|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ko ti reče....
19.7.2007 7:52:32   
kalbo
ti boš živela to življenje ne mi, se vidi, da si še zelo mlada in zelena.

Po čem že? Po tem, da se zaveda odgovornosti in ma zato pomisleke? A če si pa star pa rjav pa ne rabiš spraševat za nasvet? A ti si pa modra stara gopspa pri 70tih? Groza, kakšno obnašanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.7.2007 7:55:46   
Mina1
Hm, mi namesto tebe tega ne bomo rešili, tu sta ti in tvoj partner, fant, tako da je to na vama, kaj in kako, pa seveda oba morata biti za to, predvsem kar se ti če otrok.

Jaz sem pri tvojih letih šele začela 13-letno zvezo in imela prvega otroka pri 32-tih letih, prej absolutno nisem in tudi on ni bil zrel za starševstvo, tako da...vsak po svoje. Preseliti se pa, se mi zdi še najmanjši problem...

Upam, da se prav odločiš...

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.7.2007 8:38:17   
Naty_ka
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Brez svojih dohodkov sigurno ne bi šla v skupno življenje. Ne prenesem misli da bi bila od nekoga odvisna.
Ti pa vseeno predlagam da se prej preseli, živita kkšno leto skupaj in se potem odločita za otroke. Ker "hodit" z nekom ali pa živeti z nekom je ogromna razlika.
V glavnem odloči se po temeljitem premisleku. Če samo živita skupaj in ne bo šlo se še vedno lahko vrneš domov. Če pa imaš namen prvo zanosit potem se pa preselit...v bistvu ne veš kaj te čaka. Ker ne veš kaj pričakovati od skupnega življenja. In težko je potem odditi, ko vidiš da z nekom čeprav ga imaš rad ne moreš živeti. Je preveč takih zgodb.

S tem se v celoti strinjam.

Tudi moj se je preselil k meni ko sem jaz imela 19 let. Skupaj sva skoraj osem let in imava 20 mesecev starega otroka.
In če bi se lahko še enkrat odločala bi naredila isto.
Ker res je pravi užitek ko z nekom zaživiš skupaj. Fajn je če sta sama (če še ni otrok in ni nobenega sorodstva). Takrat se imata priliko spoznati in uživati skupaj.
Ko pa bosta pripravljena na otroka, pa bosta to itak začutila. Verjemi.
Pa veliko sreče kakorkoli se boš odločila.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.7.2007 10:08:39   
tinkatonka
Jaz sem zanosila kot študentka, brez službe, brez stanovanja, brez skupnega brloga z mojim partnerjem.Sva se preslila k mojim staršem, kjer me je ves čas nosečnosti in porodniške finančno podpiral. Še vedno živiva pri starših, na zimo se seliva na svoje, imam službo (še boljšo kot on). Vglavnem vse se poklapa. Če sta se odločila za družino, bosta imela verjetno tudi "skupne finance". V življenju se vse obrača, lahko pa da bo enkrat taka situacija ko boš ti podpirala družino (čeprav srčno upam, da do tega ne bo prišlo). Vglavnem če se zdiš pripravljena sama sebi postati mama, kar je res velika odgovornoist, a hkrati najlepša "služba" na svetu in če se partner zaveda finančne odgovornosti, ti lahko samo svetujem IMEJ OTROKA! Sama sem pri 23 rodila in sem presrečna, ker sem tako mlada mamica. Pa srečno. user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.7.2007 13:01:42   
Anonimen
Jaz sem se preselila k mojemu ko sem imela jaz 19 let in on 18 let. A si lahko predstavljate??? Še jaz si ne moremuser posted image user posted image user posted image . Jaz sem prišla študirat 300km stran od doma in sem iskala stanovanje, takrat sva se spoznala in njegovi starši so predlagali da pridem k njim, da ne bom plačevala stanovanje on bo pa itak visel pol ves čas pri meni. Pojma nimam kaj mi je bilo da sem pristala, seveda pod pogojem, da če ne bo šlo odidem.
Sledili so vzponi in padci, tudi razhod da sva se oba našla in ugotovila kaj sploh želiva.....madonca sva bila mlada ko sedaj o temu razmišljam.....
No, poanta tega je, da sva najprej poskušala živeti skupaj, s tem da sem jaz imela še vedno doma sobico na razpolago še 6 let. Šele po temu času sem se odločila da je to to, in da lahko doma podrejo sobo ali naredijo karkoli drugega ker sem se odločila da ne pridem več nazaj.
Po 8 letih sva se poročila in sedaj po 9 letih čakava user posted image . In ni bilo nič prehitro ali prenagljeno. No, mogoče življenje skupaj, za vse ostalo pa le rabiš malo več časa da ugotoviš kaj želiš in si v to prepričan. Že samo živeti z nekom skupaj je težko, kaj šele kar user posted image  in še študij zraven.
Predlagam ti da se preseli k njemu, doma še vedno obdrži sobo da se kadarkoli lahko vrneš, za user posted image  pa se odloči ko boš na koncu 4 letnika in nič prej. Ker se prav nikamor ne mudi. Še raje pa uživaj študentska leta v miru in da počneš kar ti paše, ga žuraš itd.....Familijo se boš šla potem še naslednjih 50 let!!!

