|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   duda ja, duda ne?
17.7.2007 10:50:44   
Anonimen
ful sem v dilemi. na morju je moja mati mojo tamalo hči - 14,5 mesca odvadla dude. vse lepo in prov in sem bla ful vesela. hec pa je v tem da zdej dete več ne zaspi samo kot prej - čez dan sem jo samo dala v postlo dudo v usta in je spala, zvečer pa flašo mleka, dudo in je spala, ponoč če se je zbudila dudo v usta in je spala. zdej pa zgleda tio tako, da so jo na morju vozili z vozkom da je zaspala (prej ni nikol hotla v vozu spat) zdej doma zaspi pa v pojstlci s flašo mleka al pa čaja. isto zvečer zaspi na flaši mleka, če ne pol še en cajt mal jamra, pa joka, sem pa ke ji rata sami zaspat ponavad se pa pol že tko dere da ji dam flašo čaja pa zaspi. dons smo mel pa eno krizno noč, ko je jokala in je sploh nism mogla potolažit, sem ji dala čaj, je popila pa še kr jokala, sem jo vzela k seb v pojstlo ji pela, božala mojčakala se je na konc drla že k žvau tko da je šu dec nardit še flašo mleka da je zaspala. ne vem...zdi se mi da smo s tem naredl več škode k koristi k smo ji vzel dudo, sej s flašo v ustih bo še prej dobila poleg krivih zob (kao) še gnile??!!

ne vem..dejte mi povedat..kako vi pomirite svoje otročke ki so brez dude (rada bi probala da bi ostala brez dude ampak da bi bla tut brez flaše?) ...v skrajni sili ji bom dala dudo nazaj.

kaj mi svetujete?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: duda ja, duda ne?
17.7.2007 10:57:19   
pika30
Vztrajaj brez dude še nekaj noči,pa boš videla,da se bo navadila brez nje spati vso noč.Res da je kriza vstajat ponoči,ampak se splača.Čaja ji ponoči ne ponujaj,ampak ji rajši daj v flašo vodo,če bo žejna jo bo prav tako spila pa še škodljiva za dlesni ni.

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.7.2007 11:00:30   
cmokec
Pia ima dudo, ampak samo za spanje. In ko zaspi, ji dudo vzamem ven in jo dam na rob postelje, Če se slučajno kaj predrami, si jo vzame sama, prav tako je duda zjutraj vedno v ustih, ko se zbudi. Čez dan je pa nima. Zaspi pa tako, da jo dam v posteljo in zaprem vrata.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.7.2007 11:18:55   
smigli
Srečnice, da bi mojga dala v posteljico in zaprla vrata, ma kje pa, lahko se dere tudi 3 ure in to tako, da bi si lahko kdo mislil, da ga mučim. Od rojstva smo imeli zelo velike probleme za ga uspavat. Dude ni nikoli maral, flaške še manj.
Svetujem ti, da vstrajaš še malo brez dude, včasih se zelo splača malo potrpet.
Srečno, pa veliko potrpljenja ti želim.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.7.2007 11:34:16   
Nika v službi
Podobno kot pri cmokcu, duda je samo za spanje. Seveda pri nas tudi ne gre tako, da bi jo dali spat in zaprli vrata, ampak pred spanjem popije malce čaja dobi dudo ter zaspi (no, ni tko easy). Ko zaspi, ji dudo vzamem (če ni že sama od sebe padla ven). Ponoči, če joka, dobi dudo (ZF, da bi jo sama vzela!), potem pa jo spet izpulim ven.
Isto je čez dan, ko gre spat - duda not, duda ven.
Čez dan je pred časom že zaspala brez dude, vendar težje in spala je krajši čas. Pa nismo bili preveč vztrajni in smo "prešaltali" nazaj na dudo.

Se mi vseeno zdi bolje, kot da bi valala tisto flaško po ustih.

Mogoče poskusi še nekaj dni vztrajat, če ne bo šlo, pa k dudi nazaj. Pa saj je še mala, mislim, da ni panike. Se bo že odvadila. Zame je bolj kriza, ko vidim 3 ali 4-letnike, ki se vozijo s kolesom in žvečijo dudo. To mi pa res ne potegne.

Pri nas Nika ni nikoli imela dude v budnem stanju!

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.7.2007 12:00:36   
honey
Naš je pa imel dudo tudi v budnem stanju, če je bil tečen user posted image  Mogoče bi bilo dobro, da res poskusiš vztrajati še kakšno noč in se bo navadila. Verjemi. Tudi naš se je. Sicer je bilo 2, 3 noči težko, ampak je bilo kmalu bolje. Star je bil pa 18 mesecev in je dudo sam vrgel v smeti, mogoče je bilo tudi to lažje. Res pa je, da je prej zaspal v svoji postelji, ko pa ni imel več dude, je pa vedno zaspal na kavču pri nama z možem, ko sva gledala TV in sem ga potem prenesla v posteljo. Pije pa še vedno ponoči, ampak pije vodo oz. nesladkan čaj in to že od vsega začetka. Glede mleka ponoči je pa tako, da če je to "razvada", potem ga morate ukiniti. Če je pa tako, kot je bilo pri nas, da je bil otrok dejansko lačen ponoči, ker čez dan ni jedel, je pa drugo. Ker pri nas je zdaj kakšne 2, 3 mesece končno začel jesti zvečer, da smo ukinili nočni obrok. Prej je bilo pa ta no nočnem redu, da je dobil flašo ponoči, ker je bil lačen.

