nanab -> RE: sramota slovensekga zavarovanja! (16.7.2007 19:58:04)
|
Moja izkušnja pa je drugačna, v 12 tednu nosečnosti sem bila na Škotskem, žal sem začela krvavet, sem šla v lokalno bolnico (zdrravstveni dom), kjer so me pregledali, napisali priporočilno pismo (kot neko napotnico s popolnim opisom vsega) in poklicali v malo večje mesto v bolnico, kjer je bila tudi porodnišnica, tam so me dobesedno že čakali, sprejeli brez vsakega nepotrebnega sekiranja....žal se je končalo s splavom, ko so me odpustili (do večera sem ležala v bolnici in dobila vse obroke, obravnavali so me tudi precej bolj humano in z občutkom, kot če se ti splav zgodi pri nas.... sem samo pokazala evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja (ki jo narediš, preden greš na dopust) in so mi še napisali odpustnico za mojo zdravnico. Komplicirali so manj, kot če grem (kar se je tudi žal že zgodilo) na urgenco v Ljubljano, ginekologinjo imam pa v Postojni in se vsi po vrsti najprej spravijo name, zakaj sem prišla v Lj.... Res pa je, da je Škotska v EU, Hrvaška pa ne. A preden se tu jezite bi se veljalo res do potankosti pozanimati, kaj zdravstveno zavarovanje tam krije in kaj ne. p.s. imela sem sklenjeno tudi coris zavarovanje z asistenco, pa nisem nič od tega potrebovala, saj vsi poznajo evropsko kartico in zadošča.
|
|
|
|