Anonimen -> RE: dilema glede pokojnine (16.7.2007 14:37:01)
|
Jaz mislim da nisi prav nič egoistična, prej je egoistična tvoja mama. Kaj pa se to pravi, da si ti brez avta, ona pa s tvojim denarjem odplačuje svoj avto in se s tem še hvali. In ti se pri temu še krivo počutiš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ta denar se z nameno imenuje pokojnina po pokojnem stašu in ne pokojnina po možu/ženi. Ta denar je tvoj in samo tvoj, tudi dediščina je bila samo tvoja in lahko jo je sram da jo je porabila. S tem denarjem bi si ti lahko sedaj uredila stanovanje, kupila avto itd. ne pa da si je vse to tvoja mama privoščila. In to ne zate, ampak samo zase. In ob vsemu ima novega partnerja, kar pomeni dve plači v gospodinjstvo+tvoja pokojnina. Ti pa se po svoje znajdi kakor veš in znaš.... Zame je logično, da je tvoja mama s tem denarjem upravljala do tvoje polnoletnosti, s tem, da bi ta denar moral biti porabljen samo zate in niti cent za njen luksuz. Ta pokojnina tudi ni tako nizka, da bi ti njo še sploh kaj več stala kot znaša ta pokojnina. Od tvoje polnoletnosti naprej pa bi MORALA uredit, da ta denar prihaja na tvoj račun in ti delaš z njim kar je tvoja volja. In starši te po zakonu morajo preživljati dokler se šolaš oz. do 26 leta. Torej ti pripada pokojnina in če ta ne znese za čez mesec te mora preživljati še mama. In niti slučajno obratno. Otroke si izmislijo starši in ne obratno. In za otroke je treba skrbeti. No, če bi še živela doma in bi tvoji mami šlo res slabo, bi zame bilo normalno, da bi tudi jaz prispevala od tega denarja v gospodinjstvo. Definitivno pa nebi plačevala mami avto, medtem ko ga sama nebi imela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Ti kar brez slabe vesti zavij na SPIZ in uredi, da TVOJ denar prihaja tudi na TVOJ račun. Brez slabe vesti. Jaz sem tudi prejemala preživnino od očeta, pa jo je moja mama dobivala do mojega 18 leta, nato pa sama uredila da jo dobivam direktno jaz. S tem, da mi je ta denar od prvega dneva SŠ nakazovala sama, ker pred tem denarja nisem mogla dobivat direktno jaz in sem z njim naredila kar je bila meni volja, zraven tega pa mi je že sama nakazala isto vsoto. In sem se morala že v ŠS naučit prebiti skozi mesec. In ji ni nikoli prišlo na misel od tega denarja en cent vzet.
|
|
|
|