20:20:26)

V prodajni pogodbi sama določiš datum izselitve. Seveda mororaš najti kupca, ki se bo s tem strinjal. Poznam nekaj takih primerov, kjer so to izpeljali brez problema.

Anonimen -> RE: Prodaja stanovanja / nakup hiše (20.7.2007 9:41:10)

ja pač pogoj pri prodaji daš da se lahko izeliš šele čez tolk in tolk časa

Anonimen -> RE: Prodaja stanovanja / nakup hiše (20.7.2007 9:47:09)

Se da v prodajni pogodbi - mi smo imeli 4 mesece časa, vendar na koncu ni zneslo, tako da smo se morali še za pol leta preseliti kot podnajemniki. Kupili smo hišo v četrti podaljšani fazi, pa je bilo pol leta absolutno premalo, saj s temi mojstri in zidarji, keramičarji in parketarji nikoli ne veš pri čem si...

Katja 271 -> RE: Prodaja stanovanja / nakup hiše (20.7.2007 10:01:09)

IZVIRNO SPOROČILO: LARA

ja pač pogoj pri prodaji daš da se lahko izeliš šele čez tolk in tolk časa

Ja, in v tem primeru ti kupec takoj plača celotno kupnino pol leta vnaprej?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Kako so pa banke oz. nepremičninske agencije pripravljene sodelovat?

Miša99, ravno tega se jst bojim. Ne bi se rada v parih mesecih 2x selila. Z majstri pa vem da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].

Anonimen -> RE: Prodaja stanovanja / nakup hiše (20.7.2007 10:57:32)

Mi smo stanovanje prodali nekje marec/april, izselili ap smo se septembra. kuPNINA JE BILA 5% are takoj ob podpisu pogodbe, 90% čez en mesec, in 5% na koncu, ko smo se izselili. Dan danes se povečini tako dela, sja ne moreš prodat in takoj it not, ob tem pa ima kupec enake problem, mora tudi kupit in it nekam not. Da oba uskladita točne datume je malo težko. S pogodbo, pa se lahko vse določi. Kupec pa ali sprejme, ali pa iščete drugega kupca, ki bo sprejel vaše pogoje. Včasih ap tudi malo popustite. Jaz sem delala v nepremičninksi agenciji in nikoli ni bil to problem, oz ravno iz tu imam take izkušnje dela.

Drugače pa vsa se velik selila in sva vedno svoje veliko prej prodala, kot pa dobila novo. Nova nikoli niso bila uštimana, ker so bile novograndje, pa kaj, par dni sva spala na jogijih, kuhala pa sva na plinskem gorilniku (za kampirat). Vse se da, smao da imaš vodo, elektriko in gretje v stanovanju. Midva še enkrat nisva niti gretja imela, pa sva s pečko reševala problem.

Katja 271 -> RE: Prodaja stanovanja / nakup hiše (23.7.2007 12:50:40)

MIŠEK13, full hvala za izčrpen odgovor.
Torej upam, da bova našla kakšnega strpnega in potrpežljivega kupca. Pa seveda tudi prodajalca.

snorlax -> RE: Prodaja stanovanja / nakup hiše (24.7.2007 9:11:21)

Osebno poznam familijo, ki je prodala hišo in dobila denar, pa so lahko še dve leti noter. Mi smo prodali stanovanje in smo se zmenili, da smo lahko še pol leta noter. Brez problema. Pol denarja smo dobili takoj, ko smo prodali, pol denarja pa je bilo naloženega na banki in se je sprostil, ko smo se izselili. 

Tisti, ki bo hotel na vsak način vaše stanovanje, vam bo dal tudi ves denar naprej. Nič se ne boj. V skrajni sili se lahko zmenite, da mu plačujete neko simbolično najemnino ali pa malce spustite ceno.

Stran: [1]