Tiramisu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Tiramisu (16.7.2007 12:21:15)

Tale sladica iz hladilnika vam bo sigurno pasala v teh vročih dneh. Pa še samo 15 minut časa rabite. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Recept je preverjeno ODLIČEN [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tiramisu
 
110 g sladkorja
4 rumenjake
250 g sladke smetane
500 g sirčka mascarpone
Kuhano kavo (pazi, da ni brozge) Illy najboljša
Malo ruma
Baby piškotke - jaz dam take, ki so pol kakavovi in pol pa navadni.
Kakav v prahu
 
 

1. Skuhaš kafe vliješ v krožnik, dodaš rum
2. 100 g cukra in rumenjake penasto zmešaš.
3. Posebej stepeš smetano z 10 g cukra
4. Rumenjakov dodajaš po žličkaš mascarpone sir, celi čas mešaš. Jaz kar dam da sam meša, in dodajam sirček. Potem pa še smetano.

     
     
    Jaz uporabim tisti okrogli tortni model, ko se dajo sneti stranice.
     
    Najprej plast piškotkov, ki si jih namočila v kafe, nato plast kreme, spet plast piškotkov in na koncu plast kreme. Potreseš kakav, pokriješ s folijo in daš v hladilnik. Najboljše, da zvečer narediš, ker se čez noč vsi okusi zmešajo. Ali pa, da zjutraj narediš.





    asso -> RE: Tiramisu (16.7.2007 12:36:24)

    Ja, tiramisu je res super v teh vročih dneh.

    Ampak popravek bi dodala glede časa priprave. Vse skupaj porabiš sigurno slabo urco...

    In pa tudi popravek na receptu. Jaz smetane ne zmešam v kremo, ampak jo dam na vrh.
    Se pravi: piškoti - krema - piškoti - smetana.

    In rumenjake v mascarpone je najboljše mešat z metlico ne z mešalnikom, ker ostane bolj trdo in tudi smetana mehča vse tako, da... Lahko se da pa tudi med kremo 2 penasto umešana beljaka -  v tem receptu je najbrž namesto teh smetana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




    Anonimen -> RE: Tiramisu (16.7.2007 12:53:42)

    Super,samo pazite na jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ga je treba hitr pojest


    Kak tiramisu pa je to, če je smetana na vrh, tega pa še nisem videla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


    jaz vedno mešam vse z mešalcem in je vedno čvrsto. Rumenjake vedno penasto zmiksam s cukrom. Ne rabim pa navadne smetane, ker je bljack, rastlinsko pa lahk mešaš do onemoglsoti. Stvar okusa.







    Anonimen -> RE: Tiramisu (16.7.2007 13:02:15)

    asso, kar brez popravkov probaj narediti točno po mojem receptu, pa si boš obliznila prste. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa tudi nič ni tekoče le mešati moraš na nizki stopnji.

    Jaz naredim v 15 minutah lahko pa probaš štopati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

    Še noben ta pravi tiramisu nisem videla s smetano na vrhu.




    puncica -> RE: Tiramisu (16.7.2007 13:06:37)

    A zna kdo tole narest brez surovih rumenjakov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

    Ja pa jst sem enkrat neki podobnega delala, pol pa nisem vedla a sam na eni strani piškote omočt al na obeh in sem na obeh in sem dobila totalno packarijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




    Anonimen -> RE: Tiramisu (16.7.2007 13:07:50)

    jaz tudi pravim, da če imaš vse pri roki ga spravim  čez v 15-ih minutah...Zame je navadna sladka smetana tudi najboljša, sam je pa tko, da se meni včasih tudi bolj "uliva" kot strdi...še predvsem takrat, če ga želim pripravit za kakšen obisk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]... Tko da za takrat navadno uporabim 1/3 navadne + 1/3 rastlinske (obvezno od Pumurskih mlekarn, ker je še najbolši prinbližek navadnim smetanam) + 1/3 kisle smetane.. . + seveda mascarpone...in vam povem, da j etudi super...




    Anonimen -> RE: Tiramisu (16.7.2007 13:48:26)

    Jaz dam rastlinsko od pomurskih mlekar, in vam povem, da ko se okusi pomešajo ni nobenega smetanskega priokusa, ki ga jaz bajdovej tudi ne maram, je pa zato kompakten tiramisu. Zato, pa mi npr. tisti tiramisu od asso ne bi šel toliko po grlu, ker je zgoraj samo smetana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] .

    Kupim pa najcenejši mascarpone v sparu, ki je tudi najboljši.

    PUncica, daj sveža jajca, pa se ne rabiš bat. Itak, da bo v enem dnevu zmanjkal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ta pravi tiramisu je iz surovih rumenjakov.




    Natasa-6 -> RE: Tiramisu (17.7.2007 7:27:35)

    Pri nas ne smemo jajc, pa ga naredimo iz 1/2 kg skute (vzamem Mercatorjevo ali Tuševo, ki sta kremasti), 1 veliko kislo smetano, 1/2l sladke smetane in 6-8 žlic sladkorja (nam je všeč manj sladek, zato dam 6 žlic, po okusu pač). Zmešašm skuti, kislo smetano in sladkor, dodam stepeno sladko smetano in rahlo premešam. Piškote prelijem z mešanico kave in mleka (za otroke s kakavom), premažem s polovico kremo, še 1x ponovim, potresem s kakavom, postavim v hladilnik in čez 2-3 ure postrežem.