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
19.7.2007 17:19:57   
pajčolanka
vsak ima svojo pot. moja je bila zelo "nora" nič kaj lahka ampak ko gledam nazaj, lahko mirne duše rečem da nebi kaj spremenila. bila sem stara 18 in nekaj mesecev ko sem spoznala mojega user posted image bila je energijaaa...čez dva meseca sva začela hodit-začeli so se pa tud veliki problemi doma. mojega dragega niso sprejeli(imel je motor, močan avto, ni hodil v cerkev in skoraj polnih 8 let starejši od mene) dva meseca sem bila doma vse samo človek ne. ljubezen pa je rastla. čez dva meseca sem imela dovolj, spokala kufre in odšla od doma. k mojemuuser posted image imela sem še za dokončat en letnik SŠ, ravno sem delala izpit za avto, ves poletni zaslužek sem dala za izpit za avto in internat. vsa 3 leta SŠ sem bila po uspehu dobra, zadnje leto  sem naredila s pravdobrim, ker sem želela dokazati da sem lahko z mojimuser posted image samo še boljša. tudi izpit sem naredila. prvo leto je bilo edino malo finančno tesno-samo on je hodil v službo. s časoma so ga starši sprejeli-100% nikoli. Kako je danes? oče je žal pokojen vendar je imel mojegauser posted image kar rad, tudi mama ga ima zelo rada. Midva nisva več zaljubljena. nekaj več je med nama, neka notranja povezava, močna ljubezen katere ogenj še vedno kot prvi dan gori še danes po skoraj 4 letih. Vem da je on moj pravi in da je bilo vredno raskirat, obrnit življenje na glavo. Študiram, delam prek študenta, zelo si želiva družine, pa nama ne rata. Ne znam povedat kaj mi pomeni, kako ga imam rada. Preprosto mi pomeni vse. Veliko sva dala skozi in bilo je vredno.

Ko boš čutila da je to to, ne boš oklevala. Niti trenutka. jaz sem takrat najprej spokala šele potem sem se spraševala če je to okej, kaj, kako naprej...na srečo mi ni bilo nikoli žal.  Vse se da samo da je ljubezen in nikoli nisi premlad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.7.2007 22:20:42   
kirsten
user posted image user posted image joj pajčolanka to je bilo tako lepo prebrati... user posted image user posted image res si zaslužiš vse naj naj in dobra si bila, sploh pa je res ta vajina ljubezen tako močna da je premagal vse...!!

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.7.2007 22:22:18   
Anonimen
Nič ne štekam idem raje u krevet.user posted image

(odgovor članu kirsten)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
19.7.2007 22:25:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sej sem bila zelo srečna ko mi je to izjavil, ampak ne-vem... kaj menite vi??

Da tale ampak kaže, da na to še nisi pripravljena.

Če bi bilo to to, bi rekla Yes!!!!!!!!!!! that's it.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
19.7.2007 22:57:58   
Micy
No pa da še jaz pristavim svoji pisker.

Strinjam se s Kalbotom in še nekaterimi.

