shranjevanje materinega mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


nity -> shranjevanje materinega mleka (15.7.2007 22:36:14)

pozdravljeni, zanima me koliko časa in kje lahko shranjujem iztisnjeno mleko, in kako ga potem uporabim...ali ga segrejem, počakam da se odmrzne..
lep pozdrav




frutka_ -> RE: shranjevanje materinega mleka (15.7.2007 22:38:57)

Od Aventa imaš celo serijo vrečk, sponk za shranjevanje mleka. Za koliko časa ne vem ampak za kakega pol leta že lahko shraniš brez skrbi. Jaz sem odmrzovala tako, da sem potunkala vrečko v vročo vodo. Ampak problem je nastal, ko smo malega hoteli s tem mlekom nahraniti po steklenički. Ni hotel piti! Tako da je pri nas to odpadlo.

Vrečke lahko kupiš v BC in najbrž še kje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




darinkan -> RE: shranjevanje materinega mleka (15.7.2007 23:21:30)

Jaz v drugo dojim, pri prvi pa sem shranjevala mleko. Rekli so mi, da je lahko tudi 1 leto v skrinji. Dajala sem ga kar v navadne vrečke (npr. za sendviče) in zavezala. Odtajala sem ga počasi na sobni temperaturi, ali pa kar pomočila v vodo. Tako odtajano mleko lahko potem še hraniš 24 ur v hladilniku in tudi celo dvakrat pogreješ, pa ne bo nič. meni je zelo prav prišel, saj sem ga na začetku imela veliko, potem pa manj. Sem si pa stiskala ven celih sedem mesecev - po štirih mesecih sem začela kombinirati tudi adaptirano mleko.




Naja30 -> RE: shranjevanje materinega mleka (15.7.2007 23:56:01)

Jaz sem pa naredila napako in shranila mleko v aventovih posodicah, ki sem jih sterilizirala z aventovo tekočino za steriliziranje. In to mleko je dobilo nek čuden okus. Sem vse zlila stran. Škoda, ker bi mi zdaj prišel prav npr. za zgostitev krompirčka ali da bi z njim naredila rižolino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




lunca2 -> RE: shranjevanje materinega mleka (16.7.2007 10:52:34)

Jaz sem iztisnjeno mleko shranjevala v aventovih posodicah. Če ga imaš v hladilniku ga moraš porabiti v 24-ih urah, tako kot adaptiranega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Če pa prej postane zeleno pa ga zliješ stran.




Stran: [1]