uspavanje 8mesecnika (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


45ziga -> uspavanje 8mesecnika (19.7.2007 0:18:06)

Pozdravljene!

Pri nas imamo problem, ki je vsak dan vecji oz.tezji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], saj  je mala stara  8,5m.
Zaradi podiranja kupckov pred spanjem, se je mala navadila, da zaspi samo se na rami, nekaj minut se jo gunca ali hodi. Tudi ponoci,ko se zbudi, jo je treba dvigniti. Tako zaspi zelo hitro. Zaspi tudi v vozicku in vcasih v avtu.
Ce jo prehitro odlozis, plane v jok. Ne delujejo nobene glasbene zvezdice, pesmice, bozanje, v posteljici se namrec predrami in se joka ali pa veselo premika naokoli. Metode ˝izjokanja˝ ne bom prakticirala. Slisim, da nekje ze deluje branje pravlic v postelji.Bom poizkusila.
Kaj narediti? Kako jih uspavate vi?Hvala najlepsa!






hebeba -> RE: uspavanje 8mesecnika (19.7.2007 21:47:06)

Naš mali je star 6 mesecev in ga je tudi vse težje uspavati. Zdaj še toliko bolj ker noče več jesti iz flaške, tako, da mu pred spanjem dam kašico in potem malo čaja. Jaz imam takšen sistem - uspavam ga na pilates žogi, tako da ga pačasi guncam. Za cca. 10 min zaspi. Potem ga položim v posteljco, tako da je obrnjen na bok in ga še malo počasi božam po hrbtu ali pa ga držim za rokico, da trdno zaspi.
Sem prebrala v eni knjigi o uspavanju, da ne bi smeli otroka navaditi in ga vsakokrat ko se zbudi (ponoči) dvigovati iz postelje, ker ga s tem še bolj razbudimo in mu to potem ostane edini način za uspavanje - v našem naročju. Jaz mu dam ponoči malo čaja, tako da mu dvignem glavico in nato dudica. To je to.

Želim ti veliko uspeha in čim več prespanih uric!

pozdravček




frufru -> RE: uspavanje 8mesecnika (19.7.2007 22:16:25)

Probaj ji dat tvojo prešvicano majco v posteljico, mogoče jo boš pa tko pretentala. Nam je to nucalo pri 1 mesecu. Od takrat dalje se uspavamo tako, da se obvezno zvečer kopa in pokuri odvečno energijo, potem jemo rižolino, zizamo. Med tem mu povem ali preberem kako pravljico, da se umiri, potem pa dobi dudo, svojega kužija in cd z umirjeno glasbo (pol leta smo meli božične, pol otroške pesmice, trenutno je in indijansko obredno petje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  in Enya) in sam zaspi. Kakih 15 minut še nekaj motovili, potem pa zaspi




viv_ -> RE: uspavanje 8mesecnika (19.7.2007 23:18:06)

Ne uspavamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Damo v posteljo in je to to.





Anonimen -> RE: uspavanje 8mesecnika (20.7.2007 7:25:59)

mi smo jo jo tako navadili na posteljo, da sem ga dala v posteljko
božala in nato odšla, če je bil jok, sem ga pustila jokati 10 sekund in nato spet prišla...pobožala, šla, pustila jokati 15 sekund
prišla, božala, polubčkala, šla pustila joakati 10 sekund...šla

tako dolgo, dokle ni zaspal. JAz ne prenesem joka, vendar ker je z jokom izsiljeval staro navado uspavanja, ga pač moraš nekak navaditi na novo metodo. S tem, da ga pustiš par sekund jokati, ga samo navajaš. S tem, da pa prideš vedno nazaj, pa mu daš vedeti, da si tu, da si ob njem, vendar bo moral zaspati, sam.

In verjami, po 2, treh dneh je bil že neverjetn napredek. Ni bilo tolikokrat šetanja, sem ter tja. PA kakšnem tednu, sem ga pa dala samo v posteljo in rekla, da je čas za ajanje in da ga pride kasneje mamica pobožat.

PA kakšno ninico mu lahko daš, od vsega začetka privajanja nove metode.

Pa preden sva šla vedno spat sem mu govorila o "prijateljih" risanih junakih, ki jih ima narisane v sobici, da grejo ajaj in je vsakemu posebej pomahal za lahko noč, pa da ga bodo čuvali




Stran: [1]