Pri meni je bilo takole. Stara sem bila 17 let ko sem spoznala mojega dragega. Hodila sem v 3 letnik in ob šoli delala preko študenta, da sem sploh lahko hodila v šolo ker me moja starša nikoli nista podpirala, (pri 14 letih mi je mati rekla delat pejt.)začela sem delat izpit za avto in ga tudi naredila z svojim denarjem seveda. No potem pa je prišel on, pomagal mi je pri vsem. Šolo sm končala z dobrim uspehom, na maturi sem bila že nosečka, ker sva se oba zavestno in načrtno odločila za družino. Pri njemu in pri moji zlati tašči in tastu (ki me imata raje kot moji starši) živim že 5 leto. Stara bom 22 let in imam prekrasno hčerkico  ki bo stara 18 mesecev. Moji starši ga ne marajo ker mi nudi vse in še več in mi tega zavidajo. Pa pustimo zdaj to tiste ki ste me brale od začetka veste kako garjavo življenje sem imela. Zdaj si iščem službo, če jo bom dobila je prav če ne bom pa delala prek študenta,ker se nameravam upisat na faks.

Tebi pa svetujem samo to ko boš v srcu in v glavi čutila da je to tisto česar si želiš to stori.

Jaz sem vedela kje je moj cilj in kaj si želim. In vse to se mi je uresničilo, tudi to se mi je uresničilo da se bom oktobra vpisala na faks, in ni mi jasno zakaj eni govorite da smo punce pri 20 premlade za otroke. Tega nikoli ne bom razumela in mi gre blazno na živce. Niso vse za v isti koš. Niso vse afne napudrane, samo všečne in ne vem kaj še vse. Nekater znajo biti že zelo zrele pri svjih 20 letih.

Za primer si vzamite Ribico RR ki je zelo mlada ampak zelo pametna punca.

Lep pozdrav vsem.

Love is in di er.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
20.7.2007 6:38:54   
dory
mlada si se to je res...ampak starejsa ko bos bolj bos razmisljala in komplicirala...ce se mata rada potem  ne vidim ovir...edino financno se pa le osamosvoji....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
20.7.2007 6:50:36   
pajčolanka
kirsten, hvala, ja včasih res ne vem od kod prihaja vse to, kako to da se lahko imava po toliko časa še vedno tako rada, kako nama ja ratalo vse skupi. ko gledam nazaj sem bila prav nora, in mogoče celo malo razumem starše da sta se bala zame. ampak  najbolj me boli da mi nista dala šanse, da nista pustila da bi vsaj probala.
je že tako, kaj čmo.  najbolj važno se mi zdi da ko človek pogledaš nazaj da ni veliko reči ki bi jih spremenil, da  si zadovoljen s svojo potjo. vem pa da bom svojo zgodbo otrokom brez ovinkov povedla šele ko bodo odrasli in ne pri kakšnih norih 15 ali 18 letih.

micy ja veliko jih govori da smo punce pri 20 premlade za otroka. jaz pravim tako da ima vsaka svojo pot, na podlagi katere  se odloči kdaj je pravi čas za otroka. jaz še vedno pravim da naj imajo punce otroka vseeno pri neki starosti, ne vem skoraj se mi zdi 18 let vseeno prezgodaj. 20 je že malo drugače ampak... vsak ve zase najbolje. jaz jih imam zdaj 22 in pač upam da bom čimprej mamica čeprav nam že skoraj dve leti ne uspeva. in včasih razmišljam da ni neka katasrofa ker nama še ni uspelo. samo zdaj bi pa vseeno že lahko.

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.7.2007 6:56:56   
Anonimen
Se popolnoma strinjam s Kalbom!!! Otroke čimprej, po možnosti še v študentskih časih (predvsem če sta študentski par), če je v glavah vse OK, ali pa hitro doštudirat. Najslabše je to, da folk vleče študij do 30-tega, pol otroci, pa si star 40 in za "nobeno rabo več". Če je posredi zaposlitev v državni upravi, ne prideš do konkretnega naziva potem še najmanj 15 let. Veliko jih tudi mišljenja, da pri dvajstih še ni razmišljati o "stalnem decu", pa o stanovanju, pa o službi, pa o otrocih... No imam kar nekaj prijateljic, ki so podobno razmišljale, sedaj pri 35 pa letajo okol in iščejo, če se bo morda kje še kakšen "dober" ločil, ker potem se zraven zaljubljenosti prikrade še tisoč in en dejavnik (mora biti ultra lep, imeti dobro službo....)...  Skratka če sta oba ZA potem ni ovir!!! Vso srečo!

