|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zgubljam mleko kako ga dobiti nazaj??
16.7.2007 8:14:07   
nky 23
imam eno vprašanje. Zanima me če katera ve kako naj pridobim nazaj svoje mleko, saj sem ga kar čez noč skoraj čisto izgubila kljub temu da ni prišlo pri meni do nobenega stresa ali kaj podobnega. mai je star dober mesec in pol. Zelo rada bi ga dojila ampak ne vem kako naj pridobim mleko nazaj, saj s stiskanjem (pumpanjem) komaj kaj priteče vn. resnično posim za pomoč, če katera ve kaj naj storim!!

Hvala!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zgubljam mleko kako ga dobiti nazaj??
16.7.2007 8:27:16   
2.2.
jaz sem si že od poroda stiskala mleko in dodavala dodatek ker sem ga imela premalo. čez mesec pa si nisem več mogla izpumpat niti 5ml čez cel dan seveda sem postopoma izgubljala mleko, tako da sem potem odnehala in sedaj še vedno ji dodajam adap. ml. novalac

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.7.2007 8:45:44   
DANVARI
IZVIRNO SPOROČILO: nky 23

imam eno vprašanje. Zanima me če katera ve kako naj pridobim nazaj svoje mleko, saj sem ga kar čez noč skoraj čisto izgubila kljub temu da ni prišlo pri meni do nobenega stresa ali kaj podobnega. mai je star dober mesec in pol. Zelo rada bi ga dojila ampak ne vem kako naj pridobim mleko nazaj, saj s stiskanjem (pumpanjem) komaj kaj priteče vn. resnično posim za pomoč, če katera ve kaj naj storim!!

Hvala!!!!

pravijo da pomagajo ječmenovi zvarki. Pivo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , če pa nisi na alkohol potem pa bela kava. Od Kneippa je  dobra Seka, jo pa dobiš v vsaki trgovini. Skuhaš in zmešaš pol-pol z mlekom, da je zadeva pitna in piješ čez cel dan. Meni je pomagalo.

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2007 8:51:41   
Anonimen
bivša sodelovka mi je rekla da je njej pomagala edino le polenta - vsak dan šalco polente za fruštek.

drgač pa obstajajo tudi razni čaji za dojilje, pa veliko vode popij, pa čim več pristavljej. pumpanje ne dela mleka, ker nikol do konca ne morš izpimpat, dojenček pa drugače pocuza

(odgovor članu DANVARI)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2007 8:55:01   
srki
Čimveč tekočine, čeprav pri meni tudi to ni delovalouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.7.2007 9:05:28   
mert
Bolj pogosto kot je dojenje, večja je poraba, s tem je stimulacija žlez večja in se količina mleka sama poveča. Seveda pa je potrebno tudi čimveč piti.
Tako nekako so svetovali meni in je pomagalo.
Začela sem bolj pogosto - zelo pogosto dojiti in v kakih treh dneh je bil učinek zelo izrazit!user posted image
Pa veliko sreče!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.7.2007 11:17:42   
tinaaja
Tametil tablete + pogosto pristavljanje. brez pristavljanja ne bo mleka, ne glede na zvarke, polente,..

(odgovor članu mert)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.7.2007 11:34:48   
nky 23
kje pa je mogoče dobiti te tmatil tablete???

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.7.2007 13:00:40   
blazka
Pristavljaj, pa veliko tekočine pij, pa počivaj!!!

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.7.2007 13:04:37   
Anonimen
ker nikol do konca ne morš izpimpat,

Oprosti; Lara, ampak tole je pa smešno user posted image

(odgovor članu blazka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.7.2007 14:24:37   
NRMM
Pomagajo tudi semena od sezama. Na pol litra vrele vode dodaš 1,5 žlice sezamovih zrn in pustiš vreti še 10 min. To sezamovo vodo spiješ (zapreš oči in nagneš na ex,ker je user posted image ),semenke pa poješ.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.7.2007 14:30:25   
Anonimen
Dojke proizvajajo mleko na osnovi ponudbe - povpraševanja. Torej, več ko otroka pristavljaš, sporočaš da naj dojke proizvajajo več mleka, torej večja bo ponudba. Vsi ostali zvarki in čaji za dojenje, pa veliko tekočine je bolj kot ne blažji žegenj, morda tudi pomagajo, vendar brez pristavljanja ne bo nič.
V bisvtu ti priporočam, da si z user posted image  vzameta kar cel dan in se dojita čim bolj pogosto, toliko kolikor prenesejo bradavice.
Pa toplo ti priporočam knjigo Dojenje in materinstvo iz srca.

