Anonimen -> vložene bučke po primorsko (18.7.2007 18:45:15)
|
Za kg bučk rabimo: 3 čebule narezane na kolobarje 3 stroke narezanega česna 8 listov bazilike 2 ščepa rožmarina 1 dcl in pol olivnega olja 3 dcl solatnega kisa 3 žličke soli 3 žličke sladkorja Priprava: mlade bučke operemo, obrišemo in narežemo na majhne kocke.Čebulo narežemo na tanke kolobarje, česen na debelo nasekljamo, dodamo vse začimbe, stresemo v posodo, dodamo kis, olje olje, sol in sladkor.Dobro pomešamo in damo na štedilnik, kjer segrevamo do vretja.Vre naj od 5-10 minut. Še vroče damo v kozarce, najbolje pol literske, zapremo in počasi hladimo zavito v krpo. Takšne bučke so dobre kot priloga k mesu ali narezku.
|
|
|
|