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
20.7.2007 9:48:28   
kirsten
veste kaj je tudi najbolj žalostno, ker velika večina jih posluša starše... češ da morajo dati več na kariero in potem sploh ne smejo omenjati da imajo fante!! Strah imajo da zasnosiš in potem adijo kariera in starši se nimajo s čim hvalit... poznam ene par tiakih primerov... ko starši pritiskajo... najprej streha nad glavo, potem poroka, potek otrok... in gorje da zasnosiš pred porokouser posted image user posted image

Resnica je pa res ta... da 1. njaprej karier 2. potem stanovanje 3. potem poroka 4. potem otrok pri 35 letihuser posted image user posted image  in to je napaka, velika napaka naše družbe...

Nikoli nisi premlad če imaš dovolj v glavi... strinjam se!!

Pejta skupaj živet in v začetku 4. letnika, dalaj na tem, da zanosiš, da postaneš user posted image ...  potem lahko koristiš pomoč države, glede na to da boš noseča študentka...

prav lepo je to brati, ta tema mi je res svetovno zanimiva....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.7.2007 10:35:38   
mojamura
ne vem kaj boš storila ti, ampak, jaz bi se probala preselit k njemu, da sploh vidiš, če sta za skupaj. saj, kot so ti že prej napisali ni isto hodit z nekom, pol pa živet z njim.
teh sto in nekaj km boš sedaj ko si mlada in polna energije tudi zmogla. glede financ pa tako: boš vidla, ko in če bosta začela skupaj živet, če te bo res brez metanja polen pod noge tudi finančno podpiral.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu kirsten)
Neposredna povezava do sporočila: 40
20.7.2007 21:53:15   
pajčolanka
aja tud finančna neodvisnost, kaj pa vem no...jaz sem tud bla prvo leto čisto od njega odvisna praktično,dnar ki sm ga prislužila med počitnicami je hitro šel,  pa mi ni nikoli neki očital, lepo sva vsak mesec dala neki malega na stran, morje je on plačal z regresom, za zraven pa sva vzela našparano. naslednje leto  sem bla na zavodu, spet malo na stan dajala našparano sva mela za morje za zraven, pa je šlo. pač sem mela včasih bolj malo za gospodinjstvo pa vseeno je šlo. ker glavna je vseeno še vedno ljubezen. zlajnana fora samo tako zelo resninčna. če je ljubezen marsi kaj potrpiš, se lahko veliko čemu odrečeš, poješ kakšno kislo pripombo. če se mata dva rada to ni težko. pa četud si kak čas finančno odvisen, če te ma partner rad to ni neki problem.
pri nama pač jaz nikoli nimam dnarja. simpl kot pasulj. nimam neke plače-delam prek študenta in kar pač dobim zarabim za gospodinjstvo, položnice-ker pač mam jaz to čez...dokler mam dnar. pol pač njegovo kartico uporabljam. seveda manj njegovo ker svojo najprej do konca.
vse se da, samo če je ljubezen.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 41
21.7.2007 22:34:08   
Micy
ker glavna je vseeno še vedno ljubezen. zlajnana fora samo tako zelo resninčna. če je ljubezen marsi kaj potrpiš, se lahko veliko čemu odrečeš, poješ kakšno kislo pripombo. če se mata dva rada to ni težko. pa četud si kak čas finančno odvisen, če te ma partner rad to ni neki problem.
pri nama pač jaz nikoli nimam dnarja. simpl kot pasulj. nimam neke plače-delam prek študenta in kar pač dobim zarabim za gospodinjstvo, položnice-ker pač mam jaz to čez...dokler mam dnar. pol pač njegovo kartico uporabljam. seveda manj njegovo ker svojo najprej do konca.
vse se da, samo če je ljubezen.

Kot bi tole napisala jaz, samo da jaz tudi prek študenta ne delam, imam samo otroške doklade katere imave za potebe od pikice.(pleničke, kaj za oblečt, obut, kaka igrača, sladkarija,....)

Love is in di er.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?