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.7.2007 14:31:42   
Anonimen
Pa še tole si preberi http://www.dojenje.net/vprasanja.htm

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.7.2007 14:36:39   
rainbow
Pozdravljena nky!

kaj pa če se je ponudba končno uravnjala s povpraševanjem in je stvar v temu, da dojke več niso tako napete??? in se ti tako samo zdi, da ni več mleka.

Pomembna info bi bila, če sta se s user posted image  do te "izgube" izključno dojila, ali si si črpala/dodajala.
Ker če sta se dojila, je nemogoče, da bi mleko čez noč izginilo, je torej bolj verjetna razlaga zgornja.
Če si pa črpaš/dodajaš, pa odvisno, kolikokrat na dan dojiš oziroma si črpaš.

napiši, kako napredujetauser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.7.2007 14:54:10   
sabri
tako kot ostale, čas, brez nervoze, veliko pristavljanja-že igranja, veliko piti, polenta, čaj za dojenje( meni je pomagal samo Galex, ali pa kateri drugi za precedit)...pa sem prišla iz dodajanja na polno dojenje. Veliko uspehauser posted image .

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.7.2007 15:18:59   
emaa
Tametil ti napiše ginekolog. 

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.7.2007 16:14:48   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: rainbow

Pozdravljena nky!

kaj pa če se je ponudba končno uravnjala s povpraševanjem in je stvar v temu, da dojke več niso tako napete??? in se ti tako samo zdi, da ni več mleka.

Pomembna info bi bila, če sta se s user posted image  do te "izgube" izključno dojila, ali si si črpala/dodajala.
Ker če sta se dojila, je nemogoče, da bi mleko čez noč izginilo, je torej bolj verjetna razlaga zgornja.
Če si pa črpaš/dodajaš, pa odvisno, kolikokrat na dan dojiš oziroma si črpaš.

napiši, kako napredujetauser posted image

Oprosti, ampak s tem se pa ne strinjam. Meni se je točno to dogajalo vsak mesec, kakšen teden pred tem, ko sem dobila menstruacijo. Dobesedno čez noč je mleko kar izpuhtelo. Menda sem bolj občutljive narave, zato so mi hormoni tak čas čisto ponoreli. Vendar sem vedno zvozila tako, da sem zelo pogosto dojila, veliiiiiiiiiko počivala in veliko pila. V 2-3 dneh smo bili spet na konju. Naj še povem, da sem jo polno dojila 6 mesecev in jo pri 9. mesecih še vedno dojim, tako da, ne obupat!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.7.2007 13:43:38   
Anonimen
Meni pomaga da pijem čaj iz komrčka, majarona, včasih dodam še mal kamilice. In mleko imam čeprav ga nisem imela zadosti. Drgač pa pomaga res polenta močnik. Kuhan gomolj komarčka . In veliko piti. Meni je pomagalo da lahko dojim na polno. Zaenkrat mleko je.

(odgovor članu Pikicapokica6)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
17.7.2007 13:59:49   
ivanap
tudi meni je pomagal sezam, pripravljen na isti način kot je napisala NRMM. pila sem ga nekaj dni in potem imela prave navale mleka in sem uspešno dojila 17 mesecev. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.7.2007 15:02:33   
rainbow
No, jaz sem jo hotela samo opogumit, nič druga. glede menstruacije pa res ne vem, verjetno odvisno od ženske. jaz je nisem imela, ker imam vstavljeno Mireno.

treba pa se je spomnit tudi na to, da ima otrok občasno poskoke v rasti in takrat več zahteva.

