binabona -> RE: gosta hrana pri alergiji na kravje mleko (16.7.2007 21:17:18)
|
annie 17 jaz ti lahko povem kaj smo jedli mi in kaj so nam svetovali na bioresonanci, saj več ali manj se pri tem mnenja uradne medicine in alternative ne razhajajo. Začeli smo z riževimi kašicami, ki jih pripraviš na prilagojenem mleku. Vzemi od milupe riževe kosmiče v modri škatlji. Nato lahko nadaljuješ z kuhanim jabolkom, korenčkom, cvetačo.... Uvajaj zelenjavo (izogibaj se paradižniku, papriki in malancanom, tudi stročnice pusti za bolj proti 1 letu), sadje (agrumi pridejo na vrsto po 10 mes.-če jih prenese), tudi koščičasto sadje (breskve, marelice, slive...)začni bolj proti 1 letu, uvajaj avtohtono in čim bolj sezonsko sadje. Od žitaric lahko hitro uvedeš:riž, koruzo, proso, ajdo in druge žitarice brez glutena. Z glutenom svetujejo da počakaš do cca 1 leta prej ne raje pozneje. Meso pride na vrsto po cca 10-11 mes. najbolje je zajčje, kozje, ovčje, konjsko-najbolje če je domače oz. eko. Tudi puranje in piščančje lahko če je eko oz domače. To ki je kupljeno je itak čist umetno pitano zato ni ravno zdravo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]-tako so mi rekli. Domača govedina je definitivno boljša kot kupljeno puranje-baje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Vse sadje in zelenjava morajo biti na začetku kuhana oz. vsaj prevreta, hrano uvajaj 3-4 dni zaporedoma, da vidiš če se pojavi reakcija. Dajaj posamezna živila in ko so uvedena jih lahko začneš mešati med seboj npr. 4 dni kuhano jabolko, nato 4 dni kuhano korenje in po tem lahko daš korenček+jabolko. Sliši se zelo zamudno in dejansko tudi je. Jaz sem se tolažila z dejstvom, da bo hčerka imela še celo življenje čas jesti in uživati vso živo hrano in da je ta previdnost moja dota njenemu zdravemu prehranjevanju. Mi smo sedaj stari 11 mes. in jemo že kar veliko. seveda nas še mnogo stvari čaka. Zelo fletno je gledati otroka, ki spoznava nove okuse, še bolj fajn pa je da po njih nima reakcije. Večja previdnost pri uvajanju manj težav z reakcijami, zato kat počasi.
|
|
|
|