ušeska (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


FLASK_A -> ušeska (14.7.2007 10:38:17)

Živjo!

Zanima me, koliko je treba paziti otročkova ušeska, da se slučajno ne vnamejo? Joj, za vsako stvar se tako zelo sekiram pa takoj sem panična, če je vsaj sum, da bi šlo lahko kaj narobe... Pazim se vsakega prepiha, kapico ima na glavi po kopanju... Nevem, patronažna je rekla, da ga na vetru sploh ni treba preveč pazit in kapice dajat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Me zanima, koliko ste kaj ve pazile? Star pa je en mesec in dva tedna. Ker gremo na morje, me zanima, kako nevaren je kak vetrič- al naj ful pazim al ni tolk treba?

Hvala pa lep vikend vsem!




kaya2007 -> RE: ušeska (14.7.2007 21:52:46)

Naša sploh še ni imela kape gor, niti ko smo šli iz porodnišnice, pa zaenkrat ni bilo še nič narobe. Itak je toook vroče!




Naja30 -> RE: ušeska (14.7.2007 21:57:23)

To, da mora imeti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ves čas kapo gor, je veljalo, ko smo mi bili otroci. Zdaj pa tega ne priporočajo več, ker se glava pregreva in še prej pride do vnetij. Tako da brez skrbi, sploh pa v tej vročini ne rabi met kape gor. Razen po kopanju. Po nasvetu patronažne je naša imela kapo gor po kopanju do prvega podoja ponoči. In tako sem delala kar nekaj mesecev. Zdaj pa ne več.

Na morju pa večinoma če piha, piha topel veter. Poleti ni ravno burje. Čeprav naša je tud na burji bila brez kape [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bobek05 -> RE: ušeska (14.7.2007 22:58:57)

Naš je imel že kar nekajkrat vnetje ušes, ampak še niti 1x zaradi vetra. Boš videla, da otroci veliko hitreje dobijo vnetje ušes zaradi prehladov...

Če ima vneta ušeska pa ne boš mogla ugotovit dokler ne bo dovolj star, da ti bo znal pokazat ali povedat. Do takrat pa sta edina pokazatelja (vsaj pri nas) vročina in jokanje; tudi razdražljivost itd. Če nisi prepričana raje pojdi k pediatru.

P.S.: Če se ti vseeno zdi, da močno piha, mu pa daj na glavo eno res tanko poletno kapico, ki mu pokrije tudi ušesa..




Stran: [1]