Nosečnica z astmo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Eva MT -> Nosečnica z astmo (18.7.2007 20:32:05)

Ali je katera izmed vas nosečnic morda astmatik?

Namreč, imam astmo in me zanima, kako je z zdravili med nosečnostjo. Jemljem budiair in singular, zaradi teh dveh več ne potrebujem ventolin pršilnika. Ko sem zdravila dobila, so mi rekli, da naj ob morebitni zanositvi takoj preneham s singularjem, budiair pa naj še jemljem. Meni pa je to čudno, ker budiair vsebuje kortikosteroide.

Kakšne so vaše izkušnje?

Lepo vas pozdravljam,

Eva

Pia77 -> RE: Nosečnica z astmo (18.7.2007 22:28:02)

Kortikosteroidi iz pršilnikov le slabo prehajajo iz pljuč v sistemski krvni obtok - koncentracije v krvi so zelo zelo majhne. O zdravljenju s Singulairjem v nosečnosti pa ni podatkov in ga zato odsvetujejo.
Za nosecnico je zelo pomembno, da je astma dobro urejena, zato prednosti uporabe inhalacijskega kortikosteroida pretehtajo tveganje. Predstavljaj si normalen porod ali carski rez s splošno anestezijo z intubacijo in umetno ventilacijo ob zelo hudem poslabšanju astme... Nic dobrega zate, se manj pa za otroka...

Moja sestra je s Singulairjem prenehala ze pred nosecnostjo, inh.kortikosteroid pa je uporabljala do konca nosecnosti. Otroka je donosila, in to z nadpovprecno porodno tezo in dolzino.

Eva MT -> RE: Nosečnica z astmo (19.7.2007 20:24:11)

Pia,

najlepsa hvala za odgovor.

Lep pozdrav,

Eva

Stran: [1]