Se pa strinjam z vsemi naštetimi metodami, od pitja, počitka, žgancev, brezalkoholnega piva, itditd.

kakorkoli, uspešno dojenje želimuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu ivanap)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.7.2007 22:38:19   
happy mam
Meni je pomagal čaj za dojenje, od HIPPA

Mi smo pa tako srečna družinica! Imamo namreč malega ŽAKA!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.7.2007 23:12:20   
Srčekgirll
Pij veliko tekočine - vodo, čaj..., nikar kakšne z mehurčki.
To mi je povedala babica od mojga user posted image in verjamem da ima prav. Ko bom jst mela svojeuser posted image jo bom ziher povprašala za kak nasvet.
Srečnouser posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu happy mam)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.7.2007 9:23:35   
Freycha
V knjigi Dojenje in materinstvo iz srca priše o povečanju proizvodnje mleka naslednje:

- Pravila pristavitev k prsim. Prepričaje se ali je dojenček pravilno pristavljen k prsim, da se ne bo naprezal.
- Dojite pogosto in tako dolgo, dokler dojenček to želi. Otroka, ki veliko spi, morate buditi in ga spodbujati k aktivnemu sesanju (tu bi samo poudarila, da se mi ne zdi smotrno, če otroček lepo napreduje na teži - moje lastno mnenje).
- Obe dojki ob vsakem dojenju. Ob vsakem dojenju ponudite obe dojki. S tem boste zagotovili, da bo dojenček dobil vse mleko, ki mu je na razpolago in da bosta obe dojki stimulirani za proizvodnjo mleka (tu je moj komentar le, da če je v eni dovolj, se mi ne zdi smotrno menjavati. To pride v poštev, ko je ena premalo za nahranitev).
- Izmenično dojenje. Ob vsakem dojenju dva do trikrat prestavite dojenčka z ene dojke na drugo. Tako bo bolj zavzeta za sesanje in pris bodo bolj stimulirane. Stran zamenjajte takoj, ko se dojenčkovo sesanje upočasni in ko požira manj pogosto. Ob vsakem dojenju ponudite obe dojki vsaj dvakrat.
- Sesanje le pri prsih. Dojenček naj sesal e pri prsih. prenehajte uporabljati dude in če morate dodajati umetno mleko, poskusite s kapalko, žličko ali kozarčkom.
- Stimulacija z iztiskavanjem. Prsi lahko vzpodbujate k večji proizvodnji z ročnim ali mehaničnim iztiskavanjem mleka. Iztiskavate lahko po podoju na tisti strani, ki ni izpraznjena, ali med otrokovim daljšim spanjem (zanimivo, meni so na začetku vsi govorili, da črpanje ne pospešuje proizvajanja mleka, tu pa piše ravno obratno).
- Le materino mleko. Dojenčka ne nalivajte s čaji ali vodo. če dodajate umetno mleko, zmanjšujte količino v skladu s povečano proizvodnjo lastnega mleka. Pazljivo štejte mokre in pokakane pleničke; tako se prepričate, ali dobi dovolj mleka. Bodite v stiku z otrokovim zdravnikom.
- materine potrebe. Ne pozabite nase; počivajte, sprostite se, pravilno se nahranite in uživajte dovolj tekočine. Vse to bo pripomoglo k proizvodnji večje količine mleka in seveda k vašemu splošnemu dobremu počutju.

Še čisto na kratko o krizah. Najpogosteje se prva kriza (pomanjkanje mleka in spremenjen urnik) zgodi v starosti šestih tednov, lahko pa tudi že v tretjem tednu. Komaj se je najedel in zaspal, že je spet pokonci, obrača glavico, išče bradavico. Dojenček je nenadoma kar naprej lačen in mamico skrbi, da nima dovolj mleka. Ne dvomite v svoje sposobnosti, to "mlečno krizo" bosta v nekaj dneh prebrodila, saj ni nič drugega, kot normalen poskok rasti, ki ga lahko pričakujete tudi okrog tretjega meseca.....

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?