Anonimen -> RE: rdeča pesa (18.7.2007 21:20:16)
|
Jaz jo danes vlagam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Rdečo peso pobereš, vendar paziš, da jo na vrhu preveč ne odrežeš, ker potem pri kuhanju izteče sok. Peso dobro operem, dam kuhati.Pustim jo vreti od 30-40 minut, odvisno koliko je stara.Skuhano še toplo olupim, ker hladna se težje lupi.Pustim jo čisto ohladiti, da se lepo riba, ker če je topla razpada.Ko jo ribam, med plasti dodajam kumino.Skuham kis.Na 1 l kisa-2l in pol vode, velika žlica in pol soli, ter 1 žlica sladkorja.Peso naložim v kozarce in zalijem s kisom.Ko so kozarci polni jih postavim v posodo, kjer jo pasteriziram 20 minut na 180 stopinj.Vroče kozarce zavijem v deko in pustim, da se počasi ohlajajo.Spravim na temno mesto. Rdečo peso moraš pasterizirati, ker se rada pokvari.
|
|
|
|