Anonimen -> RE: Očetovski dopust (17.7.2007 11:25:42)
|
Ti bi torej rada bila samohranilka, čeprav boste živeli skup, če prav razumem. Kolko sem jaz seznanjena dobiš seveda več pa še to kar precej več se mi zdi. Tudi otroški dodatek maš kot samohranilka za 10% višji, pa vrtec cenejši...neke ugodnosti seveda to prnese. Ker sicer se bo štel fantov dohodek zraven pa ti že pri otroških odbijejo. Pri tem izračunu štejejo čist vse, njegove lanske dohodke, tvoje lanske dohodke-tudi štipendijo, socialno pomoč...v glavnem vse kaj je le možno, da ti jih zmanjšajo. Če boš kot samohranilka pa morata uredit na sodišču preživnino. To pa nardiš tako, da se prijaviš na sodišču za urejanje le te, počakaš na obravnavo, pol se na tej zmenite za preživnino - višino, kam in kdaj bo nakazana...In s tem pol uveljalvljaš otr.dodatek. Ker se zna to zavlečt lahko traja do par mescov, ta čas si seveda brez otroškega, ampak ga pol dobiš za nazaj. Očetovski dopust pa mislim, da lahko kljub temu koristi, vpiši v iskalnik na RR očetovski dopust, boš našla odgovor na tvoje vprašanje. Sicer pa se pazi socialnih delavk, da te ne bo katera preverjala al pa te kak nesramen sosed prijavil. Mene je že ena opozorila, da bodo samohranilke začeli preverjat. Mene so sicer tudi preverjali, samo iz nekega drugega razloga.
|
|
|
|