Jaz bi ti svetovala, da še poskusite vztrajati brez dude, ker naslednjič bo sigurno veliko težje.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.7.2007 12:13:12   
srki
Star je tri leta, pa ima še vedno dudo za spat. Sem poskusila že več načinov, pa mi ne uspe, ker joka in ne zaspi za vraga ne, s tem me iz tira spravi. Ko bo dovolj star oz. pripravljen na to, da jo opusti, bom že vedela, očitno mu duda še vedno veliko pomeni in ker jo ima samo za zaspat (ponoči jo ven flikne), se mi zdi, da ni toliko škode. Gnilih in krivih zob pa nima.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.7.2007 12:31:47   
Lenny
Če se stanje po par dneh ne bo izboljšalo, bi bila jaz raje za dudo, kot za flaško s čajem ali mlekom. O.K., lahko se navadi tudi na vodo, če bo šlo, ampak še vedno mi ni všeč, da bi otrok potem flaško-hrano oz. pijačo povezoval s tolažbo. Težko pa je biti univerzalno pameten, ker so otroci pač različni. Naš 14 mesečnik ima dudo samo, da zaspi, potem mu tako sama pade iz ust. Čez dan je ne pogreša, tudi ponoči mu je ni potrebno dajati nazaj v usta. Tako da se zaradi tega ne sekiram. Ko bo malo večji, si bo izbral pa kakšno "ninico". Ali pa bo prišla miška in odnesla dudo v hiško starih dud, njemu pa igračko.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.7.2007 12:44:04   
Pi-kica 1
Naš je star dve leti in pol, pa ima še vedno dudo za spanje podnevi in ponoči. Smo poskusili brez, pa je bila ful kriza. Se mi pa zdi duda boljša rešitev od flaše. Meni je pač pomembnejše, da je otrok zadovoljen in umirjen, kot pa da kriči.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.7.2007 12:46:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

ne vem..dejte mi povedat..kako vi pomirite svoje otročke ki so brez dude (rada bi probala da bi ostala brez dude ampak da bi bla tut brez flaše?) ...v skrajni sili ji bom dala dudo naza

Z mlekom in bližino.

Zaenkrat so zobje še biserni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.7.2007 14:12:19   
beba76
Nikar ne daj dude nazaj, ko si jo enkrat odvadila od nje! Naš je bil star 17 mes. ko sem mu vzela dudo in je tudi pol ponoči se zbujal in težil za dudo, a je enostavno več ni blo in pri tem smo vztrajali. Kak teden al pa dva je blo hudo, pol pa je več ni pogrešal in je vsakemu ponosno povedal, da pa nima več dude.user posted image V flaško mu pa daj vodo, kot so ti že svetovale.

Glej, če mu daš zdaj dudo nazaj, boš enkrat spet prišla do te točke, da bo treba dudo dat vstran in bodo spet isti cirkusi. Ne, še huje bo, ker bo starejši. Pa ne misli, da si bo kar tako dal rečt, da naj da dudo vstran. Tu pa tam kakšen otrok to že naredi, a to so izjeme. Zdaj pa je itak že brez dude, samo vztrajat bo treba še malo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.7.2007 14:19:00   
lukec
Tud naš je star dve in pol in ima dudo samo za spanje, čez dan je ni nikoli niti veliko imel. Mene že nakaj časa skrbi, kako bo šel spat brez nje, ker je sicer za spanje res priden. In tako klepetam en dan s kolegico, ki dela v vrtcu, kjer je moj Luka, in ta mi pove, da Luka že dolgo časa v vrtcu spi brez dudeuser posted image . Pa poskusim doma, rezultat: živčni zlom, ni šans, pa kaj je s tabo mami ...user posted image
Bomo poskusili še drug teden na morju, če bo šlo.
Jaz sem imela dudo do 4. leta pa ni z mano nič narobe... mislim, da ne...no,ja...user posted image

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.7.2007 14:21:35   
Anonimen
hvala punce! ne bom ji dala dude! pač bomo že prežvel tut brez nje. vodo v flašo..hehe to je šele tuljenje :)
ma sej tavelka je do 2, 5 leta pila mlek ponoč pa ma lepe zobke, tko da tzut če tamala sem pa ke kej popije ponoč je nau konc. boh pomagej

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?