Polivanje naenkrat? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


NRMM -> Polivanje naenkrat? (17.7.2007 13:11:36)

Moja 3 tedne stara pupa je začela polivati in sedaj iščem vzrok,kajti od nedelje smo uvedli 3 spremembe.Ker nimam mleka več, ji zadnje 3 dni dajem samo adaptirano mleko Comformil (jo že od prvega dne hudo napenja in zelo veliko prdka),v nedeljo smo prešli na cucelj z dvema luknjicama in dobivati je začela čaj. Nekako ugotavljam,da če ji dam čaj tik predno bi morala jesti,potem obvezno zlije velike količine mleka,drugač ne.
Je možno to zaradi čaja? Ali pa zaradi tega,ker ji teče prehitro skozi 2 luknjici?

Ima pa tudi zamašen nosek.Sicer se ne sliši ta zamašitev vedno. Prehlad nekak ni,kajti iz noseka ne dobim s pumpico ničesar,tudi ko kihne ostane nosek čist. Polije nikoli ne skozi nosek. Kaj bi lahko bilo to?

Če je katera imela podobne izkušnje bi bila zelo vesela kakšne razlage/mnenja.

HVala in lp




malička -> RE: Polivanje naenkrat? (17.7.2007 21:26:39)

oj glej meni je p svetovala naj nikoli ne dajem čaja tik pred obrokom, kajti trebušček mora biti prazen, zelo verjetno je da zaradi tega poliva, daj ji raje kako uro pred ali po obroku za pit, naša tudi en mesec ni polivala nato pa je začela in je vse do 3 mescev, njej je zelo pogostokrat vdarilo še na noseka n je revica kar brez sape ostala, je pa polivala po vsakem obroku pa ni bil kriv čaj, preberi si na netu kaj o tem tam piše o zapiralki na želodčku ki še pač ni dovolj razvita da bi preprečila uhajanje hrane nazaj v požiralnik, ampak se to pošlihta naša več ne poliva je pa važno da dvigneš ležišče vsaj za 30 stopinj in da spi dojenček na boku magari ga založi s strani tako je meni svetovala p, pa ko se najesta podrita kupčka lahko tudi vmes kakega nato pa jo obrni na desni bok da bo hrana čim hitreje prišla v trebuščka, pa še nasvet z moje strani ko vidiš da poliva in če je takrat v posteljici jo raje vdigni pokonci da ji ne vdari na nosek ker zna bit hudo, vem kolikokrat sem se jokala zraven ko je naša malal lovila sapo pa smo jo vedno samo po ritki potrepljali pa je bilo ok sedaj pa je s polivanjem konec ustavilo se je pa samo od sebe, zdaj še mogoče 2 krat na mesec malo polije ko je preveč požrešna in mora pojesti vse kar ji kdo da , no upoštevaj moje nasvet in bioš videla da bo minilo tudi to, je pa es da najbolje da ji daš gor slinček ker drugače jo boš mogla skoz preoblačit




Eca -> RE: Polivanje naenkrat? (18.7.2007 10:18:05)

Nam je pediatrinja svetovala, da otroka po obroku držiš v pokončnem položaj 30 minut. Je delovalo. Lahko mu pa tudi daš Novalac AR, ki je proti polivanju. Pri nas je oboje bilo učinkovito.

Lp, Eca




vilinka -> RE: Polivanje naenkrat? (19.7.2007 13:08:46)

Najbolje da ji pred obrokom res ne daješ čaja in tudi ko ji ga daješ ji daj cucelj z čimmanjšo luknjo.
Lahko popije z čajem preveč zraka in potem gre vse skupaj ven.
Pa ležišče ji dvigni, to tudi pomaga pri polivanju.

Jaz imam tri hčerke in vse tri so polivale oz. najmlajša ki je stara 7 mesecev še poliva.
Dajem ji Aptamil AR (proti polivanju). probala sem ji dati tudi Novalak Ar samo nam ni ustrezal.




Maleal -> RE: Polivanje naenkrat? (19.7.2007 14:11:26)

Pri nas se je to dogajalo,ko sem ji dala čaj,potem pa mleko.




tinaaja -> RE: Polivanje naenkrat? (19.7.2007 14:15:14)

v nosek ji daj parkrat na dn kaksno kaplico fizioloske - da ji namocis. To kar slisi je lahko mehko nebo, nasa je tud imela enako kot da je zamasen, a v bistvu ni.
definitvno cucelj z 1 luknjo bi jaz rekla.




Clody -> RE: Polivanje naenkrat? (19.7.2007 19:18:15)


A nista dve luknjici po dveh mesecih?

Pri kupčkih moraš vstrajat tudi do 30 minut, kot so ti napisale. Saj malce lahko poliva, ni pa v redu, če poliva veliko in v loku.

Glede noska smo pa mi imeli isti problem. Zamašen nos, brez da bi se kaj vidlo je trajal skoraj do 2 meseca. Pediatrinja mi je rekla, da mora to prerast, ker imajo nekateri novorojenčki zelo ozke nosne kanale.





suzolinka -> RE: Polivanje naenkrat? (22.7.2007 16:06:14)

Po čaju in vodi veliko bolj polivajo kot pa po mleku. Vsekakor ji dajaj AR (anti reflux... oz. proti polivanju) mleko. Če ga pa ne bo hotela, lahko še vedno daš kako žličko rižolina. Pa kot so ti že punce napisale: dvigni posteljo za 30 stopinj (ne samo podložit glave), obvezno podrita kupček.
Cucelj pa naj bo tisti z eno luknjo, da teče počasi in popije manj zraka, ...  Čaj pa obvezno po jedi, drugače ti tudi manj poje in več poliva.




NRMM -> RE: Polivanje naenkrat? (22.7.2007 22:13:24)

Hvala za vse ideje.

Vse prakticiramo ampak nekak ne vidim zboljšanja.En dan je vse ok,cisto malo polije,ko podrema kupčka,danes je pa spet stara pesem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Smo bili v petek na čiščenju noska,naj bi bila malo kao malo prehlajena.Ampak se mi ne zdi,kajti dokler ne začneva jest in dokler ji mleko ne udari skozi nosek čisto diha.Ko pa ji udari na noska,pa ima v trenutku polnega in tudi s pumpico izpumpam iz njega samo mleko,ni nobene zluzi zraven. Ma ne vem več kaj naj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

Me pa zanima zakaj mi toliko kašlja med hranjenjem.Ko jo dajejo krči in ko se hraniva,se vmes napne in potem tudi močno zakašlja. Na čase si vzame ''pavzo''pri dihanju,nabere se ji v ustih mleko in potem je slišat,da se ji zaleti,pa imava sedaj res najmanjši cucelj na flaški.
V bolnici je pila dodatek,tak hudo močno,da je skoraj flaško skupi vleklo,pa ni nikoli kašljala,sedaj pa se to med hranjenjem redno dogaja.Ko jo dajejo krči je to bolj intenzivno.In na čase se ji pošteno zaleti in rezultat tega je,da od kašlja tudi vse izbruhne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Čisto sem izčrpana zaradi tega,sploh ne vem več,kaj naj.
Še katera kakšno idejo?




suzolinka -> RE: Polivanje naenkrat? (23.7.2007 12:11:05)

Kaj so pa v bolnici rekli glede tega polivanja?

Naš ima reflux od 1. meseca naprej pa se je resnično izboljšalo tam enkrat okoli 4. meseca, čeprav še danes poliva pa jih ima skoraj 7. Ni pa nikoli čez nos.




Stran: [1]