kako veš da ti zmanjkuje mleka? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


petrinja -> kako veš da ti zmanjkuje mleka? (17.7.2007 19:11:55)

moj malček je sedaj star 2,5 meseca, in od zadnje kontrole( pri 2 mesecih ), pa do sedaj je pridobil le 250g, a je zrastel za 4 cm. Sedaj ko je vročina ga imam pa itak skoz na zizi, in se mi zdi glede na težo, da ne dobi dovolj mleka pri meni. Ko se dojiva, ga obvezno na obe, a se on sam po nekaj podojih obrne stran, kot da bi zavračal zizo. Na začetku potegne fejst kakšnih 20x, pol pa že seslja, in se igra. ni pa da bi jokal od lakote po dojenju. Aja, dojiva se pa na cca 2 uri ( sedaj ko je vroče pa še pogosteje ).
Kaj bi bil lahko problem? Prej je pridobival cca kilo na mesec, sedaj pa v skoraj treh tednih le 250g.
pleničko ma skoz polulano, kaka pa nekje na 3 dni in takrat obilno.




karin412 -> RE: kako veš da ti zmanjkuje mleka? (17.7.2007 20:33:37)

Jaz bi rekla, da ni nič narobe. Moja mala se je tudi bolj malo redila (sicer je šla krivulja navzgor) in je še zdaj na repu tiste sheme, ko jo tehtajo, medtem ko je po višini v sredini. Glede na to, da dojiš pogosto in da je sit in polulan, se jaz ne bi vznemirjala. Sem pa jaz dojila en podoj samo iz ene dojke, drugega pa iz druge, da popije vse - tudi končno mleko, ki je bolj mastno. Provaj tako.

Če nisi kaj sigurna, vprašaj, pokliči kako svetovalko za dojenje, ki ima več izkušenj.




2 Sraki -> RE: kako veš da ti zmanjkuje mleka? (17.7.2007 21:10:41)

Na začetku se redijo precej hitro. Potem pa se to malo umiri. Si nočem predstavljati otroka, ki bi vsak mesec dobil 1 kg gor, tako kot je skoraj da praksa od rojstva pa do enega meseca.

Poleti se navadno itak bolj počasi tudi mi redimo, ker enostavno ne moreš toliko jesti in ti tudi ne paše.




kjava -> RE: kako veš da ti zmanjkuje mleka? (17.7.2007 22:39:15)

Tud moja, ki je enako stara, se je v štirih tednih zredila samo za 300g, tako, da jo pride jutri patronažna še enkrat tehtat, da vidimo, koliko je dobila v enem tednu. Tako da je tud mene začelo skrbet, da nimam dovolj mleka, ker tud nimam nikoli napetih dojk, še zjutraj ne, ko mala celo noč prespi. Sicer je pa živahna, vesela, isto veliko lula in kaka, tako, da upam ,da je to res normalno.




petrinja -> RE: kako veš da ti zmanjkuje mleka? (17.7.2007 22:44:07)

pišuka res me je to zaskrbelo, saj pediatri konstantno trobijo da se mora dojenček zrediti tam nekje 600g minimum na mesec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sam moj se je pa v prvih dveh mesecih zredil po kilo, pa še rojen je bil kar konkreten. zdaj ima 6.400g.
Mam pa naslednji teden pregled pri pediatru, ko ima še cepljenje, pa me zanima kaj bo rekla.




Stran: [1]