    Enolla -> RE: Tiramisu (17.7.2007 8:29:50)

    IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

    Super,samo pazite na jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , ga je treba hitr pojest


    Kak tiramisu pa je to, če je smetana na vrh, tega pa še nisem videla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


    jaz vedno mešam vse z mešalcem in je vedno čvrsto. Rumenjake vedno penasto zmiksam s cukrom. Ne rabim pa navadne smetane, ker je bljack, rastlinsko pa lahk mešaš do onemoglsoti. Stvar okusa.






    Pravi italijaski tiramisu je s smetano na vrhu.




    Anonimen -> RE: Tiramisu (17.7.2007 9:52:47)

    IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

    IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

    Super,samo pazite na jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , ga je treba hitr pojest


    Kak tiramisu pa je to, če je smetana na vrh, tega pa še nisem videla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


    jaz vedno mešam vse z mešalcem in je vedno čvrsto. Rumenjake vedno penasto zmiksam s cukrom. Ne rabim pa navadne smetane, ker je bljack, rastlinsko pa lahk mešaš do onemoglsoti. Stvar okusa.






    Pravi italijaski tiramisu je s smetano na vrhu.


    v mojih italijanskih kuharskih knjigah je brez smetane na vrhu. ap zadnjič sem gledala italijana šefa kuhinje, ki je naredu  tiramisu brez smetane na vrh. tak da ne vem , tudi v italiji še nisme nikoli naletela na tak tiramisu. ne bom pa rekla da ni res, samo ga res nikjer ne zasledim




    bamby -> RE: Tiramisu (17.7.2007 10:19:43)




    Jaz pa kupim DR.Oetkerjevo zmes, ki jo zmešam z mlekom in po receptu zložim tiramisu, ki je tudi dober. Sladka smetana povrhu pa samo še izboljša okus [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].






    Anonimen -> RE: Tiramisu (17.7.2007 16:33:52)

    Namesto mascarponeja uporabim kar Tamar sir. Mi je okus veliko bolj mljaski mljaski.




    Enolla -> RE: Tiramisu (17.7.2007 17:56:00)

    IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

    IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

    IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

    Super,samo pazite na jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , ga je treba hitr pojest


    Kak tiramisu pa je to, če je smetana na vrh, tega pa še nisem videla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


    jaz vedno mešam vse z mešalcem in je vedno čvrsto. Rumenjake vedno penasto zmiksam s cukrom. Ne rabim pa navadne smetane, ker je bljack, rastlinsko pa lahk mešaš do onemoglsoti. Stvar okusa.






    Pravi italijaski tiramisu je s smetano na vrhu.


    v mojih italijanskih kuharskih knjigah je brez smetane na vrhu. ap zadnjič sem gledala italijana šefa kuhinje, ki je naredu  tiramisu brez smetane na vrh. tak da ne vem , tudi v italiji še nisme nikoli naletela na tak tiramisu. ne bom pa rekla da ni res, samo ga res nikjer ne zasledim




    Na zdaj, še Italijani niso tisto kar so bili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - ne glave tudi jaz ne dam stran ali je to prav ali ne ampak s smetano ali brez - tiramisu je zakon.




    Anonimen -> RE: Tiramisu (17.7.2007 18:57:22)

    Jaz pa sem lena, in kar kupim kupljen prah za tiramisu, baby kekse in mu prav nič ne manjka. In je ziher narejen v 15 min.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

    Pa vedno dam na vrh smetano in na njo kakav potresem.




    eya -> RE: Tiramisu (17.7.2007 21:29:37)

    Uh, jaz ga naredim zelo podobno kot je napisala Paštetov kruh. Pa obvezno mora biti mascarpone, sem jedla tudi že tak tiramisu s kremo iz prahu, pa ni isto dober.

    Na vrhu dam kremo, ne smetane.




    Anonimen -> RE: Tiramisu (17.7.2007 21:32:27)

    [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/lev.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/lev.gif[/image] Kako bi zdajle pasal.




    bamby -> RE: Tiramisu (19.7.2007 10:44:30)




    Jaz sem ga mogla včeraj kar narest, ker ste mi take lušte naredile. Pol smo ga že zmazali, druge pol bomo pa danes. Sem ga pa naredila iz DR.Oetkerja. Je bil skrajni čas, da ga porabim, ker mu je rok že 2 dni nazaj potekel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]






    asso -> RE: Tiramisu (19.7.2007 11:10:02)

    Ja, ja pravi Italijanski Tiramisu je brez smetane na vrhu in brez smetane med kremo. S smetano so ponaredki in jaz ne dam ogromno smetane na vrh, ampak glih tanko plast. Dandanes dobiš največ takšnih tiramisujev s smetano.

    Drugače je v italijanski kremi namesto smetane stolčeni beljaki.

    Itak naj vsak dela po svoje in tisto kar mu je najboljše...  Pa dober tek...




    Stran: [1]