Prekinitev porodniške zaradi dopusta (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Aba -> Prekinitev porodniške zaradi dopusta (8.11.2004 17:18:17)

Hojla!

Slučajno mi je na ušesa prišlo, da se baje da prekiniti porodniško, da porabiš dopust, da ti ne propade, nato pa greš nazaj na porodniško. Namreč, jaz zaključim s porodniško 14.7.2005, letošnji dopust pa bi lahko izkoristila do 30.6.2005. Ker delam v vrtcu, se ne bi rada vrnila na delo ravno sredi počitnic, saj ne želim mojega pikca uvajati v tem času, ko skupine še niso formirane, pa tudi večina delavk je na dopustu, nimam pa zagotovljenega varstva zanj. Ali je slučajno katera od vas bolje seznanjena s tem?
Hvala in pocrkljajte svoje pikce in pikice!

Lp, Mateja

urši77 -> Prekinitev porodniške zaradi dopusta (8.11.2004 18:46:05)

Porodniško se mi zdi da ni mogoče prekiniti, prekineš lahko le bolniško pred porodniško in se o tem pomeniš z svojim osebnim zdravnikom.Porodniško pa lahko le zaključiš predčasno.Če je tvoj delodajalec zlata vreden,pa ga povprašaj, če ti je pripravljen dopust izplačati.
LP

Anonimen -> Prekinitev porodniške zaradi dopusta (9.11.2004 5:13:35)

"Porodniška" je sestavljena iz dveh delov - porodniškega dopusta, ki ga ne moreš prekinjati, in dopusta za nego in varstvo, ki ga lahko prekinjaš po delih ali v celoti zadnjih 75 dni.
Način izrabe si določila v obrazcu S1/3 in S5, ko sta enkrat oddana, je prepozno.

Stran: [1]